V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Sobotni športni napovednik

1 julija 2017 Šport


Speedway team Lendava bo danes ob 18.uri pripravil   v Petišovcih mednarodno pozivno dirko in sočasno tudi finale državnega prvenstva  v spidveju med posamezniki.  Gledalci bodo jutri videli  21 voženj ter 16 voznikov spidveja iz šestih držav. V ospredju zanimanja bo zagotovo Matej Žagar iz Ljubljane, ki ima v svoji zbirki že 15 državnih naslovov.  Uradni trening tekmovalcev je načrtovan za 15. uro popoldne.

Rokometni klub Krog bo z veteransko ekipo popoldne  ob 16.uri na asfaltnem igrišču pri Osnovni šoli Krog pripravil tradicionalno mednarodno rokometno tekmo veteranov  Kroga in Monoštra iz Porabja.  Športno srečanje rokometašev je na programu že tri desetletja še iz časov, ko je imel Krog tudi zelo aktivno člansko rokometno ekipo.

Športno društvo Strelec iz Grlave, ki letos praznuje 20 let uspešnega delovanja  bo popoldne  ob 15.uri na sedežu društva    na Grlavi pripravilo  proslavo ob društvenem  jubileju. Znotraj   društva se je najbolj odlikovala ekipa igralcev v pikadu, ki se je uveljavila tako doma kot na tujem. V letu 2017 so igralci pikada iz klubov Top Gun Grlava osvojili od 18 možnih kar osem naslovov državnih prvakov. V dveh desetletjih delovanja športnega društva  so pikadisti zbrali več kot 120 naslovov državnih prvakov.

Športno rekreacijsko društvo  Gornji Slaveči bo zvečer  ob 17.uri pripravilo v športno rekreacijskem v Gornjih Slavečih   odprto tekmovanje v elektronskem  pikadu in to v dvojicah in v posamični konkurenci. Organizatorji pričakujejo na tekmovanje pikadistov tekmovalce iz celotnega Pomurja.

Klub malega nogometa Šalamenci bo jutri  drugega julija ob 10.uri pripravil v Šalamencih 8. Robijev memorial na katerem  bo predvidoma sodelovalo 14 malo nogometnih  ekip. Na turnirju bodo organizatorji zraven treh najboljših ekip nagradili tudi  najboljšega igralca, strelca in vratarja turnirja.

V Melincih, v tamkajšnjem športnem parku,   poteka že od ponedeljka  Pomurski športni festival. Danes  ob 10.uri bo v Melincih 27. tradicionalni nočni turnir v malem nogometu, ki se bo končal v poznem večernem času.  Popoldne ob 15.uri bo imel  v Melincih naš boksarski šampion Dejan Zavec   kondicijski trening z obiskovalci.

Športno društvo Križevci pri Ljutomeru bo  jutri  ob 9.uri pripravilo tretji turnir 12. poletne sezone v odbojki na mivki. Po dveh turnirjih vodi Veržej  pred Društvom cvenskih čehov in diklin ,na tretjem mestu pa  je Športno rekreacijsko društvo Banovci.

V ponedeljek v 3. julija ob 19.uri  bo v hotelu Lipa v Lendavi, Medobčinska nogometna zveza Lendava, ki vodi tekmovanje klubov 3. slovenske nogometne lige, vzhod opravila žreb parov za novo tekmovalno sezono, ki se bo začela  20. avgusta. Prihodnji četrtek 6. julija ob 19.uri  bo v Hotelu Lipa v Lendavi še žrebanje parov za tekmovanje  v prvi in drugi medobčinski lendavski nogometni ligi, ki se bo začelo 27. avgusta.

Vodstvo Slovenske malonogometne zveze je  zaradi  razmočenih igrišč v Gornji Radgoni in  slabe vremenske napovedi za konec tedna odpovedalo  državno pokalno prvenstvo v malem nogometu, ki bi moralo biti danes  prvega julija  v Gornji Radgoni. Za tekmovanje je bilo prijavljenih 22 članskih in šest veteranskih ekip malega nogometa, pokalno prvenstvo za leto 2017 pa ni dokončno odpovedano ampak ga bodo v Gornji Radgoni pripravili v novem časovnem terminu.

Na mestnem kopališču v Murski Soboti  bo danes  ob 9.30 na programu  prvo uradno tekmovanje za pokal Murske Sobote v skokih v vodo.  V času od 9.30 do 12.30 bo vadba s trenerjem,  samo tekmovanje pa se bo začelo ob 16.30 popoldne.

Ribiška družina Gornja Radgona bo s temeljno enoto Radenci bo na ribniku v Hrastje Moti  zvečer ob 19.uri pripravila  nočni maraton v ribolovu, ki bo trajal dvakrat po štiri ure .

Krajevna skupnost Ivanovci in Občina Moravske Toplice bosta danes ob 12.uri  pri vaško gasilskem domu v Ivanovcih družno pripravila 22. vaške igre, kjer bodo krajevne skupnosti morale za uspeh premagovati tudi nekaj športnih aktivnosti.

Prihodnji teden od ponedeljka 3. do sobote 8. julija bo Hokejski klub Moravske Toplice pripravil že 11.  tradicionalni hokejski kamp za  mlade hokejiste. Ob koncu v soboto bodo mladi hokejisti dobili spominsko majico in tudi hokejsko diplomo.

Košarkarski klub Radenska Creativ  bo v Murski Soboti od ponedeljka 3. do petka 7. julija pripravil tradicionalno košarkarsko šolo.

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.