V etru
Prva jutranja kronika RA Slovenija
Domov

Sobotni  športni napovednik

30 decembra 2017 Šport


Strelsko društvo Ljutomer   na strelišču  s standardno zračno puško in zračno pištolo  v športni dvorani ŠIC-a  v Ljutomeru   danes,  zadnji dan,   na  9. odprti  mednarodni   strelski tekmi  za pokal Strelskega društva mesta Ljutomer  gosti  strelce iz 11 društev.  V Ljutomeru bo  danes strelska tekma  trajala   med  9. in 19.uro. Po   dveh dneh tekmovanja,   v streljanju  s standardno  zračno puško vodi Karlo Vrančič iz Zelenbora na Hrvaškem ,  druga je Tišinčanka Špela Mihalič in tretji Mitja Černi iz Strelskega društva Gančani. Moštveno vodijo strelci Zelenbora   pred Športno strelskim društvom Murska Sobota in Gančani. V streljanju z zračno pištolo vodi med posamezniki Štefan Balaško  pred Avgustom Horvatom in Dominikom Vnukom, vsi iz Turnišča. Moštveno vodi Turnišče pred strelci Jožeta Kerenčiča iz Millavža.

Pikado klub Balonček iz Ženavelj bo  danes  ob 18.uri v Dnevnem baru Balonček v Ženavljah pripravil  5. rang turnir v elektronskem pikadu za udeležence prve Goričke regijske pikado lige. Po štirih turnirjih vodi Robert Štertak  iz Pikado kluba Slavček iz  Gornjih Slaveč  pred Renejem Grahom od Grada  in Alešem Zadravcem iz Pikado kluba Slavček.

Pikado klub Dado iz Serdice  bo  danes zvečer  ob 18.uri pripravil v Športno rekreacijskem centru v Gornjih Slavečih  5. rang turnir II.  regijske pikado lige.  Po štirih turnirjih vodi  Dean Baranja  iz Pikado kluba Nedotakljivi iz Murske Sobote pred Davorjem Horvatom  iz Gypsi teama Domajinci in  Darkom Baranjo iz Pikado kluba Nedotakljivi.

Planinsko društvo Lendava bo z ostalimi organizacijami v  Lendavi  pripravilo  danes  ob 16.uri popoldne z začetkom v Mlinski ulici  v Lendavi pohod z baklami., ki so ga poimenovali iz »ravnice v gorice« . Okrog 150 minut dolga  hoja bo  imel zanimive  postojanke z okrepčilom v Dolgi vasi, na Stolpu Vinarium in ob koncu bo  še  zanimiv zabavni program v Kulinarični Mlinski ulici v Lendavi.

Športno rekreacijsko društvo Gornji Slaveči na Goričkem  bo  v spomin na Zdenka Škodnika pripravilo  jutri  ob 12.30 Silvestrski pohod na 10 km dolgi progi.

Pohodniki bodo imeli zbirališče na parkirnem prostoru  Športno rekreacijskega  centra Slavček v Gornjih Slavečih , pohod  bo speljan preko zaselkov: Kamena graba – Beli most – Trnjar – Gostišče Sabo – krajevna cerkev do pokopališča, kjer se bodo udeleženci poklonili  preminulim članom  društva.  Organizatorji za udeležence pohoda ne bodo pobirali startnine.

Kolesarski klub Biciklin iz Velike Polane  bo v torek 2. januarja  ob 16.uri pripravil tradicionalni novoletni pohod z baklami po Občini Velika Polana.  Proga za udeležence bo dolga približno štiri kilometre, organizator  bo za udeležence  brezplačno  pripravil bakle,  tople napitke in  zakusko ob koncu pohoda.

Še nekaj zanimivih  prireditev bo v že  začetku  januarja v naši pokrajini, ki bodo zagotovo pritegnile našo in vašo pozornost.

Pikado klub Friend’s team od Svetega Jurija in Športna zveza Rogašovci bosta v soboto 6. januarja  ob 16.uri  v Gorišču Kuzmič v Svetem Juriju na Goričkem pripravila  12. tradicionalni   novoletni turnir v elektronskem pikadu z mednarodno udeležbo.   Tekmovanje bo potekalo v treh kategorijah in sicer v  dvojicah ter v moški in ženski posamični konkurenci.    Na 11. turnirju so bili zmagovalci: Mojca Škafar in Miha Topolnik v posamični konkurenci ter v dvojicah: Aleš Zadravec in Dario Baranja.

Rokometni klub Pomurje in Rokometna zveza Slovenije   bosta v torek 9. januarja  ob 19.uri pripravila v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti pripravljalno mednarodno rokometno tekmo med reprezentanco Slovenije in Srbije. Reprezentanca Slovenije  je že  v Termah Zreče  s selektorjem Veselinom Vujovićem   začela priprave za evropsko prvenstvo na Hrvaškem. Prva pripravljana tekma bo 4. januarja v Dolu pri Hrastniku med Slovenijo in Iranom, druga pa 9. januarja ob 19.uri v Murski Soboti. Zanimanje za tekmo Slovenija – Srbija  je izjemno saj dvorana sprejme le 600 gledalcev.

Ob koncu  še tole. Na Murskem valu bomo prvi dan novega leta, v ponedeljek med 11. in 12. uro,  pripravili izjemno bogat    pregled  športnih dogodkov v letu 2017, kjer bomo predstavili  pomembne dosežke športnikov, športnic in društev iz pomurske pokrajine v iztekajočem se letu.

 

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.