V etru
Druga jutranja kronika
Domov

Sobotni športni napovednik

11 novembra 2017 Šport


V 6.kolu prve slovenske odbojkarske lige za članice bo v Zeleni dvorani v Puconcih zvečer  ob 18.uri tekma med Kemo in odbojkaricami  Formule Formisa iz Hoč. V 5.kolu 2. slovenske odbojkarske lige za članice  bo Ljutomer danes  ob 19.uri v dvorani Šic- a v Ljutomeru gostil odbojkarice  Ljubnega.  V  5. kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za članice bodo  igralke  Sobote danes  gostovale pri ekipi Uniforesta v Preboldu, odbojkarice Murane iz Lendave  pa  pri odbojkaricah Mežice.

V 6.kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane bo  Panvita Pomgrad  danes  zvečer v dvorani Tivoli v Ljubljani gostovala pri odbojkarjih Črnuč.  V 4.kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za člane bo do Radenčani danes   gostovali pri odbojkarjih Slovenske Bistrice, II. ekipa Panvite Pomgrada  bo   gostovala  pri II. ekipi Frama.

Aeroklub Murska Sobota  je danes   od 8. do 15.ure    na soboškem  letališču    organizator državnega  prvenstva  za modelarje v treh kategorijah in sicer z velikimi modeli F l A za člane in mladince in v kategoriji F l H za mladince. Med tekmovalci so  tudi člani modelarske sekcije Aerokluba Murska Sobota in Društva modelarjev Pomurja iz Murske Sobote.

Jutri   med 9. in  14.uro  bo na letališču v Murski Soboti  še  odprto tekmovanje modelarjev , ki ga bo  pripravilo Društvo modelarjev Pomurja iz Murske Sobote in sicer bo tekmovanje s prosto letečimi modeli  za  tradicionalni društveni pokal. Vrstni red modelarjev na nedeljski tekmi se bo točkoval tudi za slovenski pokal.

V 6. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane bo  ekipa Sobote danes  gostovala pri novomeški Krki, puconska Kema pa bo zvečer igrala v gosteh proti Ptujčanom. V 6. kolu prve slovenske ženske namiznoteniške lige bodo dekleta Keme,  presenečenje letošnje lige   danes  gostovala na Jesenicah.

V  7.kolu prve »B« slovenske kegljaške lige za člane  bo  Radenska  danes  gostovala pri ekipi  Pergola hiše v Radljah ob Dravi. V ženski konkurenci prve »B« lige bo Radenska gostovala pri ekipi Nove Gorice.  V 4.kolu 2. slovenske kegljaške lige, vzhod bodo kegljavke Lendave šle jutri  ob 16.30 v Radencih gostile  kegljavke Fužinarja.

V 15.kolu druge slovenske nogometne lige bo od treh pomurskih  nogometnih  klubov  jutri  ob 14.uri le vodilna ekipa v ligi  Mura v Murski Soboti pred domačimi gledalci gostila Zarico iz Kranja. Nafta bo že danes  ob 14.uri gostovala pri  ekipi Jadrana, Farmtech iz Veržeja  pa  bo  jutri  gostoval pri ekipi Brd.

V 13. kolu 3. slovenske nogometne lige , vzhod  bosta danes  ob 14.uri na programu dve tekmi.  Igrali bodo:   Črenšovci – Tromejnik Gostinstvo Sukič Kuzma in Radgona – Bogojina.  Jutri  ob 14.uri bodo srečanja: Grad – Rakičan, Čarda Martjanci – Radenska Slatina, Odranci –  Hotiza , Polana – Lušt Beltinci in Turnišče – Avto Rajh Ljutomer.

V 14.kolu v prvi slovenski kadetski nogometni ligi bo Maribor jutri  ob 12.uri gostil nogometaše Mure, po kadetski  nogometni tekmi  bo od 14.uri še mladinska tekma: Maribor – Mura.

V 15.kolu v  prvi slovenski nogometni ligi vzhod U – 15 bo Vipoll  danes  ob 11.uri v Veržeju gostil Koroško/Dravograd, Drava  bo na Ptuju gostila mlade nogometaše Mure.

Igralke Ženskega nogometnega kluba Teleing GMT Beltinci bodo v  10.kolu prve slovenske  lige  jutri  ob 14.uri gostovale pri ekipi Ajdovščine, igralke starostne kategorije U – 17 pa bodo že danes  ob 11.uri  gostovale pri ekipi Radomelj.

Na drugem turnirju druge državne  strelske lige severovzhod bo na strelišču ŠIC-a v Ljutomeru  sodeluje   osem strelskih ekip. Danes bo strelsko tekmovanje s standardno zračno puško v Ljutomeru trajalo  med  med 9. in 12.uro.

Na drugem turnirju  3. državne strelske lige v Dobrovniku se je tekmovanje s standardno zračno puško začelo že v četrtek.  Danes  bo strelska tekma  tretjeligašev v Dobrovniku, z desetimi ekipami,  končana med 9. in  12.uro.

V 6. kolu 2. slovenske rokometne lige za člane bo radgonski Arcont  zvečer  ob  19.uri v športni dvorani v Radencih gostil  Alples iz Železnikov. Rokometaši Pomurja iz Murske Sobote bodo v tem kolu prosti.

V 4.kolu 3. slovenske košarkarske lige za člane bo  zvečer  ob 18.uri v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti tekma med Radensko Creativom in Jančami.

 V prvem kolu nove sezone v pomurski košarkarski ligi  je bil v Ljutomeru  že sinoči   prleški derbi med Prleškim  študentskim klubom in Ljutomerom.

Zvečer  ob 18.uri bo  v Črenšovcih  košarkarska tekma: Bistrica – Sobota in ob 19.45 pa  bo v Beltincih  še tekma  Beltinci – Lindau Lendava.

Turistično društvo Bratonci in Turistično društvo Klopotec s Kapela sta danes   med Bratonci in Paričjakom  organizatorja  35. tradicionalnega  Martinovega  teka, pohoda in kolesarjenja. Pohodniki so  začeli svoj pohod že ob 8.uri pri vaško gasilskem domu v Bratoncih, tekači so  imeli začetek teka na 21 km dolgi progi ob 9.30, kolesarji pa bodo krenili  iz Bratonec proti Paričjaku ob 10.30.

Martinov pohod po Občini Puconci bo danes  ob  10.uri z začetkom  pred vaško gasilskim domom v Dolini;  proga bo za pohodnike dolga  10 km ,

Martinov pohod se je danes ob  9.30 začel v športno rekreacijskem centru   v Martjancih in ob  10.uri  bodo pohod začeli  tudi  pri Hotelu Vivat v Moravskih Toplicah  – pohodnike pa čaka 14 km dolga pohodniška rekreacija.

V Murski Soboti   bo na Slovenski ulici   danes ob 10.uri začetek Martinovega pohoda na 9,4 km dolgi progi.

Šahovsko društvo Radenska  Pomgrad iz Murske Sobote  bo v  sredo 15. novembra ob 18.uri pripravilo v  prostorih kluba  moštveno   šahovsko tekmovanje v okviru  delavsko športnih iger za  območje Upravne enote Murska Sobota za leto 2017.

Društvo vinogradnikov  Goričko in Šahovsko društvo Radenska Pomgrad bosta  v četrtek  16.novembra  ob 16.uri v Hotelu Zvezda pripravila tradicionalni  20. odprti Martinov šahovski turnir.

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.