Domov

Sobotni športni napovednik

29 julija 2017 Šport


Hokejski klub Lipovci in Zveza za hokej na travi  Slovenije bosta   od ponedeljka 31. julija do sobote 5. avgusta v Lipovcih gostila  evropsko  prvenstvo Challenge IV v hokeju na travi na katerem bo sodelovalo pet  moških evropskih reprezentanc. Prvo tekmo  bo Slovenija igrala v ponedeljek 31. julija ob  18.uri proti Gibraltarju, nato v torek 1. avgusta ob 18.uri proti Cipru, v četrtek 3. avgusta ob 17.uri pa proti  Finski. Zadnjo tekmo bo slovenska reprezentanca pod taktirko selektorja in igralca Franca Maučeca v Lipovcih igrala prihodnjo soboto 5. avgusta ob 13.45 proti Madžarski.

Slovenska ženska reprezentanca v hokeju na travi pod taktirko Jožeta Črnka in dveh trenerjev iz Nemčije   bo od nedelje 30. julija  do petka 4. avgusta igrala na evropskem prvenstvu Challenge III v Zelini na Hrvaškem. Prvo tekmo bodo slovenske hokejistke igrale v nedeljo 30.julija  ob 11.45 proti Švici nato pa v ponedeljek ob  18.30 proti Hrvaški, v  sredo proti  Litvi in v četrtek 3. avgusta še proti reprezentanci  Turčije.

V pomurski pokrajini bo ta konec tedna  že precej dišalo po novi nogometni sezoni. V športnem parku v Beltincih se bosta namreč v nedeljo ob 18.uri pomerila za naslov pokalnega prvaka Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota  domači Lušt Beltinci pod taktirko trenerja Ferija Cifra in soboško Muro, ki jo tretjič v svoji trenerski karieri vodi Mariborčan Ante Šimundža.

Že včeraj  je  tretje ligaška nogometna ekipa Rakičana gostila drugo ligaško ekipo Farmtecha iz Veržeja,  drugoligaši iz Veržeja so zmagali  z rezultatom  3:1.  

Nogometaši Nafte 1903 iz Lendave  bodo  danes  ob 11.uri .uri  gostovali  v Avstriji pri ekipi Jennersdorfa.

Nogometaši Tromejnika iz Kuzme, ki jih  poznavalci nogometa  ob Beltinčanih in Odrančanih uvrščajo med kandidate za  vrh tretje slovenske  lige, vzhod  bodo imeli ob koncu tedna igrali  dve tekmi.  Danes  ob 18.uri bo v Kuzmi prijateljska nogometna tekma med Tromejnikom in Hodošem, v nedeljo ob 18.uri pa bo v Križevcih na Goričkem tekma med Križevci in Tromejnikom.

Tretjeligaška nogometna ekipa Radgone bo danes  ob 18.uri igrala v Gornji Radgoni prijateljsko pripravljalno nogometno tekmo proti  Slovenski Bistrici.

Nogometaši Serdice Kleparstva Šinko bodo danes  ob 18.uri na domačem igrišču gostili v prijateljski nogometni tekmi nogometaše Tišine.

Klub malega nogometa  Strukovci bo jutri  ob 9.uri pripravil turnir v malem nogometu za 11.  memorial Damjana Vučaka.  Organizator bo nagradil tri najboljše ekipe,  posebni nagradi  bodo namenili najboljšemu vratarju in strelcu na turnirju. Žrebanje parov je bilo sinoči, sodelovalo bo 16 ekip, ob 9.uri bo prva tekma med Pečarovci iz Zgrabljenci iz Motovilec, finale bo v nedeljo zvečer okrog 19.30.

Kar precej športno zabavnih prireditev bo na programu ta konec tedna v naši pokrajini.

Športna zveza Ljutomer   bo  danes  ob 16.uri v okviru prireditev praznika Občine Ljutomer  na letnem kopališču v Ljutomeru  pripravila  6. kopališke igre z naslovom: » Lotmerk na vodi«  Tri najboljše  ekipe  bodo organizatorji v Ljutomeru nagradili  s pokali ,vsem udeležencem  pa bodo namenili praktične nagrade.  Pred samim tekmovanjem bodo v Ljutomeru pripravili praktični prikaz reševanja utopljenca iz vode.

Športna zveza Beltinci in Nogometni klub Gančani  bosta danes ob 13.uri pripravila v športnem  centru v Gančanih 18.  igre krajevnih skupnosti za pokal Občine Beltinci. Skupno se bo osem krajevnih skupnosti pomerilo v devetih panogah, vmes pa bo tudi revijalna nogometna  tekma med  svetniki Občine Beltinci in legendami beltinskega nogometa. V Gančanih pa ne bo manjkala tudi tradicionalna panoga v vlečenju vrvi.

Na igrišču Golf livade v Moravskih Toplicah  bo jutri  ob 9.uri   turnir v golfu za pokal Term 3000.  Istočasno bo tudi kvalifikacijsko tekmovanje za amaterske golfiste v okviru kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu v Kuala Lumpurju.

Športno društvo Izziv  Pomurje iz Turnišča bo od ponedeljka 31. julija do petka četrtega avgusta  pripravilo v Črenšovcih 10. poletno nogometno šolo. Aktivnosti mladih bodo v šoli trajale dnevno med  8. in 16.uro.

V času pomurskega poletnega festivala v Veliki Polani od jutri  do nedelje 6. avgusta bodo ob bogati glasbeni ponudbi  na programu tudi zanimive športno  prireditve. Jutri  ob 14.30 bo prireditev Priletite kot štrk v Veliko Polano in odletite s 1000 evri.  V ponedeljek  ob 16.uri bo  tekmovanje v balinanju vmes bo ob 17.uri  nogometna tekma med predstavniki občin in predstavniki medijev.  V torek 1. avgusta ob 15.uri bo turnir v malem nogometu na travi in v petek 4. avgusta bo turnir dvojic v odbojki na mivki.

V okviru 61. praznika Občine Ljutomer bo v torek, 1. avgusta ob 20.uri v atriju Mestne hiše v Ljutomeru predstavitev monografije Miroslava Steržaja velikana kegljaškega športa v Sloveniji in v svetu.

 

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.