V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Sobotni  športni napovednik

7 oktobra 2017 Šport


Danes se  začenja nova sezona v prvi državni odbojkarski ligi. Zvečer  ob  18.uri bo v Zeleni dvorani v Puconcih ženska odbojkarska tekma prvega kola  med Kemo in Luko Koper. V telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti  bo zvečer  ob 19.uri tekma prvega kola prve državne lige za člane  in sicer prekmursko štajerski derbi med  Panvito Pomgradom in Mariborom.

Nova sezona se začenja tudi v namiznoteniških ligah.  V moški konkurenci prve slovenske lige bo puconska Kema zvečer ob 17.uri gostovala pri Kajuhu Slovanu, ekipa Sobote pa bo  danes igrala v gosteh proti Mengšu.

V ženski konkurenci prve slovenske namiznoteniške lige bo Kema  danes  gostovala pri igralkah Kajuha Slovana.  V 3. slovenski namiznoteniški ligi  bo v prvem kolu II. ekipa Keme  danes  dopoldne  gostovala pri  Vrhniki in popoldne še pri ekipi Gorice.

Športna zveza Beltinci bo s krajevnimi društvi  danes  ob 10.uri v Športnem parku v Beltincih pripravila  »Beltinski tek« , ki bo sočasno tudi zaključna prireditev letošnjega pomurskega pokala v rekreativnih tekih.  Mladi tekači bodo  tekli na progah dolgih od 100 do 2.200 metrov med  10. in 10.50 uro.  Glavna teka za člane in članice bosta v Beltincih na programu ob  10.50. Člani bodo tekli na  7,7 km  in članice na 6,6 km dolgi progi.

Strelsko društvo Gornja Radgona  je ta konec tedna    na  7 steznem strelišču v Gornji Radgoni organizator 21.  tekmovanja s standardno  zračno puško za pokal Gornje Radgone. Po prvem dnevu tekmovanja vodi Mitja Černi iz Gančan, drugi je Uroš  Maučec in tretji Tadej Žalik oba iz Strelskega društva Štefana Kovača iz Turnišča.  Za strelsko tekmovanje v Gornji Radgoni je  prijavljenih 49 strelcev iz 11 strelskih društev.

Strelska tekma v Gornji Radgoni bo končana danes popoldne tako v posamični kot v moštveni konkurenci.

V 2.  kolu druge slovenske rokometne lige za člane bosta obe pomurski ekipi ta konec tedna igrali pred domačimi gledalci. Rokometaši Pomurja bodo zvečer  ob 19.uri v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti gostili rokometaše Ajdovščine. V Radencih pa bo danes  ob 19.uri rokometna  tekma med radgonskim Arcontom in Veliko Nedeljo.

Športna zveza Moravske Toplice bo jutri     pripravila v Moravskih toplicah 2. prekmurski mali maraton. Organizatorji pripravljajo  za tekače tri dolžine prog. Glavni tek na 21 km dolgi progi , na polmaratonu,   se bo začel ob 10.30 , sočasno  bo tudi start teka na 11 km dolgi progi. Po startu  pol maratoncev   bo  ob 10.50    še začetek teka na 5,5 km dolgi progi.  Do  včeraj  je bilo za 2.  prekmurski  tekaški maraton v Moravskih Toplicah prijavljenih že  322 tekačev.

Kolesarski klub Prekmurje  iz Beltinec, ki letos praznuje 70 letnico delovanja, bo jutri  ob 10.uri pred gradom v Beltincih pripravil zaključno prireditev  akcije: » Slovenija kolesari«. Kolesarski rekreativci bodo imeli v nedeljo v Beltincih na voljo  štiri dolžine prog. Najdaljša proga bo dolga 70 km, srednja 45, krajša 30 in družinska proga  bo ponudila udeležencem kolesarskega praznika v Beltincih 5 km dolgo progo.

Tudi nogometni program bo zelo zanimiv ob koncu tedna.

V 6.kolu prve slovenske ženske nogometne lige bo jutri  ob 11.uri v Beltincih derbi kola, pomerili se bosta  Teleing GMT Beltinci in vodilno Radomlje, ki je še brez poraza.

V 6.kolu prve slovenske ženske lige U – 17 pa bodo igralke Teleinga GMT Beltinci danes  ob 11.uri na nogometnem igrišču v Bratoncih  gostile Brežice.

V 10.kolu 2. slovenske nogometne lige bosta popoldne  ob 15.30 tekmi: Ilirija 1911 – Farmtech Veržej in Rogaška Slatina – Nafta 1903. Jutri   ob 15.30 bo v soboški Fazaneriji še nogometna  tekma med Muro in Roltekom Dob.

V  8.kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod  bosta danes  ob 15.30 dve nogometni tekmi in sicer: Avto Rajh Ljutomer – Polana in Radgona – Odranci. Jutri  ob 10.30 bo tekma: Rakičan – Črenšovci, popoldne ob 15.30 pa bodo še naslednje nogometne  tekme: Hotiza – Radenska Slatina, Lušt Beltinci – Tromejnik Gostinstvo Sukič Kuzma, Bogojina – Turnišče in Grad – Čarda Martjanci.

Jutri  bo  v pomurski pokrajini tudi dvojni program v hokeju na travi. Igralke Moravskih Toplic bodo na igrišču v Lipovcih gostile Zelino iz Hrvaške.  Popoldne ob 15.uri bo v Predanovcih še članska hokejska tekma med Triglavom in Lipovci.

 

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.