Domov

Sobotni  športni napovednik

2 septembra 2017 Šport


Namiznoteniški klub  Sobota  bo danes ob 10.uri in jutri  v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti   pripravil 48.  mednarodno odprto prvenstvo Murske Sobote   in 3. memorial starejšega  Mirka Ungerja  v namiznem tenisu.  Danes  bodo tekmovali  mladi namiznoteniški igralci v  osmih starostnih kategorijah, jutri  pa bo na programu še  tekmovanje v članskih kategorijah. Tudi letos bo v nedeljo ob 14.uri  na programu  člansko tekmovanje v ping pongu, kjer se bo igralo  z loparji brez oblog.

Športno društvo Triglav in Hokejski klub Triglav bosta od danes in jutri   v Predanovcih družno pripravila  9. evropski memorial Sašo Fajs v hokeju na travi.  Skupno organizatorji v Predanovce pričakujejo 25 hokejskih ekip z okrog 220 hokejisti iz Avstrije, Madžarske, Bolgarije, Srbije, Hrvaške in Slovenije.  Včeraj so   v Predanovcih merile moči veteranske hokejske ekipe. Danes in jutri  ob 10.uri  bodo tekmovale ekipe mladih hokejistov štirih  starostnih kategorij U – 10, U – 13, U – 16 in U – 19.  Zaključek letošnjega memoriala Sašo Fajs v hokeju na travi bo jutri  popoldne  okrog 16.ure.

Lokostrelska sekcija Ljutomer in Lokostrelska zveza Slovenije bosta danes  med 10.  in 16.uro pripravili na hipodromu v Ljutomeru  državno lokostrelsko prvenstvo na razdaljah 70 in 50 metrov.  Tekmovanje lokostrelcev bo potekalo v posamični in moštveni konkurenci, skupno organizatorja pričakujeta blizu 100 lokostrelcev iz celotne Slovenije.  Tekmovanje bo potekalo v konkurenci dečkov in deklic, kadetinj in kadetov mladink in mladincev veteranov in veterank ter članov in članic v absolutni konkurenci;  med tekmovalci bodo tudi Lendavčani in Ljutomerčani.

Razvojni center odbojke na mivki Murska Sobota  je na letnem kopališču v Murski Soboti  organizator  dvodnevnega   srednjeevropskega pokala za mlade igralce  v odbojki  mivki starostne kategorije U – 16.  Skupno bo   nastopa  22 ekip  iz Avstrije, Češke,  Hrvaške, Madžarske, Nemčije in Slovenije. Na turnirju   med kadeti igrata tudi  Niko Kovačič in Marko Stvarnik iz Panvite Pomgrada ter med kadetinjami: Ajda in Gaja Kuhar   iz  Moravskih Toplic, ki sta prvi dan turnirja kar trikrat zmagali.   Četrtfinalne  odbojkarske  tekme bodo na programu danes  ob 10.uri, finalne tekme pa  bodo  odvisno od ostalih izidov na programu    danes   proti večeru.

Znova bo v  pomurski  pokrajini  izjemno bogat in tudi zanimiv  nogometni program.

V 5. kolu 2. slovenske nogometne lige bo jutri  ob 17.uri v Lendavi  prvi prekmurski nogometni derbi med Nafto 1903 in soboško Muro, ki je 2. ligi  še brez poraza. Za tekmo v Lendavi so samo v Murski Soboti prodali kar 700 vstopnic v predprodaji.   Že danes  ob  16.30 bo Farmtech v Veržeju gostil ekipo Tabora Sežane.

V 3.kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod bodo danes  ob 17.uri igrali: Radenska Slatina – Radgona, Turnišče – Odranci , Črenšovci – Čarda Martjanci in Lušt Beltinci – Rakičan.  Jutri  ob 14. uri bo tekma: Hotiza – Grad ob 17.uri pa bosta še preostali nogometni tekmi:  Tromejnik Gostinstvo Sukič Kuzma – Polana in Bogojina – Avto Rajh Ljutomer.

V  zaostalem srečanju prvega kola  prve slovenske kadetske nogometne lige bo  danes  ob 13.30 v soboški Fazaneriji tekma med Muro in Mariborom. Po kadetski nogometni tekmi se bosta ob  15.30 pomerili še mladinski ekipi Mure in Maribora.

V 5. kolu prve slovenske nogometne lige vzhod U – 15  bo Vipol danes  ob 12.uri gostil Krško, Mura  bo danes  ob 11.uri gostovala v Gerečji vasi pri ekipi Hajdine.

V 2. kolu prve slovenske ženske nogometne lige bo  jutri  ob 11.uri Teleing GMT Beltinci gostoval pri nogometašicah Maribora.

V prvem kolu prve slovenske ženske nogometne lige U – 17  bo danes  ob 11.uri ekipa Teleinga GMT Beltinci gostovala  pri nogometašicah Krima.

Nogometni klub Gančani bo danes  ob 10. .uri pripravil  na igrišču Športno rekreacijskega centra v Gančanih 9. nogometni turnir mlajših selekcij na katerem bodo sodelovali mladi nogometaši selekcij U – 9 in U – 11.

Športna zveza Moravske Toplice bo družno z Občino Moravske Toplice in Termami 3000  jutri  ob 10.30  pripravila    23. tradicionalni kolesarski maraton. Skupno so organizatorji pripravili za kolesarske rekreativce  tri dolžine prog. Najbolj zahtevna proga bo dolga 54 kilometrov,  srednja proga bo dolga 30 in družinska proga bo dolga 10 km. Kolesarski maraton v Moravskih Toplicah je vključen tudi v letošnjo akcijo »Slovenija kolesari«,  ki bo letos zaključena  8. oktobra v Beltincih.

Aeroklub Prlek iz Ljutomera bo na vzletišču pri Veržeju  danes  ob 10.30 pripravil 12. memorial   v spomin na Jožeta Gajserja in Aljaža Cafa.  Posebnega tekmovanja letos ne bo na programu, pripravili pa bodo razstavo letalskih naprav za ultralahko letenje in omogočili udeležencem tudi panoramske polete nad pomursko pokrajino.

Kegljaški klub Radenska  iz Murske Sobote  bo tudi letos  na kegljišču  Vikenda  v Radencih organizator  tradicionalnega mednarodnega kegljaškega turnirja  Tri srca. Tekmovanje  se je že začelo  in  bo trajalo  do  nedelje 10. septembra.  Danes  in jutri  bo tekmovanje potekalo med 13. in 22. uro, tekmovanje pa bo na programu v moški in ženski konkurenci.

Danes  ob 15.uri popoldne bo Kulturno umetniško društvo Budinci pripravilo z začetkom pred vaško gasilskim domom v Budincih: » Pohod ob evropski zeleni vezi  na poute po dolaj in pa bregaj« Pohodnike čaka v Budincih 12,4 km dolga pohodniška proga.

Društvo za kulturo šport in turizem Žlaki iz Sebeborec z društvom  MGM Kontor  bo  danes  ob 9.30 pripravilo 17. pohod Gostile Marič. Pohodniška pot, ki se bo začela  v Sebeborcih,   bo dolga okrog 12 km.

Športno društvo Kuštanovci  bo  danes  ob 15.uri pripravilo 8. Meklarski pohod, ki se bo začel pri vaško gasilskem domu v Kuštanovcih, dolg pa bo okrog 10 km.

 

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.