V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Sobotni športni napovednik

8 julija 2017 Šport


Nogometaši v 2. slovenski nogometni ligi , ki bodo začeli novo  tekmovalno  sezono tudi s tremi pomurskimi ligaši v soboto 5. in v nedeljo 6. avgusta te dni že igrajo številne prijateljske  pripravljalne nogometne tekme.

Nogometaši Mure ,ki so med tednom,  pod taktirko Anteja Šimundže ,  v Bakovcih premagali drugo ligaškega podprvaka Roltek Dob bodo jutri ob 18.uri gostovali pri tretje ligaški ekipi Odranec, ki jo še naprej vodi trener Bojan Jančar.

Nogometaši Nafte iz Lendave  pod taktirko trenerja Franca Fridla bodo  danes  ob 16.uri v Vildonu v Avstriji  igrali pripravljano tekmo z rusko ekipo CSKA iz Moskve ,  prihodnjo sredo 12. julija pa bo v Lendavi gostoval madžarski ZTE iz Zalegerszega.

Nogometaši Farmecha iz Veržeja s trenerjem Markom Lešnikom bodo  jutri  ob 18.uri gostovali  pri tretje ligaški ekipi Polane, ki jo tudi v novi sezoni vodi trener Slobodan Djurić.

Vaško kmečko društvo  Prijatelj v Zbigovcih bo danes  ob 11.uri pripravilo  6. Mariničev memorial v malem nogometu. V Zbigovce so organizatorji turnirja povabili  tudi ekipo pravosodnih organov, slovenske vojske, pomurskih zdravnikov,  ki se bodo  v večernem času okrog 17.ure  pomerili  na   revijalnem turnirju v malem nogometu.

Klub malega nogometa Pečarovci  bo   na domačem igrišču v Pečarovcih jutri  ob 9.uri  pripravil turnir v malem nogometu  za pokal Kluba malega nogometa Pečarovci. Organizatorji turnirja  bodo tri  najboljše  ekipe nagradili, posebne pokale pa so v Pečarovcih pripravili še za najboljšega igralca, vratarja in strelca na turnirju.

Strelsko društvo Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote je  odpovedalo  strelsko tekmovanje v dvojnem trapu za pokal Strelske zveze Slovenije, ki bi moralo biti danes  na strelišču v Rakičanu.  Tekmovanje so odpovedali zaradi premajhnega števila prijav.  Nekateri strelci  se ta čas pripravljajo  v Ormožu  za nastop na evropskem strelskem prvenstvu v Bakuju med njimi sta tudi Jasmina Maček in Rene Maček iz Bodonec.

Po prvi uradni tekmi v pomurski ligi v športnem ribolovu,   v mesecu juniju na Moti v organizaciji Ribiške družine Ljutomer,  bo druga tekma  v pomurski ligi na programu jutri   med 9. in 13.uro v organizaciji Ribiške družine  Radgona v Hrastje Moti.

V športno rekreacijskem centru Kostanjevica bo danes  zvečer ob 20.uri četrti kvalifikacijski turnir  12.  sezone poletne lige v odbojki na mivki. Po  treh turnirjih vodi na lestvici Društvo cvenskih čehov in diklin s Cvena, drugi na lestvici je Veržej in tretji so odbojkarji Športno rekreacijskega društva Banovci.

Prostovoljno gasilsko društvo Peskovci z vaščani in Občino Gornji Petrovci bo jutri  med 10. in 18.uro pripravilo pri vaško gasilskem domu v Peskovcih  23. vaškega igre Občine Gornji Petrovci.

Športno kulturno turistično društvo Hrast iz Lemerja bo danes ob 15.uri  pri vaško gasilskem domu v Lemerju pripravilo občinske športne igre za pokal Občine Puconci.

V Moravskih Toplicah   bo  danes   med 15. in 16.uro zaključek  21. poletnega tabora mladih hokejistov. 21 udeležencev bo na zaključku pokazalo staršem kaj so se naučili v času  tabora v Moravskih Toplicah v organizaciji domačega hokejskega kluba.

Naslednji teden bo v znamenju odbojke.  Odbojkarski klub Panvita Pomgrad bo pripravil od ponedeljka 10. julija do 14.julija med 8. in  15.uro  v telovadnici Osnovne šole I v Murski Soboti odbojkarski tabor  » Z gibanjem v počitnice«.

Prihodnjo soboto 15.  in  v nedeljo  16. julija  bo letnem kopališču v Murski Soboti drugi kvalifikacijski turnir  v odbojki na mivki  za pokal Odbojkarske zveze Slovenije za   starostno kategorijo  U – 19. Prijave bodo organizatorji zbirali na naslovu Odbojkarske zveze Slovenije do srede 12. julija.

 

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.