V etru
Prva jutranja kronika RA Slovenija
Domov

Sobotni športni napovednik

15 julija 2017 Šport


Na soboškem jezeru bo jutri  ob  10.30 Kajak kanu Tijm Prekmurje v sodelo- valovanju  z Zavodom za turizem, kulturo in šport pripravil 5. tekmo slovenskega pokala v kajakih kanujih na mirnih vodah za  mlade od cicibanov do mladincev.  Tekmovanje bo sočasno potekalo tudi za pokal Mestne občine Murska Sobota. Na tekmi bo med blizu 100 tekmovalci iz celotne Slovenije sodelovalo tudi osem domačih tekmovalcev.

Kajak kanu klub Mura iz Kroga bo  družno s krajevno skupnostjo in Mestno občino Murska Sobota jutri  ob 14.uri pripravil pri brodu v Krogu 23. tekmovanje Prlekov in Prekmurcev v vlečenju vrvi. Tokrat bo šlo za pravo tekmo, saj gostje iz drugih krajev iz Slovenije, z izjemo iz Prekmurja in Prlekije,  ne bodo smeli nastopati na tekmi v vlečenju vrvi.

Na letnem kopališču v Murski Soboti bo Zavod cona center  iz Murske Sobote danes  in jutri pripravil drugo tekmo slovenskega pokala v odbojki za mivki za igralce in igralke  stare do 19 let. Danes se bo odbojkarski turnir začel ob 10.30,  na turnirju bodo sodelovali tudi pomurski odbojkarji, skupno  je za turnir prijavljenih 40 tekmovalnih dvojic.

Na letnem kopališču v Ljutomeru  bo danes  ob 10.uri finalni turnir 12. poletne odbojkarske lige. Na lestvici pred  finalnim turnirjem vodi Veržej pred Športno rekreacijskim društvom Banovci in Društvom cvenskih čehov in diklin.

Nogometni klub Odranci je  pripravil v Odrancih drugi nogometni turnir za pokal Občine Odranci. V prvi  polfinalni tekmi je  včeraj   Polana premagala Radgono po 11 metrovkah s 6:2, v drugi  polfinalni tekmi pa je Lušt Beltinci presenetljivo premagal Odrance kar s 4:0. Tekma za tretje mesto med  Odranci in Radgono bo v nedeljo ob 16.uri za prvo mesto med Polano in Luštom Beltinci pa v nedeljo ob 18.uri.

Nogometaši Nafte  1903 iz Lendave bodo danes  ob 18.uri gostovali na Hrvaškem pri nogometni ekipi Varaždina.

V Dobrovniku bo danes  ob 12.uri na 11 km dolgi krožni progi po občinah  Dobrovnik in Turnišče   24 urna cestna kolesarska dirka z naslovom: » Slo24ultra«, ki se bo točkovala tudi za evropsko prvenstvo.   Zmagovalec dirke bo tisti, ,ki bo v 24.urah prevozil največ kilometrov. Istočasno s 24.urno dirko bo v Dobrovniku tudi 12 urna kolesarska dirka.   Kolesarjenje pa bo potekalo  tudi moštveno za 4 članske ekipe.

Lovska družina Prosenjakovci bo jutri  ob 9.uri pripravila v Prosenjakovcih tradicionalno odprto tekmovanje v streljanju na glinaste golobe.  Tekmovanje bo na programu v moštveni in posamični konkurenci, najboljši strelci pa bodo tudi nagrajeni.

Klub malega nogometa Stanjevci bo danes  ob 14.uri pripravil v Športnem centru Stanjevci dnevno nočni turnir v malem nogometu.

Klub malega nogometa Vadarci bo danes  ob 12.uri pripravil v Vadarcih 6. memorial Dušana Potočnjeka v malem nogometu.

Zveza klubov malega nogometa Ravenske lige na Tišini bo jutri   ob 9.uri pripravila v kulturni dvorani Občine Tišina  skupščino zveze klubov malega nogometa. Na skupščini bodo predstavniki klubov spregovorili tudi o tekmovanju v članski in veteranski ligi malega nogometa. V nedeljo bodo na skupščini opravili tudi žrebanje parov za tekmovalno sezono 2017/2018.

Nogometni klub Čarda  iz Martjanec  in Medobčinska nogometna zveza Murska Sobota bosta od ponedeljka 17. do  petka 21. julija pripravila na nogometnem igrišču v Martjancih  Nogometni tabor 2017 za mlade stare od 5. do 13. leta starosti. Začetek dnevnih aktivnosti bo popoldne ob 16.uri.

Medobčinska nogometna zveza Murska Sobota bo žrebanje za novo tekmovalno sezono v prvi in drugi soboški medobčinski nogometni ligi pripravila v soboški Zvezdi v četrtek 20.julija ob 19.uri,ko bodo najboljši klubi  v fer pleyu prejeli tudi tradicionalne  praktične nagrade.

 

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.