V etru
Prva jutranja kronika RA Slovenija
Domov

Sobotni  športni napovednik

18 novembra 2017 Šport


V  7. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za članice bo v Zeleni dvorani v Puconcih  domača  Kema   že   danes  ob 11. uri gostila vodilno ekipo Vesne, ki je še brez poraza.

V moški konkurenci prve slovenske namiznoteniške lige bo popoldne  ob 16.uri v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti tekma med Soboto in Savinjo iz Luč.  V Puconcih  bo  17.uri tekma med Kemo in Interdiskontom z Raven na Koroškem;  za  goste bo igral tudi Pucončan Mitja Horvat nekdanji igralec Sobote in Keme.

V  4.kolu  3.  slovenske namiznoteniške lige  bo II. ekipa  Keme  popoldne  ob 16.uri gostovala pri II. ekipi Slovana.

V 7. kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane bo zvečer  ob 19.uri v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti tekma med Panvito Pomgradom, ki je četrta na lestvici je ekipo Gen   Volley iz Nove Gorice, ki je na devetem mestu.  V  4.kolu 3. slovenske odbojkarske lige vzhod bodo Radenci  zvečer  ob 19.uri v športni dvorani v Radencih gostili II. ekipo Maribora;  II. ekipa Panvite  Pomgrada  pa bo  popoldne  ob 16.uri v Murski Soboti igrala proti ekipi S Volley-a  iz Vuzenice, ki  je še brez zmage.

V 7.kolu prve slovenske ženske odbojkarske lige bodo odbojkarice Nove KBM Branik  aktualne državne prvakinje  v Mariboru  zvečer  ob  19.uri gostile   odbojkarice puconske Keme.  V  5. kolu 2. slovenske  ženske odbojkarske lige, vzhod  bodo Ljutomerčanke   ob 16.uri gostovale  pri II. ekipi Nove  KBM Branik v Mariboru. V 5.kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod so  odbojkarice Muranie   v Lendavi  že sinoči  gostile II.  ekipo  S Volleya iz Vuzenice.

Na 3. turnirju 2 slovenske lige v bowlingu za člane   bo v soboškem Maksimusu   danes med 10. in 15.uro  sodelovala med osmimi ekipami tudi  I. ekipa Lendave. Po dveh turnirjih slovenske lige   vodi  Arena iz Ljubljane.  Lendavčani, ki so na dveh turnirjih namesto s štirimi igralci  zaradi poškodb,   nastopili le s tremi  igralci  bodo tokrat tekmovali s štirimi igralci in računajo tudi na prvo zmago v novi tekmovalni sezoni.

V 8. kolu prve »B« slovenske kegljaške lige  za člane bo  Radenska iz Murske Sobote na kegljišču Vikenda v Radencih  popolne  ob 14.uri  v derbiju kola kot druga na lestvici  gostila neporaženi  Triglav iz Kranja. Članice Radenske bodo  zvečer  ob 18.uri v Radencih gostile kegljavke  Izole, ki so na zadnjem mestu.  V  5.kolu druge slovenske kegljaške lige ,vzhod  za članice bodo kegljavke Lendave danes  ob  10.uri gostovale pri kegljavkah Korotana na Prevaljah, ki so še brez zmage v ligi.

V 11.kolu prve slovenske ženske nogometne lige  bodo igralke Teleinga GMT Beltinci jutri  ob 11.uri  v Beltincih gostile nogometašice Maribora, ki jih vodi Marinko Šarkezi.  V  10. kolu slovenske ženske nogometne lige U – 17  bodo mlade igralke Teleinga GMT Beltinci  danes  ob 11.uri  na igrišču v Bratoncih igrale proti Krimu.

V 16 .kolu 2. slovenske nogometne lige  bo danes  ob 14.uri tekma Roltek Dob – Nafta 1903. Jutri  ob 14.uri bo v Murski Soboti na stadionu Fazanerije tekma med Muro in Fužinarjem, nogometaši Farmtecha iz Veržeja  bodo jutri  gostovali pri ekipi Jadrana v Dekanih.

V  14.kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod bodo danes  ob 14.uri na programu tri tekme, igrali bodo: Črenšovci – Turnišče, Radgona – Lušt Beltinci in Avto Rajh Ljutomer – Rakičan. Jutri  ob 14.uri bodo preostala srečanja in to: Grad – Bogojina, Polana – Hotiza in Odranci – Radenska Slatina.

V 15.kolu prve slovenske mladinske nogometne lige bo  danes  ob 14.uri v Bakovcih tekma med Muro in  novomeško Krko, že ob 12.uri pa se bosta v Bakovcih pomerili kadetski nogometni ekipi Mure in Krke.

V 16.kolu prve slovenske nogometne lige, vzhod U – 15 bo jutri  ob 11.uri v Bakovcih tekma med Muro in Aluminijem iz Kidričevega, nogometaši Vipolla iz Veržeja pa bodo  danes ob 11.uri gostovali pri vrstnikih v Slovenski Bistrici.

V  5.kolu mednarodne ekstra ženske košarkarske lige bo Pomurje jutri  ob 17.uri v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti gostilo ekipo Koš iz Kopra.

V drugem kolu pomurske košarkarske lige za člane bo  popoldne   ob 13.30  v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti tekma med ekipo None in Lindaua iz Lendave. V Beltincih  bo danes zvečer  ob 19.15 tekma:  Prleški študentski klub Ljutomer – Tropicano Bistrica.

V  7. kolu druge slovenske rokometne lige za člane bo zvečer  ob 19.30 v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti  pomurski rokometni derbi med Pomurjem, ki je na drugem mestu lestvice  in Arcontom iz Gornje Radgone, ki je na osmem mestu.  Toda položaj na lestvici v teh derbijih ni nikoli  vnaprej odločal o zmagovalcu.

V Radencih, v  Hotelu Radin,   poteka danes in  jutri 39. licenčni posvet atletskih trenerjev Slovenije in 5. posvet rekreativne vadbe, ki bo v Radence privabil okrog 300 atletskih trenerjev in drugih atletskih delavcev  z zanimivimi predavatelji. Jutri ob 15.uri popoldne  bo  v Radencih tudi letna  skupščina združenja atletskih trenerjev Slovenije.   Po  trenerski skupščini bo  danes zvečer  na programu tudi razglasitev najboljših atletov in atletinj Slovenije za leto 2017 v petih starostnih kategorijah.

 

Napovednik športnih tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.