V etru
Prva jutranja kronika RA Slovenija
Domov

Sobotni  športni napovednik

28 oktobra 2017 Šport


V 4.kolu prve slovenske odbojkarske lige za članice bo  zvečer  ob 19.uri v Zeleni dvorani v Puconcih tekma med Kemo in ekipo Gen Volley Nova Gorica. V 3. kolu 2. slovenske  odbojkarske lige bodo Ljutomerčanke zvečer  ob 19.uri v dvorani ŠIC-a v Ljutomeru gostile odbojkarice Mozirja. V 3. slovenski odbojkarski ligi, vzhod bo Murania iz Lendave popoldne ob 15.30 gostovala pri II. ekipi Prevalj.  Odbojkarice Sobote  bodo danes  ob 17.uri gostovale pri Mežici.

V 4. kolu prve slovenske odbojkarske lige  za člane  bo  popoldne ob 17.uri v Kranju tekma med Triglavom in Panvito Pomgradom. V 2. kolu 3. slovenske odbojkarske lige za člane  bo   ob 16.30 tekma Hoče II – Radenci in ob 19.uri še tekma Slovenska Bistrica – Panvita Pomgrad II.

V 4. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane  bo popoldne  ob 15.uri v Zeleni dvorani v Puconcih prekmurski derbi med I. ekipo Keme in Sobote, kjer so igralci Keme veliki favoriti za novo zmago. V ženski konkurenci prve slovenske namiznoteniške lige bodo igralke Keme popoldne  ob 15.uri v Puconcih gostile ekipo Logatca.

Rokometaši Pomurja iz Murske Sobote bodo danes zvečer  ob 19.uri v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti igrali zaostalo tekmo 4. kola v 2. slovenski rokometni ligi – v goste bo prišla rokometna ekipa Cerklje.

V 13.kolu druge slovenske nogometne lige bo danes  ob 14.uri Fartmech v Veržeju gostil ptujsko Dravo.  Mura bo popoldne gostovala pri ekipi Sežane. Jutri  ob 14.uri bo še preostala drugo ligaška nogometna tekma med Brežicami in lendavsko Nafto.

Prva tekma v 11. kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod je bila že sinoči v Veliki Polani uvodna nogometna tekma  med Polano in Rakičanom izid pa je bil 1:1.  Danes  ob 15.uri popoldne  bosta na programu tekmi: Radgona – Grad in Črenšovci – Hotiza. Jutri  ob 14.uri  bodo  še preostale nogometne tekme, ko bodo igrali: Čarda Martjanci – Lušt Beltinci, Odranci – Bogojina, Tromejnik Gostinstvo Sukič Kuzma – Avto Rajh Ljutomer in Turnišče – Radenska Slatina.

V 12.kolu prve slovenske mladinske nogometne lige bo popoldne  ob 13.uri v Rakičanu tekma med Muro in Bravom, po kadetski nogometni tekmi bo ob 15.uri v Rakičanu še mladinska nogometna  tekma: Mura- Bravo.

V 13.kolu prve slovenske nogometne lige, vzhod U – 15 bo danes  ob 11. uri Mura na igrišču v Bogojini igrala tekmo proti Šampionu iz Celja. Nogometaši Vipolla iz Veržeja bodo v 13. kolu prosti.

V 8. kolu prve slovenske ženske nogometne lige bo tekma med Teleingom GMT Beltinci in Ankaranom na programu šele 25.novembra v Beltincih.

Jutri  ob 14.uri bo  članska  tekma v hokeju na travi med Lipovci in predanovskim Triglavom.

V torek 31. oktobra ob 17.uri bo v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti tekma tretjega  kola mednarodne  košarkarske ekstra lige med  ženskima ekipama Pomurja  in Kranjske Gore.

Namiznoteniški klub Ljutomer bo  danes ob 10.uri pripravil  v  športni dvorani ŠIC-a v Ljutomeru  prvi namiznoteniški turnir za jakostno lestvico Slovenije za rekreativne igralce. Turnir bo v moški in ženski konkurenci in to posamično in v dvojicah.

Jutri  ob 9 .uri  bo  v novi športni dvorani ŠIC-a  v Ljutomeru   Namiznoteniški klub Ljutomer pripravil še 15. odprti mednarodni namiznoteniški turnir za veterane za prehodni pokal Ljutomera.  Tekmovanje bo potekalo v  šestih moških in  treh ženskih kategorijah.  Skupni zmagovalec   posamično bo v Ljutomeru dobil posebno nagrado organizatorja. Za tekmovanje prijavljenih okrog 200 igralcev namiznega tenisa.

Športno strelsko društvo Sobota in Strelska zveza Slovenije bosta od danes   do  torka 31. oktobra pripravilo  v Murski Soboti  na 13. mestnem soboškem strelišču  priprave kadetov in kadetinj s puško in pištolo. Na programu bodo tako teoretične kot praktične priprave z zanimivi gosti. Med predavatelji bo jutri  zvečer ob 19.uri  tudi dobitnik srebrne medalje na paraolimpijskih igrah v Braziliji Gorazd Tiršek.  Kar na treh predavanjih  bo sodelovala tudi trikratna članska strelska prvakinja z zračno puško  Saša Marija Ratnik iz Strelskega društva Kolomana Flisar s Tišine.  Med udeleženci strelskih  priprav  v Murski Soboti bodo tudi Jure Sočič, Patrik Farkaš in Blaž Makari iz domačega strelskega društva.

Občini Cankova in Občina Klőch iz Avstrije ter Osnovna šola Cankova bodo  jutri ob 13.30 pred Občino Cankova pripravili  slovesnost ob sprejemu tekačev Teka svetovne harmonije.  Ob 15.uri bo na Cankovi  tudi krajši kulturni program  s številnimi govorci med  njimi bo  tudi veleposlanik Indije v Sloveniji Paramjit Mann.

Pa še tole; v noči iz  sobote na nedeljo bomo znova premaknili urne kazalce in sicer eno uro nazaj.  V našem športnem napovedniku je ta časovni premik že upoštevan, obeta pa se nam tako eno uro več počitka.

 

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.