V etru
Pesem tedna
Domov

Sobotni športni napovednik

28 januarja 2017 Šport


V telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti bo danes   2.  državni članski TOP turnir v namiznem tenisu  na katerem bodo med najboljšimi slovenskimi igralci- člani,  igrali tudi  Mitja Horvat, Bojan Ropoša, Dominik Škraban, Damjan Zelko, Tomaž Roudi in Luka Norčič. V ženski konkurenci bo med najboljšimi slovenskimi članicami igrala  tudi Staša Matis. Turnir  v organizaciji Namiznoteniškega kluba Sobota  se bo začel  danes  ob 10.uri in bo trajal  do poznih popoldanskih ur.

V športni dvorani osnovne šole v  Odrancih bo  danes  in  jutri  mednarodni nogometni turnir na katerem bo sodelovalo okrog 300  mladih nogometašev iz Hrvaške in Slovenije. Danes  ob 9.uri je začelo  igrati  nogomet 12 ekip starostne kategorije U – 7 in ob 13.uri bo turnir za 9 letnike, kjer bo sodelovalo 11 ekip. Jutri  drugi dan  nogometnega  turnirja  se bo ob 9.uri  10 ekip starostne kategorije U – 11   pomerilo  še za naslov tretjega  zmagovalca.

V  16.kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane bo zvečer  ob 19.uri v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti Panvita Pomgrad gostila odbojkarje kranjskega Triglava.

V 3. slovenski ligi ,vzhod za člane so Radenčani že  igrali tekmo proti gostom iz Slovenske Bistrice in po vodstvu z 2:0 izgubili s 3:2.

V  13. kolu v prvi slovenski  ženski odbojkarski ligi  so v  prvi tekmi  igralke puconske Keme že sinoči v Murski Soboti  premagale Luko Koper z rezultatom 3:2   V 2. vzhodni slovenski odbojkarski ligi so  Ljutomerčanke  sinoči  gostovale pri II. ekipi Nove kreditne banke Maribor.  V 3. slovenski  ligi vzhod  bo  II. ekipa Keme danes ob 16.uri v telovadnici ekonomske šole v Murski Soboti  igrala proti ekipi Formisa. Ljubno bo gostilo  ob 18.uri lendavsko Muranio, Radlje pa ob 16.uri  gostilo  odbojkarice Murske Sobote.

V 12. kolu prve »B« slovenske kegljaške lige za člane bo danes  ob 10.30 na kegljišču Vikenda v Radencih tekma med Radensko iz Murske Sobote in  Korotanom. Popoldne ob 14.uri bo tretje ligaška tekma med II. ekipo Radenske in  II. ekipo Slovenskih Konjic. V  12. kolu prve »B« slovenske kegljaške lige za članice bo  ob 18.uri v Radencih  tekma med  Radensko  in  Ceršakom. .  V 2. slovenski kegljaški ligi, vzhod bodo igralke Nafte iz Lendave  jutri gostovale pri Fužinarju.

V  10. kolu pomurske košarkarske lige  za člane  bosta obe srečanju na programu danes zvečer . Ob 19.15 bo v Beltincih tekma: Sistemorg – Lindau Lendava  in ob 19.30 bo v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti tekma: Košarkarsko društvo Nona Sobota – Prleški študentski klub Ljutomer.

Zveza za hokej na travi Slovenije bo  jutri  med 8. in 16.uro popoldne pripravila v Zeleni dvorani v Puconcih tretji turnir državnega prvenstva v dvoranskem hokeju. Najbolj bodo  zanimiva članska srečanja. Jutri  ob 11.50 bo tekma med Moravskimi Toplicami in Lipovci, ob 13.20 bo tekma Triglav Predanovci – Moravske Toplice in zadnja članska tekma bo v nedeljo  ob 15.uri, ko se bosta pomerila Lipovci in Triglav. V predzadnjem srečanju nedeljskega turnirja v dvoranskem hokeju bo v Puconcih ob 14.10  še tekma med članicami Triglava in Moravskih Toplic.

Nogometaši Fartmecha iz Veržeja člani 2. slovenske nogometne lige so prvi začeli s pripravami za spomladanski del prvenstva, včeraj so gostovali pri nogometaših Miklavža in zmagali z rezultatom 5:0.   Nogometaši Nafte iz Lendave  bodo  danes  ob 10.uri igrali tekmo  v Lendavi proti madžarski ekipi Kapošvara.  Soboška Mura, ki se tudi že pripravlja za spomladanski del prvenstva v 3. slovenski ligi, vzhod bo igrala  drugo prijateljsko tekmo šele 3. februarja v Gradcu proti Šturmu.  S pripravami  bodo   bo tretje ligaška ekipa Lušta Beltinci  namesto danes začela  s pripravami  šele v ponedeljek 30. januarja ob 16.uri popoldne  prvo prijateljsko tekmo pa imajo Beltinčani  načrtovano šele za 11. februar , ko bodo gostovali pri Bakovcih.

Na teniških igriščih v Radencih bo danes popolne ob 16.uri na programu  4. turnir zimske teniške lige. Po treh turnirjih  vodi Rene Heric iz Banovec, drugi je Žiga Starčič iz Radenec in tretji Dani Strah iz Gornje Radgone.

Pikado klub Phuro drom iz Gornjih Črnec bo zvečer ob 18.uri v  domačem vaško gasilskem domu    pripravil 8. rang turnir v elektronskem pikadu. Po sedmih turnirjih vodi Dario Baranja pred Dejanom Baranja oba iz Pikado kluba Nedotakljivi iz Černelavec  na tretjem mestu pa je Dejan Bejek iz Pikado kluba Al Capone iz Kroga.

 

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.