Domov

Sobotni športni napovednik

23 decembra 2017 Šport


V zaostalem srečanju mednarodne  ženske ekstra košarkarske lige bo danes zvečer ob 17.uri v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti košarkarska  tekma med Pomurjem in ekipo Vindi iz Varaždina. .Med 10. ekipami so Pomurke na 6. mestu s štirimi zmagami in ekipa Vindi je s tremi zmagami  na sedmem mestu. Dvoboj sosedov na lestvici bo tako  v soboten večeru  in ob izteku koledarskega leta izjemno zanimiv.

V 11.kolu 2. vzhodne slovenske odbojkarske lige za članice bodo odbojkarice Ljutomera, ki so četrte na lestvici,  danes zvečer ob 19.uri v športni dvorani ŠIC-a  v Ljutomeru  gostile  tretjo ekipo na lestvici, odbojkarice Swaty Cometa iz Zreč.

V 11.kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod bodo odbojkarice Sobote zvečer  ob 17.uri gostovale v Rušah pri odbojkaricah Turbine. Lendavska Murania je že v sredo v Lendavi izgubila tekmo proti II. ekipi Formule Formisa. S 3:1.

Romska športna zveza Slovenije ,ki jo vodi Jože Horvat  – Didi ta pa je bil med tednom imenovan za ambasadorja romskega športa ,  bo danes ob 12.uri pripravila v večnamenski dvorani na Pušči okroglo mizo z naslovom: » Šport nas združuje«. Ob tej priložnosti bo  Romska športna zveza Slovenije predstavila tudi svoje programske usmeritve   za leto 2018,  hkrati  bo na programu tudi  prva  podelitev priznanj najboljšim romskim športnikom za  dosežke v letu 2017.

Judo klub Štorkljice iz Murske Sobote, ki ga vodi predsednik Zoran Kos,  bo  danes  ob 10.uri  pripravil v prostorih BTC-eja v Murski Soboti predstavitev delovanja   najmlajšega judo kluba v Pomurju , ki ima v svojih vrstah okrog 100 mladih judoistov.  Ob tej priložnosti bodo Judo klubu Štorkljice  slovesno predali  v uporabo  tudi novo dvorano za vadbo judoistov ta pa bo  v prvem nadstropju  BTC-eja med Baby centrom in igralnico.

Pikado klub Maži bar Ižakovci  bo danes  ob 16.uri pripravil v gasilskem domu v Ižakovcih  9. tradicionalni turnir Maži bara v elektronskem pikadu. Organizatorji bodo  pripravili v Ižakovcih tekmovanje v moški in ženski posamični konkurenci in v žrebanih dvojicah – najboljšim pikadistom  bodo ob koncu podelili  tudi nagrade.

V prvi regijski pikado ligi Goričko bodo zvečer  ob 19.uri  naslednji dvoboji: Slavček Gornji Slaveči – Goričanec – Radovci, Kovačevci – Balonček Ženavlje, Goričanci Radovci – Friend’s team Sveti Jurij, Pikado kluba Raj od Grada bo prost.

V  drugi pikado ligi Goričko sta bila  dvoboja  : Gipsy team Domajinci – Pikado klub Dado Serdica in Pikado klub Nedotakljivi Murska Sobota – Pikado klub Raj I   Grad na programu že sinoči.   Danes   ob 19.uri bo še srečanje: Bleck Devils Serdica- Pikado klub Dado I  Serdica. Ekipa Black Dragon Gornji Črnci bo v temkolu prosta.

Športna zveza Ljutomer bo danes  ob 10 .uri pripravila v  športni dvorani Šic-a Ljutomer 4. novoletni turnir v   badmintonu.

V torek 26. decembra ob 9.uri bo v športni dvorani osnovne šole Ivana Cankarja 12. novoletni turnir v odbojki. V športni dvorani ŠIC-a v Ljutomeru  bo v torek 26. decembra ob 18.uri 16. še   novoletni turnir v namiznem tenisu.

V torek  26. decembra med 12. in 17.uro bo na strelišču Strelskega društva Koloman Flisar na Tišini, nad kulturno dvorano,  dan odprtih vrat. Hkrati bo tudi strelsko tekmovanje z naslovom: »Občan strelja« z zračno puško. Ob koncu bodo strelci domačega  društva, ki bodo tudi pomagali strelcem ,ki bodo prišli na tovrstno strelsko druženje  nagradili najboljše posameznike in ekipe v strelski tekmi.

Strelsko društvo Jezero  iz Dobrovnika bo v torek 26. decembra v počastitev dneva samostojnosti in enotnosti  pripravilo  tekmovanje s  pištolo in revolverjem pri lovskem domu v Dobrovniku. Tekmovanje se bo začelo  v torek ob 9.uri in bo predvidoma trajalo do 13.ure, najboljše ekipe in posameznike  bodo organizatorji tudi  nagradili.

Strelsko društvo  Serdica 416 bo v torek ob 13.uri pripravilo na strelišču v prostorih  domačega vaško gasilskega doma v Serdici  7. odprto tekmovanje  v streljanju s serijsko zračno puško. Ekipo bodo  lahko sestavljali trije strelci, v posamični konkurenci  se bo Serdici streljalo s serijsko zračno puško na 200 možnih krogov  – torej 20 strelov.  Najboljše strelce v Serdici, posamično in moštveno  čakajo priznanja, medalje in pokali.

Potapljaško društvo  GA- PO- RA iz Gornje Radgone bo v torek ob 10.uri pripravilo pri ribiškem domu v Podgradu v gramoznici 20. tradicionalni Božični potop pod ledom s prikazom reševanja pod ledom. Prikaz potopa bo v torek 26.decembra med 11. in 12.uro.

Športno  kulturno turistično društvo Mladost Pertoča je danes   od  9.ure  dalje organizator  19. tradicionalnega  božičnega pohoda, ki se je  začel pri vaško gasilskem domu na Pertoči. Pohodnike  čaka okrog 13  km dolga pot, organizatorji pa bodo ob koncu pohoda   udeležencem preskrbeli  tudi topel obrok.

Sicer pa bo  rekreativnih pohodov v prihodnjih dneh v naši pokrajini  kar precej. Društvo za športno rekreacijo in sprostitev Peški iz Motovilec  bo  pripravilo  v nedeljo zvečer  pohod k polnočnici. Turistično društvo Selenca Ivanci bo v nedeljo pripravilo že   13.  pohod k polnočnici med Ivanci in Bogojino.

Kar trije Štefanovi pohodi bodo v torek 26. decembra .  Športno kulturno turistično društvo Hrast Lemerje bo v torek    ob 10.uri z začetkom pri vaško gasilskem domu v Lemerju  pripravilo  5. Štefanov  pohod po obronkih naselja Lemerje na  8 km dolgi poti.   Turistično društvo Čepinci bo  na 12 km dolgi progi  pripravilo pohod  z začetkom ob 10.30 pred vaško gasilskim domom v Čepincih.  Turistično društvo  Rogašovci bo pripravilo nočni pohod z baklami , začetek pohoda bo v torek 26. decembra ob 18.uri pri vaško gasilskem domu  v Sotini, dolžina pohoda  bo okrog 13 km.

 

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.