V etru
Lestvica narodno-zabavne glasbe "Glasba našega srca"
Domov

Sobotni športni napovednik

14 oktobra 2017 Šport


Strelsko društvo Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote bo danes  ob 10..uri pripravilo na olimpijskem strelišču pri Büdinskem mlinu v Rakičanu državno prvenstvo za strelce v dvojnem trapu. Prvenstvo bo potekalo v moštveni in posamični konkurenci, med udeleženci pa bodo tudi strelci iz Gornje Radgone in Murske Sobote.  Med tekmovalci bo  v Rakičanu , po  letošnji osem mesečni poškodbi,  tudi dvakratni  prekmurski  olimpijec Boštjan Maček iz Bodonec.

V drugem kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane bo  zvečer ob 17.uri Kema  v Zeleni dvorani v Puconcih gostila Arigone iz Izole. Moška ekipa Sobote bo  danes  gostovala pri Ptujčanih.

V ženski konkurenci prve slovenske namiznoteniške lige bodo dekleta Keme zvečer  ob 17.uri gostile  v Puconcih žensko ekipo Arigoni  iz Izole.

V drugem kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane bodo odbojkarji Panvite Pomgrada danes ob 19.uri gostovali v Novem mestu pri ekipi Krke.

V 2. kolu prve slovenske ženske odbojkarske lige bodo igralke Keme  zvečer  ob 19.30 gostovale pri Zgornji Gorenjski. V prvem kolu 2. slovenske lige, vzhod bo danes ob 19.uri v telovadnici Osnovne šole Ivana Cankarja v Ljutomeru tekma med Ljutomerčankami in Benediktom. V 3. slovenski odbojkarski ligi, vzhod bo za članice je že sinoči v pomurskem derbiju Sobota premagala Muranio iz Lendave  z rezultatom  3:0.

V 4. kolu prve »B« slovenske kegljaške lige za člane  bo popoldne  ob  14.uri na kegljišču Vikenda v Radencih dvoboj med Radensko iz Murske Sobote in  Belo krajino iz Črnomlja.  V ženski konkurenci prve »B« slovenske kegljaške lige bodo kegljavke Radenske zvečer  ob  18.uri, po moški tekmi, gostile prav tako Belo krajino iz Črnomlja.

V 3. kolu 2. slovenske rokometne lige za člane bodo rokometaši Pomurja, ki so že brez poraza v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti danes ob 19.uri  gostili rokometaše Metlike. Radgonski rokometaši Arconta bodo danes  ob 20.uri gostovali pri rokometni ekipi Ajdovščine.

Začela se bo tudi nova sezona v košarkarskih ligah.  Že sinoći so v prvem kolu ,  3. slovenske košarkarske lige vzhod v Murski Soboti košarkarji Slovana iz Ljubljane premagali Radensko Creativ z rezultatom 80:75.

V nedeljo ob 16.30 bo v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti ženska  košarkarska  tekma prvega kola mednarodne razvojne lige za dekleta, kjer bodo igralke Pomurja, ki je po Slavku Domjanu zdaj vodi Davorin Pok,  gostile ekipo Šmarja.

V 11.kolu 2. slovenske nogometne lige je bila prva nogometna  tekma že sinoči.  Nafta je v Lendavi  prepričljivo kar s 4:1 premagala drugo ekipo na lestvici Dravo s Ptuja.  Danes  bo 15.uri bo  v Šiški nogometna  tekma Bravo – Mura in  ob 15.30 bo   v Veržeju še nogometna  tekma med  Farmtechom in Rogaško Slatino.

V 9. kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod bosta dve tekmi  danes  ob 15.30, ko bosta igrala: Radenska Slatina in Avto Rajh Ljutomer ter  Črenšovci proti Bogojini. V nedeljo ob 15.30 bodo v tretji slovenski nogometni ligi vzhod preostala srečanja, igrali pa bodo:  Čarda Martjanci – Rakičan, Odranci – Grad, Polana – Radgona, Tromejnik Gostinstvo Sukič Kuzma  –  Hotiza  in Turnišče – Lušt Beltinci.

V 10. kolu prve slovenske kadetske nogometne lige bo na igrišču v Rakičanu danes ob 13. uri kadetska nogometna tekma med Muro in kranjskim Triglavom; ob 15.uri se bosta v Rakičanu pomerili še mladinski ekipi soboške  Mure in Triglava.

V 11.kolu prve slovenske nogometne lige, vzhod U – 15 bodo nogometaši Vipolla danes ob 11.uri gostili v Veržeju nogometno ekipo Miklavža. Soboška Mura bo igrala  danes  ob 11.uri nogometno tekmo v Bogojini proti  mladim nogometašem Krškega.

V državni ligi v hokeju na travi za člane bodo  hokejisti predanovskega Triglava jutri  ob 15.uri gostili v Predanovcih hokejsko ekipo Moravskih Toplic.  Hokejistke Moravskih Toplic bodo   že danes  v hrvaško slovenski ligi gostovale v Zagrebu.

Turistično društvo Rogašovci  bo danes  ob  10. uri z začetkom pri Osnovni šoli Sveti Jurij na Goričkem pripravilo pohod na kostanjev piknik.  Proga  za pohodnike bo  dolga  okrog  15 km, pohod pa se štel  tudi za evidenco pohodov Goričko 2017.

Šahovsko društvo Radenska Pomgrad iz Murske Sobote  je že včeraj pripravil mesečni mladinski hitropotezni šahovski turnir, kjer je zmagal Nejc Hanc, drugi je bil Dani Lenček Kranjec in tretja Alina Lukač. .

V Murski Soboti, na grajski ploščadi, bo v torek 17. oktobra ob 16.uri tradicionalni  52. spominski tek, kjer bodo mladi tekli v štafetnem teku,  člani in članice pa v posamični konkurenci. Mladi tekači osnovnih šol bodo tekli  v štafetah  na  progi dolgi 400 in tekači srednjih šol na  500 metrov dolgi  progi.  Člani bodo v torek  tekli ob 17.25  na 4000 metrov in članice na 3000 metrov dolgi progi.

V torek 17. oktobra bo na programu prva četrtfinalna nogometna tekma slovenskega pokala med Celjem in soboško Muro. Tekma bo v torek ob 17.uri 15 minut ob neposrednem televizijskem prenosu. Naj povemo ,da se v četrtfinalu že igrata dve tekmi.

V sredo 18. oktobra bo zvečer ob 19.uri v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti pokalna rokometna tekma  prvega kola med Pomurjem in Alplesom Železniki.

V sredo 18. oktobra ob 18.uri bo v društvenih prostorih Šahovskega društva Radenska Pomgrad v Murski Soboti  na programu  zadnji, tretji,  turnir 30. pomurskega prvenstva v pospešenem šahu. Po šestih kolih sta v vodstvu  mladi Luka Skuhala in šahovski veteran Boris Kovač.

 

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.