V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Sobotni  športni napovednik

16 septembra 2017 Šport


Kolesarski klub Tropovci bo  jutri  ob 10.uri pripravil 21.  kolesarski maraton  za pokal Občine Tišina. Začetek maratona, na treh dolžinah prog,  bo pred vaško gasilskim domom v Tropovcih. Najdaljša proga kolesarskega maratona na Tišini bo dolga 73 k, srednja 45 in družinska proga bo kolesarjem ponudila 20 km dolgo progo. Na maratonu organizatorji pričakujejo sodelovanje tudi tekmovalnih kolesarjev od blizu in daleč.

Športno društvo Stara Nova vas bo danes  ob 10.uri  pripravilo 13. tek z naravo, ki se bo točkoval tudi za pomurski rekreativni pokal. Člane in članice čaka 7,5 km dolga proga., sočasno  pa bodo na 3,7 km dolgi progi tekli rekreativci tudi za pokal Občine Križevci pri Ljutomeru. Ob 11.uri pa bo na programi v Stari Novi vasi še tek za mlade na progah dolgih od 350 do 1050 metrov.  Med tekom okrog 12.ure bodo pripravili v Stari Novi vasi še  prikaz pristanka  padalcev.

V 7. kolu 2. slovenske nogometne lige  bo Farmtech danes  ob 16.uri v Veržeju gostil Zarico iz Kranja. Nafta bo danes  ob 16.uri v Lendavi igrala proti Fužinarju, soboška  Mura pa bo jutri  ob 16.uri gostovala pri nogometni ekipi Brežic.

V  5. kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod bosta popoldne  ob 16.3 na programu dve tekmi. Radenska Slatina bo v Radencih gostila Rakičan, Črenšovci pa se bodo pomerili z ekipo Polane. Jutri  ob 16.30 pa bodo igrali:  Lušt Beltinci – Avto Rajh Beltinci, Hotiza – Bogojina, Tromejnik Gostinstvo Sukič Kuzma – Grad, Turnišče – Radgona in Čarda Martjanci – Odranci.

V 6. kolu prve slovenske  mladinske nogometne lige bo  popoldne  ob 16.uri v soboški Fazaneriji Mura igrala proti Celjanom. Že ob 14.uri pa se bosta pomerili kadetski  nogometni ekipi Mure in Celja.

V  7. kolu prve slovenske  nogometne lige, vzhod U – 15 bo Mura  jutri  ob 16.uri gostovala pri  Celjanih.

Začenja se nova sezona v državnih kegljaških ligah. V prvi »B« slovenski kegljaški ligi za člane bo na kegljišča Vikenda v Radencih  popoldne  ob 14.uri  Radenska iz Murske Sobote gostila ekipo Pivke. V ženski konkurenci bo dvoboj prvega kola v prvi »B« slovenski ligi med Radensko in Pivko  zvečer  ob 18.uri.

Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Murska Sobota  bo danes  ob 10. .uri pripravilo v Športno rekreacijskem centru v Lipovcih državno prvenstvo slepih in slabovidnih v vrtnem kegljanju. Organizatorji pričakujejo v Lipovce okrog  60 igralcev iz celotne Slovenije med tekmovalci pa bodo tudi člani murskosoboškega društva.

Združenje šoferjev in avtomehanikov Murska Sobota  in Medobčinsko društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije bosta danes  ob 10.uri v prometno varnostnem centru Španik pripravila tradicionalni  24. avto moto reli  veteranov  v počastitev praznika Občine Moravske Toplice. Na  32 km dolgi progi med Mursko Soboto – Mlajtinci – Tešanovci- Puconci in Sebeborci , kjer bo cilj.  Na reliju bodo nastopili avtomobilisti in motoristi  z Hrvaške, Bosne in Hercegovine in Slovenije.  Slovenski paraplegiki bodo  pa imeli na tej tekmi tudi odprto državno prvenstvo v  avto moto reliju.

Strelsko društvo Ljutomer bo jutri  ob 9.uri na strelišču v Presiki pripravilo  finalno tekmo v moštveni in posamični konkurenci  za  regijsko prvenstvo z malokalibrsko puško na razdalji 50 metrov leže. Hkrati bo na programu v Presiki tudi  regijsko prvenstvo v streljanju s serijsko malokalibrsko  puško.

Golfisti imajo ta konec tedna na igrišču Golf livade v Moravskih Toplicah   pester program.  Danes   ob 9.uri se je začelo  klubsko prvenstvo  Golf kluba Radenci, jutri  ob 9.uri bo še finalni turnir družbe Sava Turizem Terme 3000.

Prostovoljno gasilsko društvo  Otovci bo jutri  ob 10.uri pripravilo Jesenski pohod po Otovcih na 12 km dolgi progi.  Začetek pohoda bo pred vaško gasilskim domom v Otovcih.

Nogometaši Mure  bodo prihodnji sredo ob 15.uri v soboški Fazaneriji igrali nogometno tekmo osmine finala proti  aktualnim pokalnim prvakom in prvoligaški ekipi Domžal.   Nogometaši lendavske  Nafte  bodo prihodnjo sredo v Kranju igrali zaostalo tekmo 2. slovenske nogometne lige proti Zarici.

 

 

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.