V etru
Zimzelenčki
Domov

Sobotni športni napovednik

10 junija 2017 Šport


Strelsko društvo Štefan Kovač –trap iz Murske Sobote bo danes  in jutri  pripravilo na olimpijskem strelišču v Rakičanu  2. tekmovanje Grand prix za pokal Murske Sobote v streljanju s puško šibrenico.  Tokrat organizator na strelsko tekmo pričakuje strelce iz Slovaške, Madžarske in Slovenije – tekmovanje pa bo potekalo v moštveni in posamični konkurenci.  Prvi in drugi dan se bo tekmovanje  v Rakičanu začelo ob 9.uri, prvi dan bodo imeli strelci na programu  tri in v nedeljo še dve seriji.

Športno strelsko društvo Murska Sobota bo jutri  ob  9.uri pripravilo na strelišču v Presiki  5. mednarodno in  3. regijsko tekmovanje z malokalibrsko puško. Tekmovanje bo na programu v moštveni in posamični konkurenci.

Twirling klub Ljutomer bo v  novi športni dvorani  v Ljutomeru pripravil  danes  ob 10. .uri 3. odprto tekmovanje v twirlingu za pokal Slovenije. Gre za šport z mešanico  gimnastike, plesa,  akrobatike in twirling palice. Organizatorji imajo za tekmovanje v Ljutomeru prijavljenih  kar 17 klubov iz Slovenije, skupno pa bodo gledalci videli 100 športnikov, ki bodo imeli kar 200 tekmovalnih nastopov.

Teniški klub Jakopina iz Murske Sobote bo na štirih teniških igriščih v Radencih od danes  do ponedeljka pripravil mednarodni Vipoll teniški turnir 2017 za mlade  igralce  stare do 12 let v moški in ženski konkurenci. Na turnirju bo sodelovalo skupno  29 igralcev in igralk iz Hrvaške Slovenije. Med tekmovalci bodo v Radencih tudi mladi pomurski teniški igralci.

Večetnično kulturno, izobraževalno, turistično in športno društvo Bakovci bo v  domačem športno rekreacijskem centru  danes  ob 15.uri   pripravilo tradicionalni Bakovski tek, ki se točkuje za pomurski pokal.  Mladi tekači bodo tekli na progah od 200 do 1500 metrov med 15. in 16.uro. Glavni tek članov na 8,5 km in članic na 4,3 km dolgi progi bo v Bakovcih na programu jutri ob 16.30.

V Lendavi bodo  danes  ob 10. .uri  pripravili 1. Vinarium tek.  Tek po 240 stopnicah  bo potekal  na 53,5  metrov visoki  stolpnici, ki je postala prava turistična znamenitost  Organizatorji pripravljajo v Lendavi tek rekreativnih navdušencev v moštveni in posamični konkurenci.

V Gornji Radgoni na Športno rekreacijskem centru Trate bo  danes  od ranega jutra do poznih večernih ur na programu že 7.prireditev »Športaj s klinko«, kjer bodo organizatorji predstavili 27 športnih panog,  hkrati pa bo potekalo tudi športno tekmovanje v sedmih športnih panogah.

Po dveh evropskih moštvenih prvenstvih v hokeju na travi v  Lipovcih in v Predanovcih bo jutri  ob 10.uri dopoldne v Lipovcih še zadnja članska tekma v hokeju na travi  za naslov moškega  državnega prvaka med Lipovci in Moravskimi Toplicami.

V Bratoncih bo danes  in jutri  festival nogometa v družni organizaciji Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota in Ženskega nogometnega kluba  Beltinci  festival nogometa za mlade kategorije. Danes od 9.ure dalje poteka  tekmovanje za starostni kategoriji  U – 9 in U – 7  jutri  prav tako od 9.ure dalje pa bodo igrali v Bratoncih  nogomet mladi v starostnih kategorijah U – 13  in U- 11.

Nogometni klub Goričanka iz Rogašovec bo  danes  ob 15.uri pripravil v Rogašovcih slovesnost ob 40 letnici delovanja  domačega kluba, ki nastopa v prvi soboški medobčinski nogometni ligi. Po slovesnosti ob jubileju  bo ob 18.uri še prijateljska nogometna tekma med Goričanko in soboško Muro.

Jutri  ob 18.uri bo  v Martjancih prva  kvalifikacijska nogometna tekma za uvrstitev v prvo slovensko ligo vzhod  U – 15 med Čardo in Rogaško Slatino, povratna tekma bo v torek  13, junija ob 18.uri v Rogaški slatini.

Nogometaši Planike iz Turnišča, ki so  prvo kvalifikacijsko nogometno tekmo za uvrstitev v  slovensko vzhodno ligo U – 15   v Miklavžu izgubili z 9:0   bodo igrali povratno nogometno tekmo v Turnišču v torek 13. junija ob 18.uri.

V Turnišču bodo  jutri ob 16.uri pripravili festival turniškega nogometa za  pet mlajših selekcij, ob koncu pa so bodo družno ogledali kvalifikacijsko člansko nogometno tekmo med Slovenijo in Malto.

Klub malega nogometa Pizerija Kučan  bo v Križevcih v Prekmurju pripravil  jutri ob 12.uri sklepni turnir v malem nogometu za 15 ekip Goričke lige v malem nogometu.

V Labda beach centru v športnem parku v Beltincih bo letos v moški konkurenci tekmovalo 15 in v ženski konkurenci 11 dvojic v odbojki na mivki. Prve tekme so se že začele,  finalni turnir pa bo 4. in 5. avgusta v Beltincih.

Kolesarski klub Prekmurje Beltinci, ki ga vodi predsednik Jožef Kavaš bo jutri  ob 15.uri pripravil v Beltincih tradicionalni spominski kolesarski maraton, kjer se bodo spomnili preminulih kolesarjev.

Na igrišču Golf Livade v Moravskih Toplicah bo  jutri  ob 9.uri odprti turnir v golfu za Avto hišo Meško iz Murske Sobote in soboški BTC.

Šahovsko društvo Radenska Pomgrad iz Murske Sobote bo  jutri  ob 9.uri v Krogu ob reki Muri pripravilo 10. zadnji letošnji mednarodni konec tedenski šahovski  turnir. Organizatorji pričakujejo v Krog okrog 80 šahistov med njimi bodo tudi šahisti iz tujine.

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.