V etru
Tako na to gledam jaz in kako na to gledate vi
Domov

Sobotni športni napovednik

20 maja 2017 Šport


Največji športni dogodek, tako po množičnosti kot tudi po kvaliteti  v Pomurju,  37. mednarodni Maraton treh src  se je začel  v Radencih že  sinoči s slovesno otvoritvijo. Danes  ob  8.uri so prvi začeli z aktivnostjo    planinci, ki so sodelovali na  tradicionalnem  planinskem  pohodu.    Za planinci so  odšli na pot  udeleženci nordijske hoje na  9 km dolgo progo.  Ob 9. uri  je bil   začetek glavnih tekov  dneva  in to  na 42 in 21  km dolgih progah. Na 21 km dolgi progi je danes v Radencih tudi državno prvenstvo.  Rekreativci so  začeli  teči  ob  9.10  na 10 in 5 km dolgih progah. Popoldne ob  16.uri bodo dobili priložnost za tek še mladi tekači na 300, 600 in 1000 metrov dolgih progah.

Lokostrelski klub Lendava in Lokostrelska zveza Slovenije bosta  danes  ob 10.uri pripravila  na stadionu Nafte v Lendavi  tekmovanje v lokostrelstvu za slovenski tarčni pokal na razdaljah 70 in 50 metrov.  Na tekmovanju bodo nastopili tudi Lendavčani in Ljutomerčani, skupno  bo tekmovalo okrog 100 lokostrelcev iz vse Slovenije, ki se bodo preizkusili v šestih starostnih kategorijah in štirih različnih lokih in sicer  z ukrivljenim, sestavljenim, golim in dolgim lokom.

Kasaški klub Ljutomer bo  jutri   ob 14.30  pripravil druge letošnje kasaške  dirke v Prlekiji in pete v Sloveniji. Skupno bo na programu  šest dirk s 45. udeleženci.  Osrednja dirka bo peta dirka ob 16.30,  ko bodo  na programu rejska dirka z naslovom: » Ljutomerski kasač«. Na nedeljskih kasaških dirkah bodo nastopili kot vozniki vsi najboljši prleški kasaški vozniki tako iz domačij Sagajevih, Slavičevih in med vozniki bo tudi najboljša prleška kasaška voznica Darja Antolin.

V Murski Soboti bomo ta konec tedna  znova lahko gledali prvoligaški nogomet. Zaradi obnove igrišča v Domžalah bo prvoligaška  nogometna tekma 35.kola v ligi Telekom Slovenije  : Radomlje – Maribor na programu  namesto v Domžalah  v nedeljo ob 16.55 v soboški Fazaneriji.

V 26.kolu druge slovenske nogometne lige  bo Farmtech iz Veržeja danes  ob 17.uri gostoval  pri Brežicah.

V 25. kolu 3. slovenske  nogometne lige vzhod bodo vsa srečanja na programu jutri  ob 17.30, ko bodo igrali: Odranci – Turnišče, Križevci – Mura, GMT Bogojina – Hotiza, Polana – Avto Rajh Ljutomer, Čarda  Martjanci – Nafta 1903 , Rakičan – Lušt Beltinci in Grad- Tromejnik Gostišče Sukič Kuzma.

V  20.kolu prve slovenske ženske nogometne lige  bodo igralke Teleinga GMT Beltinci jutri ob 17.uri gostovale v Velenju pri ekipi Rudar/Škale.

V 16.kolu prve slovenske ženske nogometne lige U – 17 bo danes  ob 14.uri v Velenju tekma: Rudar/Škale – Teleing GMT Beltinci.

V 25. kolu prve slovenske nogometne lige, vzhod U – 15 je bila tekma med Aluminijem in Muro  v Kidričevem že v četrtek in Mura je zmagala z 2:1.  Vipoll   bo v Veržeju danes  ob 11.uri gostil mlade nogometaše Slovenske Bistrice.

Nogometni klub Mura bo  danes  v Murski Soboti  organizator  mednarodnega   turnirja  igralcev starostne kategorije U – 13 na katerem bo sodelovalo 12 ekip .  V »A« skupini bodo igrali Mura, Drava, Prijedor, Medžimurje, Planika Turnišče in Ilirija. V »B« skupini pa : Partizan Beograd, Maribor, Brinje, Varaždin, ZTE Zalegerszeg  in Koper.  Zelo zanimiv bo  pomurski nogometni derbi med Muro in Planiko  iz Turnišča ki se bo začel v soboški Fazaneriji točno  ob 12.uri.  Polfinalne nogometne tekme bodo   popoldne ob 16.50.  Finale  mednarodnega nogometnega turnirja  bo na programu  zvečer ob 18.20, ko bo tekma  za tretje mesto in ob 19.uri bo tekma  za prvo mesto na turnirju.

V  26 .kolu 2. slovenske mladinske nogometne lige, vzhod  bo jutri  ob 17.uri  v Veržeju tekma: Vipoll- Tabor Maribor, že ob 15.uri pa bo kadetska nogometna tekma med Vipollom in Taborom. Mladinci Mure bodo jutri ob 17.uri igrali v gosteh proti Slovenski Bistrici in ob 13.uri bodo s Slovensko Bistrico igrali v gosteh še kadeti Mure.

Na sporedu  bo tudi  bogat program v hokeju na travi.  Jutri  ob  12.uri bo v Predanovcih  hokejska tekma članov: Triglav – Lipovci. Ob 14.uri bo  v Moravskih Toplicah srečanje Moravske Toplice – II. ekipa Mladosti iz Zagreba in popoldne ob 16.uri bo v Lipovcih  še ženska  tekma  med  Moravskimi Toplicami in Trešnjevko  – obe tekmi štejeta  tudi za točke hrvaško slovenske lige.  Moški ekipi Lipovec in Triglava pa se pripravljata tudi za evropsko prvenstvo, ki bo v Pomurju ,  v Lipovcih in Predanovcih od  2. do 5. junija.

Ob  20 letnici Športne zveze Moravske Toplice  bo  danes ob 10..uri na teniških igriščih Term 3000 v Moravskih Toplicah  teniški turnir dvojic, ki ga  pripravlja Teniški klub Perunika iz Moravskih Toplice. Najboljši na turnirju bodo dobili pokale Športne zveze Moravskih Toplic.

Društvo Labda center  Beltinci bo danes pripravilo otvoritev  sezone v odbojki na mivki. Danes ob 10.uri se bo  začelo tekmovanje v mešanih trojkah, popoldne ob 17.uri pa bo še  odbojkarsko tekmovanje  v igri ena na ena.  V  Beltincih pripravljajo tudi letno ligo v odbojki na mivki.

Ribiška družina Lendava  bo jutri  ob  7. uri pripravila v Kotu  tekmo pomurske lige v športnem ribolovu za mlade ribiče starostnih kategorij U –  15 in U – 20.

Planinsko društvo  Gorička Tromeja  in Medobčinski društveni odbor planinskih društev Pomurja bosta  danes  ob 11 .uri pripravila v Gornjih Slavečih  »Dan pomurskih planincev«. Med 10. in 11.uro bo zbiranje planincev  pri okrepčevalnici Rak na Gornjih Slavečih nato bo planince čakal pohod na  10. km dolgi poti. Osrednja slovesnost s kulturnim programom bo popoldne ob 15.uri .

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.