V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Sobotni športni napovednik

21 januarja 2017 Šport


Pikado zveza Slovenije pripravlja ob 10.uri v Zdravilišču Radenci  tretji državni rang turnir v elektronskem pikadu.  Organizatorji pričakujejo  120 igralcev pikada iz vse Slovenije. Dopoldne  bo  tekmovanje v dvojicah, popoldne pa še v moški in ženski posamični konkurenci. Jutri pa bo v Radencih generalka za  državno prvenstvo v elektronskem pikadu , ki bo prav tako v Radencih  20. aprila. Med igralci  bosta tudi Aleš Zadravec in Mojca Škafar trenutno, po dveh državnih  rang turnirjih v Novi Gorici in  v Slovenj Gradcu, najbolje uvrščena igralca med pomurskimi pikadisti.

 

Plavalni klub Zdravilišče Radenci iz Murske Sobote bo jutri ob 9.uri na petih progah 25 metrskega bazena v  Radencih  pripravil  7. mednarodno tekmovanje v plavanju za pokal Zdravilišča Radenci. V Radencih bo v dveh delih tekmovanja, v dopoldanskem in popoldanskem času,  plavalo  okrog 200 plavalcev iz štirih držav. Med tekmovalci bo tudi nova generacija 14 domačih plavalcev,  ki  bodo imeli med odmorom klubsko tekmovanje. Organizator bo trem najboljšim v vsaki kategoriji  podelil medalje, trije najboljši plavalci v absolutni kategoriji pa bodo prejeli tudi privlačne praktične nagrade.

 

Nogometna šola Nogometnega kluba Čarda  iz Martjanec v telovadnici Ekonomske šole Murska Sobota danes in jutri pripravlja dvodnevni mednarodni turnir v malem nogometu. Danes  ob 9. uri bo tekmovanje v starostnih kategorijah  U – 7 in U – 11. Jutri  bodo tekmovali mladi nogometaši v starostnih kategorijah U 9 in U – 13, skupno  bo na nogometnem  turnirju v Murski Soboti igralo 520 mladih nogometašev  v 52. ekipah.

 

Rokometni klub Pomurje iz Murske Sobote bo danes ob 14.uri pripravil 5. Žikijev memorial v rokometu v spomin na odličnega rokometnega vratarja in trenerja Vlada Roškarja – Žikija.  Na mednarodnem rokometnem turnirju v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti, bo prva članska tekma ob 14.uri med Pomurjem in Monoštrom iz Porabja, ob 15.30 bo tekma med Prelogom iz Hraške in Monoštrom, ob 17.uri pa bo zadnja rokometna tekma med Pomurjem in Prelogom. Na turnirju bodo organizatorji izbrali in nagradili tudi najboljšega igralca, strelca  in vratarja turnirja. Uradna otvoritev rokometnega turnirja bo jutri ob 13.30.

 

Zveza za hokej na travi Slovenije bo jutri  med 12. in 19.uro v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti  pripravila drugi turnir državnega prvenstva v dvoranskem hokeju.  Prva članska tekma bo ob 15.10, ko bosta igrala Lipovci in Moravske Toplice, ob 16.40 bo tekma  Moravske toplice – Lipovci  vmes bodo ob 17.30 igrale članice Triglava in Moravskih Toplic, zadnja nedeljska hokejska tekma bo ob 18.20 med Triglavom in Moravskimi Toplicami.

 

V 12. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane bo danes  ob 11.uri v Zeleni dvorani v Puconcih, tekma med moško ekipo Keme in Mengša. Ob isti uri se bosta v ženski konkurenci prve slovenske  lige pomerili ekipi   Keme in Letrike iz Vrtojbe.

 

V 2. slovenski kegljaški ligi, vzhod za članice bo danes  ob 13.30 na kegljišču Vikenda v Radencih dvoboj med Nafto in  Rušami.

 

V  13. kolu 3. slovenske košarkarske lige vzhod za člane, bo Radenska Creativ ob 18.uri v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti igrala proti Ježici.

V 9. kolu pomurske košarkarske lige za  člane bo  ob 19.15 v Beltincih tekma: Sistemorg Beltinci – Prleški študentski klub Ljutomer. Jutri ob 11.uri bo v športni dvorani Dvojezične srednje šole v Lendavi tekma: Lindau – Tropicano  Bistrica.

 

Strelsko društvo Jezero iz Dobrovnika bo na  9 steznem strelišču  ob 10. uri pripravilo 4. turnir regijske lige v streljanju s serijsko zračno puško za mlajše pionirje.

 

Turistično kulturno športno društvo Pečarovci danes ob 10.uri v Pečarovcih pripravlja pohod okoli Sebeščana, ki se bo začel pri vaško gasilskem domu v Pečarovcih. Pohodnike čaka 8 km dolga pot. Pohod okoli Sebeščana je letošnji tretji pohod za  rekreativce,  v okviru akcije pohodov po Goričkem v letu 2017.

Šahovsko društvo Radenska Pomgrad je 8.45 pripravilo v jedilnici osnovne šole I v Murski Soboti pomursko šahovsko prvenstvo v petih starostnih kategorijah. Po osnovnošolskem  prvenstvu, bo še prvenstvo šahistov, ki so včlanjeni v pomurske šahovske klube.

 

Jutri  ob  9.uri bo v osnovni šoli v Bakovcih drugi letošnji mednarodni konectedenski šahovski turnir na katerem pričakujeta Krajevna skupnost Bakovci in Šahovsko društvo Radenska Pomgrad  iz Murske Sobote  okrog 80 šahistov iz treh držav.

 

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.