V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Sobotni športni napovednik

23 septembra 2017 Šport


Odbojkarski klub Panvita Pomgrad iz Murske Sobote je organizator 7. dvodnevnega   mednarodnega  odbojkarskega  turnirja Avto Rajh open 2017. V prvi včerajšnji tekmi so v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti  domači odbojkarji premagali madžarski Kapošvar s 3:0,  Maribor pa  je bil boljši od  francoske ekipe Ason Orange Volley s 3:1.  Danes ob 14.30 bo tekma  petkovih poražencev za tretje mesto, ob 17.uri pa se bosta Panvita Pomgrad in Maribor pomerila za naslov prvaka turnirja.

Danes  bosta v Puconcih dva mednarodna odbojkarska turnirja odbojkaric , ki se bo začel ob 10.uri. V konkurenci kadetinj  bodo  sodelovale  igralke: Keme, avstrijske Radgone  in Vršca. V  konkurenci starejših deklic,ki bo sledil turnirju kadetinj   bodo tekmovale odbojkarice Craiove iz Romunije, Vršca iz Srbije in puconske Keme.

Strelsko društvo Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote bo danes   ob 10. .uri pripravilo na olimpijskem strelišču v Rakičanu  strelsko tekmovanje  v dvojnem trapu za pokal Strelske zveze Slovenije.   Na tekmi bosta nastopila tudi Boštjan in Rene Maček iz Bodonec  soboškega strelskega  društva.

V 2. kolu prve »B« slovenske kegljaške lige za člane bo Kegljaški klub Radenska iz Murske Sobote danes  ob 14.uri gostil na kegljišču Vikenda v Radencih Hidro iz Medvod. V ženski konkurenci bodo kegljavke Radenske  zvečer  ob 18.uri gostile v Radencih ekipo Remoplasta iz Radelj ob Dravi.

V  8. kolu druge slovenske nogometne lige bosta dve pomurski ekipi gostovali,  le ena bo igrala pred domačimi gledalci.

Farmtech iz Veržeja bo popoldne  16.uri gostoval pri ravenskemu Fužinarju, Nafta iz Lendave pa bo   gostovala pri nogometni ekipi Kalcer/Radomlje.

V soboški Fazaneriji bo v nedeljo ob  16.uri  vodilna ekipa druge lige Mura gostila nogometno ekipo Brd.

V 6.kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod bosta danes  ob 16.uri tekmi: Avto Rajh Ljutomer – Odranci in Radgona – Črenšovci.

Jutri  ob 10.30 bo nogometna  tekma: Rakičan – Tromejnik Gostinstvo Sukič Kuzma, popoldne ob 16.uri pa bodo igrali:  Lušt Beltinci – Hotiza, Bogojina – Radenska Slatina in  Polana – Čarda Martjanci.

V  4. kolu prve slovenske ženske nogometne lige bodo igralka Teleinga GMT Beltinci  jutri  ob 16.uri gostovale pri nogometašicah Krima. Danes  ob 11.uri pa bo v Beltincih tekma 4. kola prve slovenske ženske nogometne lige U – 17 med Teleingom GMT Beltinci in ljubljansko Olimpijo.

Tekmo  7. kola  prve slovenske mladinske in kadetke nogometne lige bosta Gorica in  Mura  igrala  šele v sredo 27. septembra.

V 8. kolu prve slovenske nogometne lige, vzhod U – 15 bodo mladi nogometaši Mure tekmo proti Koroški igrali danes  ob 11.uri v Bogojini. Nogometaši Vipolla iz Veržeja  bodo gostovali  pri velenjskem Rudarju.

Iz  Medobčinskih nogometnih zvez Murska Sobota in Lendava  smo dobili sporočili ,da so se  nogometna igrišča  po obilnih padavinah toliko osušila, da bodo nogometaši v prvi in drugi tako v soboški kot v lendavski ligi  lahko  igrali danes  in jutri  redno kolo, po razporedu tekmovanja.

Športna zveza Puconci bo  jutri  ob 10.30 s startom pred občinsko zgradbo v Puconcih pripravila  17. rekreativni kolesarski maraton v okviru akcije Slovenija kolesari.  Kolesarski rekreativci bodo imeli na voljo štiri dolžine prog in sicer:  17, 30, 50 in na 67 km dolge proge. Organizatorji pričakujejo v Puconce okrog 300 kolesarjev.

V okviru prireditev  Evropskega tedna športa  bo Športna zveza Moravske Toplice danes  ob 10.uri pripravila ob  igrišču Kluba malega nogometa v Noršincih  otvoritev vrtnega kegljišča po otvoritvi pa bo tudi meddruštveno tekmovanje.

Na teniških igriščih v Termah 3000 v Moravskih Toplicah pa bo danes ob 10.uri   teniški turnir  dvojic  za pokal Občinske športne zveze Moravske Toplice.

Gol klub Moravske Toplice bo danes  ob 10.uri  na igrišču Golf livade pripravil  prvenstvo kluba na katerem bo sodelovalo okrog 25 golfistov. Jutri  ob 9.uri  bo v   Moravskih Toplicah  še klubsko prvenstvo  Golf klub Radenci.

Na igrišču z umetno travo v Moravskih Toplicah bo jutri  ob 14.uri tekma  v hokeju na travi med 10 letniki Moravskih Toplic in Lipovec po tej tekmi pa se bodo pomerili še 13 letniki iz obeh hokejskih klubov.

Teniški klub Murska Sobota , ki se mu letošnjo zimo obeta pokrito teniško igrišče,  bo  danes  ob  10. uri pripravil v soboški Fazaneriji  5. zadnji letošnji  odprti  teniški turnir na prostem.

Radenčani  bodo do konca meseca septembra zbirali prijave za letošnjo zimsko radensko teniško ligo na teniških igriščih v Radencih.  Tudi letos bodo skozi zimo  v Radencih odigrali skupno sedem turnirjev.

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.