V etru
Informacije - Vreme, ceste, radarske kontrole
Domov

Sobotni  športni napovednik

17 junija 2017 Šport


Ribiška družina Murska Sobota bo danes in jutri  na Ledavskem jezeru v Kraščih na Goričkem pripravilo  tretjo in četrto tekmo v državni »A« ligi v športnem ribolovu. V dveh  dneh  bo nastopilo po 12 ekip med njimi bo tudi Ribiška družina Murska Sobota v postavi: Štefan Černjavič, Miha in Štefan Gjergjek, Boštjan Ovsenjak in Tadej Panker. Soboški ribiči so se po enoletnem premoru znova vrnili v državni ligo »A«.

Avto moto društvo Štefan Kovač iz Murske Sobote bo jutri  na 1380 metrov dolgi  motokros progi v Mačkovcih na Goričkem pripravilo 5.   dirko za državno prvenstvo v motokrosu. Organizatorji pričakujejo v Mačkovce okrog 80 tekmovalcev. Med motokrosisti  bodo tudi trije  člani soboškega  društva in sicer Ratko Ilić na motorju  znamke KTM v kategoriji veteranov,  Anej Ilić prav tako na motorju KTM  v kategoriji do 85 ccm in Niko Topolovec na kvawasakiju v kategoriji open.  Nedeljski program motokrosa se bo začel že zjutraj  ob 8.20 z uradnim treningom,  prva uradna dirka bo ob 10.40 in zadnja  v nedeljo pozno popoldne ob 17.30.

Ribiška družina Ljutomer bo  jutri  na Moti pripravila Dan slovenskih ribičev. Ta dan bo zanimiv program za ribiče. Med 8. in 11.uro bo šola ribolova za mlade ribiče, istočasno pa bo za člane med  7. in 13.uro družabni ribolov s plovcem.

Ob letošnjih  dnevih turizma v Občini Dobrovnik bo v tej občini danes  bogat športni program. Že  ob 7.uri je  bila  ribiška tekma  ob Bukovniškem jezeru za pokal občine.

Danes   ob   10. uri  bo v Dobrovniku na programu 7. Vidov kolesarski maraton v okviru akcije Slovenija kolesari. Organizatorji so v Dobrovniku pripravili za kolesarje štiri proge. Za najbolj izkušene kolesarje bo na voljo proga dolga 70 km, srednja proga bo ponudila 60 km kolesarskega užitka, mali kolesarski maraton bo dolg 30 in družinska proga bo za kolesarske rekreativce  v Dobrovniku dolga pet kilometrov.

Danes  popoldne ob  17.uri  bo Zavod za okolje in turizem Dobrovnik pripravil ob Bukovniškem jezeru tradicionalni tek okoli Bukovniškega jezera, ki se točkuje za pomurski pokal.  Mladi tekači bodo med 17. in 18.uro tekli na progah dolgih od 400 do 1500 metrov. Glavni tek  članov in članic pa se bo začel ob Bukovniškem jezeru ob 18.10. Člani bodo tekli n 6750 metrov dolgi progi in članice na 4500 metrov dolgi progi.

Odbojkarski klub Lendava bo pripravil danes   v telovadnici Dvojezične srednje šole v Lendavi »Dan pomurske odbojke«.  Dopoldne  bodo začeli s tekmovanjem mladi v mini  in mali odbojki v kategoriji starejših dečkov in deklic. Popoldne ob 13.15 bo v Lendavi prijateljska  odbojkarska  tema med kadeti  Prekmurja  in Prlekije v  moški in ženski konkurenci. Popoldne ob 16.uri bo v Lendavi  še tekma članskih ekip odbojkarjev z levega in desnega brega reke Mure.

Center odbojke na mivki v Murski Soboti bo v nedeljo ob 11.uri pripravil na letnem kopališču v Murski Soboti otvoritev šestih novih igrišč v odbojki na mivki.  Ob otvoritvi bo tudi odbojkarsko tekmovanje med nekdanjimi odbojkarji, gospodarstveniki predstavniki akademskega sveta  in ostalih gostov.  Začetni udarec na turnirju bo ob 11.uri imel soboški župan Aleksander Jevšek, ob 12.uri pa bodo podelili tudi štiri odbojkarske štipendije nadarjenim igralcem iz Pomurja.

Kasaški klub Ljutomer bo  jutri ob 14.15 pripravil tretje letošnje kasaške dirke v osrčju Prlekije. Skupno bo na programu sedem dirk, nastopilo  bo 56 kasačev. V ospredju zanimanja med gledalci bosta spominski dirki  na nekdanja odlična kasaška voznika , rejca in športna funkcionarja.  V peti dirki ob  16.45 bo dirka v spomin na Janka Makoterja,  v šesti dirki ob  17.15  pa bo še spominska dirka za memorial Mirka Hanžekoviča. Nastopili bodo vsi najboljši ljutomerski kasaški vozniki.

Nogometni klub Nafta 1903 iz Lendave, ki se je kot prvak v 3. slovenski nogometni ligi uvrstil v  drugo slovensko nogometno ligo bo imel v ponedeljek  19.junija ob 19.uri  v Športnem parku v Lendavi  volilno skupščino nogometnega kluba.  Dnevni red predvideva  spremembo statuta , izvolitev novega  vodstva , nadzornega odbora in disciplinske komisije.  Lendavčani pa bodo sprejemali tudi program dela za leto 2017.

Ta konec tedna bo  v naši pokrajini na programu več  zanimivih turnirjev v malem nogometu.

V Rankovcih bo danes  in jutri   turnir v malem nogometu za Ravensko ligo v malem nogometu, organizator dvodnevnega turnirja  bo Klub malega nogometa Dobel, turnir pa se bo začel  popoldne   ob 16.30  in končal v nedeljo okrog 18.ure.

V Krogu na asfaltnem igrišču pri  osnovni šoli bo  danes  tradicionalni Zelkov memorial v malem nogometu, kjer bo nastopilo 8 ekip.  Turnir se bo začel  danes  ob  11.uri, organizator turnir bo Klub malega nogometa Bangladeš iz Murske Sobote, zaključek pa je načrtovan za  jutri  zvečer okrog 18.ure.

V Mlajtincih   bo ob 20 letnici Športne zveze Moravske Toplice turnir v malem nogometu za pokal Občine Moravske Toplice. Začetek turnirja je načrtovan danes ob 10. uri, sodelovalo bo 9 ekip, finale pa bo zvečer okrog 17.20.

Turistično društvo Rogašovci  bo danes  ob 10.uri  z začetkom pri Parkirišču v Nuskovi štev.7 pripravilo  9.  pohod po Vrbovi poti v Nuskovi na 13 km dolgi poti.

Planinsko društvo Tromeja  bo jutri  ob 9.uri z začetkom pri okrepčevalnici Rak v Gornjih Slavečih na Goričkem   pripravilo  pohodniško srečanje treh dežel, kjer bodo udeleženci opravili tudi 10 km rekreativne hoje.

Balonarski klub Roto balon iz Murske Sobote  bo od srede 21. junija pa do prihodnje nedelje 25. junija pripravil na letališču v Rakičanu 4. odprto državno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni. Na tej tekmovalni preizkušnji bo sodelovalo 20 posadk iz Avstrije, Poljske, Slovaške in Hrvaške in Slovenije; med njimi bo tudi pomurski pilot Dejan Buzeti iz Balonarskega kluba Bakovci, ki se je lani uvrstil  na tretje mesto.

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.