Domov

Sobotni športni napovednik

9 septembra 2017 Šport


Aeroklub Murska Sobota  je  na letališču soboškega aerokluba  gostitelj  državnega prvenstva v padalskih skokih v treh disciplinah, kjer bo sodelovalo  okrog 50 padalcev iz celotne Slovenije. Včeraj so na letališču že opravili 2. državno prvenstvo v letenju z letalno obleko kjer je zmagal Robert Krenker, Denis Hamler iz Dokležovja je bil peti.   Danes in jutri ob 10.uri bo na soboškem letališču še  20. državno prvenstvo v skupinskih likovnih skokih. Na tej zanimivi tekmovalni preizkušnji , ki bo končana v nedeljo,   bodo zraven tudi pomurski padalci in sicer jih bo skupno nastopilo osem.

Kajak kanu klub Mura iz Kroga bo danes  ob 10.uri z začetkom   pri mostu v Petanjcih pripravil na 7 km dolgi reki Muri do broda v Krogu tekmovanje kajakašev   v spustu Mura 2017. Tekmovanje na valovih reke Mure bo potekalo v mladinski in članski konkurenci in to kajaku in kanuju enosedu ter v kanuju dvosedu.

V Krogu bo v okviru pomurskega pokala v rekreativnih tekih danes  o  6. Bezgov tek. Med  9. in 10.uro so  tekli  na progah dolgih od 250 do 1000 metrov  mladi tekači. Glavni tek bo  v Krogu, na travnatem igrišču Klubu malega nogometa,  ob 11.uri tako za člane kot članice. Člani bodo tekli na 8 in članice na 5 km dolgih progah.  V Krogu bo jutri  ob 9.uri tudi začetek pohoda ob reki Muri na 10 km dolgi progi.

Znova bo v naši pokrajini izjemno bogat tudi nogometni program.

V 6. kolu 2. slovenske nogometne lige bo popoldne  ob 16.30 v soboški Fazaneriji prekmursko prleški nogometni derbi med Muro, ki ji je v minulem kolu  spodrsnilo v Lendavi in Farmtechom iz Veržeja.  V nedeljo ob 16.30 bo Zarica v Kranju gostila lendavsko Nafto 1903.

V 4. kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod bosta danes  ob 16.30 tekmi med Radgono  in Tromejnikom Gostinstvom Sukič iz Kuzme, v Ljutomeru pa bo tekma: Avto Rajh Ljutomer – Čarda Martjanci.

Jutri  ob 11.uri bo nogometna  tekma Rakičan – Hotiza,  v nedeljo popoldne ob 16.30 pa bodo igrali:  Polana – Turnišče, Grad – Radenska Slatina, Bogojina – Lušt Beltinci  in Odranci – Črenšovci.

V 3. kolu prve slovenske ženske nogometne lige  bo jutri  ob 11.uri v Beltincih tekma med Teleingom GMT Beltinci in  aktualnimi državnimi prvakinjami ljubljansko Olimpijo za katero zdaj igra tudi nekdanja igralka beltinskega kluba Tjaša Tibaut.

V 2. kolu prve slovenske ženske nogometne lige  U – 17 bodo dekleta Teleinga GMT Beltinci danes  ob 11.uri v Beltincih gostile Cerklje.

Avto moto društvo Štefan Kovač  iz Murske Sobote bo  jutri   z začetkom  ob 10.uri v Mačkovcih na Goričkem  na 1380 metrov dolgi progi   pripravilo  tretjo  odprto dirko  pokalnega prvenstva v motokrosu.  Tekmovanje  bo odprto tudi za rekreativce ,organizator pričakuje okrog 100 tekmovalcev.  Tekmovanje  bo  na programu  v šestih starostnih kategorijah  in   do poznega nedeljskega popoldneva bo skupno na programu 12 voženj. Med tekmovalci bodo tudi člani domačega soboškega  društva: Niko Topolovec, Anej in Ratko Ilič. V Mačkovcih  bo v nedeljo  na motokros  stezi tudi Željko Makovec, nekdanji člani soboškega društva, ki je zdaj član Gajser teama Makole.

Kasaški klub Ljutomer bo ob 19. prazniku Občine Križevci pri Ljutomeru jutri  ob  14.uri  pripravil kasaške dirke na katerih bo  v sedmih točkah skupno sodelovalo  53 kasačev. V ospredju zanimanja bo peta dirka ob 17.10, ko bo na programu državno prvenstvo za triletne kasače. V tej dirki bo skupno nastopilo osem kasačev med vozniki pa bodo med drugimi tudi Janko Sagaj, Dušan Zorko, Davorin Puhar in Marko Slavič.

Na kegljišču Vikenda v Radencih bo , danes  in jutri med 10. in 22. uro II. del mednarodnega kegljaškega turnirja »Tri srca«, ki ga pripravlja Kegljaški klub Radenska iz Murske Sobote  kot uvod v novo kegljaško sezono, ki se začenja prihodnjo soboto 16. septembra,,  ko bosta moška in ženska ekipa Radenske v prvi »B« slovenski ligi nastopili na domačem kegljišču

Šahovsko društvo Radenska Pomgrad in Šahovska zveza Slovenije  v soboški Diani  danes in jutri  pripravljata  državno prvenstvo v pospešenem in hitropoteznem šahu. Včeraj je bilo že  na programu   ekipno  državno  prvenstvo v pospešenem šahu za člane in članice.  Danes  ob 14.uri se bo začelo  še posamično državno prvenstvo v pospešenem šahu, Jutri  ob 10.uri pa bo   začetek državnega prvenstva v hitropoteznem šahu tako v moški kot v ženski konkurenci.

Društvo za razvoj in promocijo turizma Občine Grad »Skouriš« bo jutri  ob 9.uri pripravilo 12. pohod po Graščakovi poti, ki se bo začel pred vaško gasilskim domom v Radovcih.

Mednarodni odbor  športnih iger šolarjev, Olimpijski komite Slovenije združenje športnih zvez ter Mestna občina Murska Sobota bodo  danes  ob 10.uri pripravili v soboški Zvezdi priložnostni dogodek, kjer bo dolgoletni predsednik  Športne zveze Murska Sobota Stanko Kerčmar prejel posebno priznanje mednarodnega  komiteja iger šolarjev.   Ob tej priložnosti bo Olimpijske komite Slovenije –združenje športnih zvez podelil plaketo za dolgoletno športno novinarstvo Tončku Giderju  – športnemu novinarju našega radia.

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.