V etru
Danes v Pomurju Sloveniji in svetu
Domov

Sobotni športni napovednik

22 julija 2017 Šport


Pred gasilskim domom v Štrigovi  se bo danes zvečer ob 18.uri  začel  15. mednarodni tek prijateljstva Štrigova – Razkrižje.  Tekaška prireditev se točkuje tudi za pomurski pokal v rekreativnih tekih.  Za tekače so organizatorji pripravili različne dolžine prog. Mladi tekači bodo tekli na progah dolgih od 300 do 1500 metrov med 18. in 18.45. Glavni tek na enotni 9,5 km dolgi progi bo na programu zvečer ov 19.uri.  Že ob  18.uri bo  v Štrigovi na programu tudi baby tek na 300 metrov dolgi progi.

Kolesarska društva Lendava, Sveti Martin na Hrvaškem in Lenti iz Madžarske so danes na različnih progah med Hrvaško, Slovenijo in Madžarsko organizatorji 14. Panonskega maratona treh dežel za kolesarje.  Ta čas so kolesarji že na progi saj so najbolj pripravljeni kolesarji ob 9.uri začeli pred Termami Sveti Martin na Hrvaškem kolesarjenje na 105 km dolgi progi, ob 9.10 so začeli kolesariti  kolesarji na 50 in ob 9.20 na 10 km dolgi progi.

Kasaško društvo  Križevci pri Ljutomeru, ki deluje že 16 let  bo  jutri  ob 14.30 pripravilo  v domačem športnem parku  tradicionalne 11.  letne  kasaške dirke na katerih bo   na programu  šest dirk.  Skupno bo nastopilo  26 kasačev, med vozniki pa bodo  tudi nekateri znani kasaški vozniki kot Jože Sagaj starejši, domačin Dušan Zorko, Jože Osterc in Branko Seršen, ki so tudi kandidati   za visoke uvrstitve na nedeljskih kasaških dirkah v Križevcih pri Ljutomeru v tamkajšnjem športnem parku.

Nogometni klub Tišina bo danes  in v nedeljo pripravil na Tišini tradicionalni nogometni turnir za pokal Občine Tišina, kjer bosta sodelovali tudi dve tretje ligaški nogometni ekipi.  Danes  ob  16.uri bo Tišina pod taktirko trenerja Dominika Kovača igrala tekmo proti tretje ligaški ekipi Radenske Slatine. Ob 18.30 pa bosta igrala Bakovci in novi tretje ligaš Radgona. V nedeljo ob 16.uri bo na Tišini tekma za tretje mesto  in ob 18.30 bo še tekma za prvo mesto na turnirju za pokal Občine Tišina.

Nogometni klub Hodoš bo danes  na Hodošu pripravil nogometni turnir v skrajšani obliki, ki ga prijatelji nogometa imenujejo triangel.  Ob 17.uri bo tekma  Hodoš – veterani Mure, ob 18.uri bosta igrali ekipi Grada in veteranov Mure. Zadnja tekma na nogometnem turnirju na Hodošu pa bo  ob 19.uri,ko se bosta pomerila Hodoš in tretje ligaška ekipa Grada.

Nogometaši Mure bodo  danes  ob 18.uri gostovali v avstrijskem Wildonu in tam igrali prijateljsko nogometno tekmo z izraelsko ekipo Hapoel Ironi Kiryat Schmona.  Mura bo v torek  25. julija ob 18.uri gostovala še v Kuzmi pri nogometaših Tromejnika.

Nogometaši Farmtecha bodo danes  ob 18.uri v Veržeju pred domačimi gledalci igrali prijateljsko nogometno tekmo  proti hrvaški drugo ligaški ekipi Zagreba, ki je v minuli sezoni igrala še v prvi hrvaški nogometni ligi.

Tudi nogometaši Lušta Beltinci se bodo predstavili gledalcem v domačem kraju, kajti zvečer  ob 18.uri prihaja v Beltince avstrijska ekipa Straden.

V Odrancih bodo  gledalci lahko v nedeljo  ob 18.uri spremljali prijateljsko tekmo med Odranci in drugoligaško ekipo  Nafto iz Lendave.

V Kuzmi na Goričkem bo danes  ob 18.uri prijateljska nogometna tekma med Tromejnikom in Dravogradom.

Nogometaši Grada bodo v okviru priprav za novo sezono v tretji slovenski ligi, vzhod prvo  redno nogometno tekmo igrali jutri ob 18.uri, ko bo pri Gradu gostoval Lenart član tretje slovenske nogometne lige sever, ki ga trenira pomurski rojak Jože Sečkar.

Tudi v Križevcih na Goričkem bodo danes  ob 18.uri  spremljali prijateljski nogomet.  Pomerili se bosta ekipi domačih Križevec in gostujoče Bogojine.

Nogometaši Rakičana bodo v tretji pripravljalni nogometni tekmi zvečer  ob 17.30 v Rakičanu merili moči z ekipo Vidma pri Ptuju.

Na Golf igrišču Livada   v Moravskih Toplicah  se je danes  ob 9. uri začel   tretji turnir  v organizaciji Term Ptuj za golf ligo Save turizma. Na tekmi bo po napovedih organizatorjev  sodelovalo okrog 30 golfistov. Do konca ligaškega tekmovanja lige Sava turizem bosta  v Moravskih Toplicah na programu še dva turnirja.

Golf klub Radenci bo na igrišču Aerogolf v Radencih danes  ob 10.uri pripravil  6. kolo tekmovanja v golfu  v okviru šolskega tekmovanja.

 

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.