Domov

Sobotni  športni napovednik

2 decembra 2017 Šport


V 9. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane  bo Sobota danes  ob 16.uri v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti gostila Arigone iz Izole – šlo bo za sosedski derbi med sedmo  in osmo ekipo na lestvici prve lige.   Ob 17.uri bo v Zeleni dvorani v Puconcih še prvoligaška  namiznoteniška tekma med Kemo in Savinjo iz Luč.

V 3. slovenski namiznoteniški ligi bo II. ekipa Keme dopoldne  ob 10.uri gostila vodilno  ekipo Športnega društva SU iz Novega mesta ,popoldne ob 16.uri pa bo  še dvoboj med II. ekipo Keme in Metliko.

V 9. kolu prve slovenske ženske namiznoteniške lige bo Kema, ki je visoko na četrtem mestu,  danes  ob 17.uri v Puconcih gostila Preserje, ki je deseto na lestvici.

V nedeljo  ob 9.uri bo v Zeleni dvorani v Puconcih znova na programu namizni tenis.  Namiznoteniški klub Kema bo sočasno pripravil  dva turnirja mladih. Na programu bo  prvi odprti namiznoteniški turnir za  mlajše člane in članice , igrali pa bodo  na prvem odprtem turnirju tudi mlajši kadeti in kadetinje, zraven bodo tudi pomurski igralci.

V  9.kolu v prvi slovenski odbojkarski ligi za člane bo  zvečer  ob  19.uri  v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti tekma med Panvito Pomgradom in  Hočami. Že ob  16.uri bo tretje ligaška odbojkarska tekma med  II. ekipo Panvite Pomgrada in II. ekipo Hoč.  Radenski odbojkarji bodo ta konec tedna prosti.

V  9.kolu v  ženski konkurenci  prve slovenske odbojkarske lige bodo odbojkarice Keme  danes  zvečer v Kopru igrale proti odbojkaricam Ankarana.  V  8. kolu vzhodne druge slovenske odbojkarske lige za članice  bodo Ljutomerčanke nocoj  gostovale  v Vuzenici pri odbojkaricah S Volleya. V ženski konkurenci  8.kola v 3. slovenski odbojkarski ligi je bila  uvodna tekma v dvorani Dvojezične srednje šole v Lendavi sinoči pomerili pa sta  domača Murania  in ekipa Kajuha Šoštanja.  Odbojkarice Murske Sobote bodo tekmo proti ekipi Črne igrale  v telovadnici osnovne šole II v Murski Soboti zvečer  ob 18.uri.

V 9. kolu  2. slovenske rokometne lige za člane je bila   tekma med Arcontom in Sevnico v Radencih  že sinoči zmagali si  igralci Sevnice  z 32:27.   Rokometaši Pomurja bodo  v derbiju kola danes  ob 19.30 v Murski Soboti igrali proti  vodilni ekipi Mokerca.

Na  12 stezah igrišča za bowling v soboškem Maksimusu poteka danes  med 9. in 15.uro tretji turnir 3. državne lige, vzhod v bowlingu na katerem sodeluje   šest ekip med njimi tudi II. ekipa Bowling kluba Lendava.  Po   dveh turnirjih vodijo   Ptujčani, Lendavčani  so na četrtem mestu. I. ekipa Bowling klub Lendava bo v 2. slovenski bowling ligi  danes  gostovala  na 4. turnirju na Ptuju tam bo sodelovalo 8 ekip.

Jutri   bo  že ob 12.30 zadnja letošnja drugoligaška nogometna tekma med Kalcerjem Radomljem in soboško Muro, ki je že osvojila naslov jesenskega prvaka. Tekmo Mure si bo v nedeljo  mogoče ogledati tudi v neposrednem televizijskem prenosu.

Strelsko društvo Gančani  je  na strelišču v Športno rekreacijskem centru v Gančanih organizator   9. tekmovanja s standardno zračno puško za pokal organizatorskega društva.  Danes  drugi dan  tekme  bo tekmovanje potekalo med 10. in 17.uri, jutri  zadnji dan tekmovanja  bo tekma trajala med 11.in 13.uro, ko bo slovenska razglasitev rezultatov in podelitev medalj. Lani na 8. strelskem pokalu sta bila zmagovalca; moštveno Strelsko društvo Koloman Flisar s Tišine in posamični domačin Mitja Černi.

Športno strelski klub Coal Petišovci bo na  strelišču v Petišovcih pripravil  danes  tretji turnir severovzhodne  regijske lige za mlajše pionirje in  cicibane v streljanju z zračno puško.  Tekmovanje  mladih strelcev z zračno puško  bo  med 9. in 13.uro.

V  6. kolu 3. slovenske košarkarske lige za člane  je  Radenska Creativ že sinoči v Murski Soboti premagala   Krško z rezultatom 80:68.

V 4.kolu pomurske košarkarske lige bosta na programu dve srečanji.  Danes ob 13.30 bo v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti tekma: Košarkarsko društvo Nona Murska Sobota – Prleški študentski klub Ljutomer, zvečer ob 18.uri bo v Beltincih še tekma: Sistemorg Beltinci – Tropicano Bistrica.

Danes  bosta na Goričkem  dva rang turnirja v elektronskem pikadu. Za igralce prve regijske pikado lige Goričko bo  3. turnir v organizaciji Pikado kluba Slavček v Gornjih Slavečih.

V drugi regijski pikado ligi pa bo rang turnir v Okrepčevalnici Kovač v Doliču – pripravlja pa ga Pikado klub Bleck Devils iz Serdice. Oba se bosta začela ob 18.uri.

Danes  v soboto 2. decembra sta v pomurski pokrajini dva smučarska sejma rabljene opreme. V radgonskem domu gasilcev bo  poteka  smučarski sejem med 9. in 12.uro,  pripravlja ga  Smučarski klub Gornja Radgone, ki bo hkrati vključeval nove člane in  s smučarskimi učitelji svetoval pri nakupu in zamenjavi  opreme.    V  stari telovadnici  Osnovne šole I Murska Sobota  bo Smučarski klub Prekmurje  iz Murske Sobote  pripravil sejem rabljene smučarske opreme  prav tako do  danes   med  9. do 13.uro.

Ob koncu tedna bodo imeli zanimiv program tudi planinci. Danes  ob 19.uri  bo v Hotelu Termal v Moravskih Toplicah tradicionalni letni planinski ples.  V Selu na Goričkem pri vaško gasilskem domu  bo jutri  ob 9.30 Športno društvo Rotunda pripravilo 12. Miklavžev pohod na 12 km dolgi progi.  V nedeljo ob 11.uri bo z začetkom pri Spomeniku zmage v Murski Soboti  15. Miklavžev pohod iz Murske Sobote proti Fazaneriji in  brodu ob reki Muri  v Krogu, kjer bo čakala pohodnike  tudi topla malica.

 

Športni napovednik za  Murski val pripravlja Tonček Gider.