V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Sobotni  športni napovednik

24 junija 2017 Šport


Roto klub balon iz Murske Sobote bo do nedelje  organizator 4. odprtega državnega prvenstva   toplozračnih balonov na katerem  sodeluje  19  posadk iz  Avstrije, Hrvaške, Slovaške, Poljske in Slovenije. Med slovenskimi piloti sta tudi dva pomurska tekmovalca iz Balonarskega kluba Bakovci in to Dejan Buzeti in Silvo Vohar. Prvi dan tekmovanja  so piloti opravili  dve tekmovalni nalogi in sicer je v prvi zmagal  Martin Pagger iz Avstrije, Dejan Buzeti je bil 10. in Silvo Vohar 13.ti. V drugi tekmovalni disciplini v popoldanskem času pa je zmagal  Thomas Kinderman Schőn iz Avstrije,  Dejan Buzeti in Silvo Vohar pa sta si razdelila 15. mesto. Včeraj vremenske razmere niso  bile ugodne  in piloti niso opravili nobene naloge Danes je  bil   na  letališču v Murski Soboti  prvi polet načrtovan  okrog 6. ure, popoldanski polet pa okrog 18.30. Zadnja tekmovalni dan z rezervno nalogo bo na programu v nedeljo 25. junija.

Strelsko društvo Jezero iz Dobrovnika bo danes   med  10.  in 14.uro pripravilo pri lovskem domu v Dobrovniku odprto mednarodno tekmovanje  za pokal Dobrovnika s pištolo in revolverjem. Tekmovanje bo na  programu  v treh disciplinah in sicer s pištolo, revolverjem in v kombinaciji. Tekmovanje  bo v Dobrovniku bo  v posamični in moštveni konkurenci.

Zelo živahno bo ta konec tedna med pomurskimi drugoligaši.  V Lendavi bo stari novi trener Franc Fridl imel prvo srečanje z nogometaši Nafte 1903  jutri  ob 18.uri, prva uradna tekma pa čaka Nafto 6. avgusta, ko v Lendavo prihaja  Roltek Dob.   V Veržeju bo stari novi trener Marko Lešnik imel prvi trening z igralci Farmtecha  v ponedeljek ob 18.uri., prvo uradno drugoligaško  tekmo bo Veržej igral proti Jadranu.   Nogometaši Mure načrtujejo za ponedeljek ob 16.uri srečanje z novinarji, zatem  pa bo  nekdanji  in zdaj   novi Mure Ante Šimundža imel prvi trening z nogometaši Mure.  Prva drugoligaška tekma čaka Muro  6. avgusta, ko bo gostovala na Ravnah pri Fužinarju.

Območno regionalna liga  v malem nogometu Gornja Radgona bo  danes  ob 11.uri pripravila na Krajni ,ob so organizaciji domačega kluba malega nogometa,  sklepni turnir za prvaka Pomurja.  Prva tekma bo ob 11.uri med Puževci in ekipo Mister baby iz Gederovec. Tekma za tretje mesto bo zvečer ob 19.15 in finalna tekma za naslov  pomurskega  prvaka   ob 19.45.

Občinska zveza klubov malega nogometa Puconci  bo danes  in jutri  pripravila v Puževcih malonogometni turnir za naslov pokalnega prvaka Občine Puconci.  Prva tekma  bo popoldne  ob 14.uri ko se bosta v Puževcih pomerila  Skakovci in Radovci. Jutri  ob 17.uri bo tekma za tretje mesto in ob 17. 30   bo glavna  tekma za prvo mesto.

Vmes bodo v Puževcih  najboljšim v minuli tekmovalni sezoni  podelili tudi priznanja za dosežke  v ligaškem tekmovanju.

Klub malega nogometa Sebeborci  bo  danes  ob 10. .uri pripravil  v Sebeborcih 13. memorial Simona Forjana. Na turnirju bo sodelovalo 12 ekip,  finale turnirja je načrtovano za 21.uro zvečer. Ob koncu  nogometnega turnirja bodo v Sebeborcih nagradili tudi najboljšega strelca, igralca in vratarja turnirja.

Danes  ob  14.uri bo živahno nogometno dogajanje tudi v Žitkovcih za vaško gasilskim domom kjer bo mednarodni nogometni turnir. Zvečer ob 18.uri bo v Žitkovcih še revijalna nogometna tekma med  Legendami Žitkovec in pomursko madžarsko samoupravno narodnostno skupnostjo.

Mladinsko društvo Sunčenca iz Gomilice bo  danes ob 10.uri pripravilo turnir v malem nogometu na katerem bo sodelovalo  12 ekip. Turnir v Gomilici bo v dveh skupinah na programu do poznih popoldanskih ur.

Golf klub Moravske Toplice bo  danes ob 9.30 pripravil na igrišču Golf livade v Moravskih Toplicah  odprti poletni turnir v golfu. Na tekmo pričakujejo organizatorji okrog 40 golfistov.

Športno društvo Vidonci bo ob dnevu državnosti pripravilo jutri  ob 9.uri  z začetkom v Športnem centru v Vidoncih  tradicionalni pohod,  ki bo dolg 8 km.

V ponedeljek  ob 15. uri  bo v Melincih  prvi dan  Pomurskega športnega festivala.  V ponedeljek bodo po nogometaših  igrali še odbojkarji na mivki ,  na programu  pa bodo tudi   družabne  igre   Organizatorji v Melincih, glavne niti so v rokah članov Kluba malega nogometa Meteor Melinci, bodo obiskovalcem  od blizu in daleč med drugim  predstavili  18 športnih aktivnosti in tudi precej znanih športnikov med njimi telovadca Sašo Bertonclja, strelca Robija Markojo in  boksarja Dejana Zavca , predstavila pa se bosta tudi Dodgeball klub Pomurje in Judo klub Klima Tratnjek Beltinci.

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.