Domov

Sobotni športni napovednik

27 maja 2017 Šport


Strelsko društvo Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote bo danes  in jutri  pripravilo na strelišču pri Büdinskem mlinu v Rakičanu  meddržavni  strelski dvoboj med Slovenijo in Hrvaško v mladinski in članski konkurenci. Zaradi poškodbe Boštjana Mačka v članski reprezentanci tokrat med člani  ne bo pomurskih strelcev, za mladinsko reprezentanco bo nastopili mladi Rene Maček iz Bodonec.  Prva dan dvoboja danes  bo slovesna otvoritev ob 10.uri, danes   bodo strelci imeli tekmo v treh in jutri  v nedeljo  še v dveh serijah po 25 zadetkov. Slovenski strelci bodo imeli danes   sočasno   tudi  zadnjo tekmo za slovenski pokal v mladinski in članski konkurenci.

V  prvi slovenski ženski nogometni ligi  se bo  jutri  ob 11.uri v Bakovcih odločalo o novem državnem  prvaku med Teleingom GMT Beltinci in ljubljansko Olimpijo. Škoda, da so Beltinčanke za tako pomembno tekmo v Beltincih ostale brez igrišča.

V zadnjem kolu 2. slovenske nogometne lige  bo Farmtech v Veržeju  danes ob 17.uri  gostil Ankaran.

V 3. slovenski nogometni ligi, vzhod  se bo jutri  odločalo o prvaku lige in o dveh ekipah, ki se bosta uvrstili v  drugo slovensko nogometno ligo.  Jutri  ob 17.30 bo derbi kola v soboški Fazaneriji, kjer bosta igrala Mura  in Odranci. Nafta 1903 bo v Lendavi gostila Polano. Preglejmo še ostala srečanja:  Luš Beltinci – Čarda Martjanci, Avto Rajh Ljutomer – GMT Bogojina, Hotiza  – Križevci, Turnišče – Grad in Tromejnik Gostišče Sukič Kuzma – Rakičan.

V prvi slovenski nogometni ligi, vzhod U – 15 bo danes  ob 11.uri v soboški Fazaneriji pomurski nogometni  derbi med  Muro in Vipollom iz Veržeja.

V prvi slovenski ženski nogometni ligi U – 17 bo ekipa Teleinga GMT Beltinci danes  ob 11.uri v Beltincih gostila igralke Krima.

V zadnjem kolu 2. slovenske mladinske nogometne lige, vzhod bosta danes ob 17.uri tekmi: Mura – Drava in Jarenina – Vipol Veržej. Že ob 14. uri bosta kadetski nogometni tekmi: Mura – Drava in Jarenina – Vipol.

Združenje atletskih sodnikov Murska Sobota bo danes   ob 14.30 pripravilo ob teniških igriščih v soboški Fazaneriji  16. Soboški tek za mlade in starejše tekače, ki se  točkuje tudi za pomurski pokal, soboška tekaška tekma bo šele druga v letošnjem pokalu.   Mladi tekači bodo na progah dolgih od  200 do 2.200 metrov tekli med 15. in 16.uro.

Glavni tek  na 16. Soboškem teku za člane na  8 km dolgi progi bo popoldne   ob 16.50;  za članice pa  na 6 km dolgi progi ob istem času.  Rekreativci bodo tekli na 2.000 metrov dolgi progi ob 16.uri 20 minut. Pred začetkom teka ob 14.30  bo  v Murski Soboti z začetkom ob teniških igriščih  tradicionalni planinski pohod na 8 km dolgi progi.

Namiznoteniški klub Sobota bo danes  ob 10.uri pripravil  v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti drugi državni TOP turnir za kadete in kadetinje v namiznem tenisu. Tekmovalci bodo razdeljeni v tri kakovostne skupine  v konkurenci kadetov in  kadetinj. Nastopili bodo tudi pomurski igralci iz  puconske Keme, Sobote in Ljutomera.

Golf klub Moravske Toplice bo  danes  ob 10.uri pripravil na igrišču Golf Livade v Moravskih Toplicah 15. odprto mednarodno  in sočasno  državno prvenstvo v golfu za obrtnike in podjetnike; pravico do nastopa bodo na  današnji  tekmi imeli tudi drugi golfisti.

Planinsko društvo Matica iz Murske Sobote  bo jutri  ob 12.uri pripravilo tradicionalni spust po reki Muri za Dimek Hrovatov memorial.  Udeleženci se bodo od broda v Krogu z različnimi plovili odpeljali do mostu v Srednji Bistrici, kjer bo okrog 14.ure tudi krajši kulturni program.

V Pečarovcih  je bil včeraj dan slovenskega malega nogometa.  V prvem  finalu slovenske    malo nogometne  lige ena na travnatih igriščih je  Športno društvo Ribno premagalo  Transpak iz Ključarovec po kazenskih strelih z rezultatom 4:2, v rednem delu je bil izid 0:0.

Šahovsko društvo Radenska Pomgrad iz Murske Sobote in Krajevna skupnost Dokležovje bosta jutri  ob 9.uri pripravila v gasilskem domu v Dokležovju  9. konec tedenski mednarodni  šahovski turnir za sezono 2016/2017. Organizatorji pričakujejo v Dokležovje okrog 50 šahistov med njimi tudi goste iz sosednje Madžarske in Hrvaške.

V naslednjem tednu  v torek  30.maja  ob 10.uri  bo v Zeleni dvorani v Puconcih finale šolskih športnih društev v namiznem tenisu. Med finalisti bodo moštveno tudi učenci Osnovne šole Puconci. V posamični konkurenci pa  Ana Kovačec in Živa Dogar obe  iz Puconec in Sara Marinič iz Ljutomera.

V  Veliki Polani  bo v torek ob 10.uri v prostorih občine  konferenca za novinarje, kjer bodo sklicatelji govorili o 40 letnici Nogometnega kluba Polana, o 9. festivalu nogometa v Medobčinski nogometni zvezi Lendava in   pokalni   članski finalni nogometni tekmi  med Nafto 1903 in Hotizo, ki bo prihodno soboto  3. junija.

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.