Domov

Sobotni  športni napovednik

13 januarja 2018 Šport


V 11.kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane bo danes  ob 16.uri v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti prvenstvena tekma med  Soboto, ki je  šesta na lestvici in Ptujčani, ki so na deseti.  Igralce puconske Keme, ki so na tretjem mestu v ligi  bodo zvečer  ob 17.uri gostovali v Izoli pri ekipi Arigonov, ki je osma na lestvici

V ženski konkurenci prve slovenske namiznoteniške lige za članice bodo dekleta Keme danes  ob 17.uri, podobno,  kot moška ekipa, gostovala v Izoli pri ekipi Arigonov.

Klub borilnih veščin Lendava bo danes  ob 10.uri pripravil 20. mednarodni  pokal borilnih veščin v judu za leto  2018.  Izjemno množična in kvalitetna prireditev bo  na štirih borilnih prostorih v športni Dvorani Dvojezične srednje šole Lendava  gostila okrog 350 judoistov iz desetih držav, kar bo ena najbolj množičnih prireditev tej  športni panogi. Tekmovanje bo potekalo za mlajše in starejše dečke in deklice v starostnih kategorijah U – 12 in U – 14.  Na tekmi bodo sodelovali tudi vsi pomurski judo klubi, organizatorji bodo imeli na tekmi v vseh kategorijah tudi  lendavskih  12 judoistov.

V športni dvorani Ekonomske šole v Murski Soboti bo  danes   dan dvoranskega nogometa v Pomurju  ali kakor nekateri bolj poznajo to vrsto nogometa futsala.  V Stožicah bo  od 30.januarja do 10. februarja  evropsko prvenstvo na katerem bo nastopila tudi slovenska reprezentanca.   Danes  ob  9.uri se je   ob sodelovanju Nogometne zveze Slovenije  začela  promocija evropskega prvenstva v dvoranskem nogometu.  Ob 11.uri bo  programu prijateljska tekma  15 letnikov med  ljutomerskim Meteorplastom in soboško Muro.  Točno   ob 12.uri  bo revijalna nogometna tekma med vodstvom Nogometne zveze Slovenije in pomursko novinarsko reprezentanco. Popoldne ob 13.uri  bo na programu še  turnir v dvoranskem nogometu ali drugače rečeno futsalu.

Nogometna šola Ljutomer je danes  ob 9.ure dalje  v telovadnici Osnovne šole Ivana Cankarja v Ljutomeru organizator  turnirja  v malem nogometu z naslovom: » Moja igra je nogomet« za igralce starostne kategorije U – 7. Po dopoldanskem turnirju mladih bo ob  14.uri  v Ljutomeru  še nogometni turnir starostne kategorije U – 15.  Organizatorji bodo s pokali    nagradili najboljše tri ekipe in najboljšega strelca, igralca in vratarja na nogometnem turnirju v Ljutomeru.

Športna zveza Beltinci  bo 20 letnici delovanja zveze pripravila jutri  ob 10.uri v športni dvorani osnovne šole v Beltincih   turnir v malem nogometu za  članske ekipe krajevnih skupnosti v Občini Beltinci. Sodelovalo  bo osem ekip. V Beltincih bodo  jutri ob 17.uri pripravili še revijalno nogometno tekmo med ekipo Športne zveze Beltinci, ki jo vodi Andrej Pozderec in  ekipo politikov in občinske uprave Beltinci.

Športno društvo Nočni ftiči iz Turjanskega vrha je danes  od 8.ure dalje  v športni dvorani v Radencih  organizator  3. Ftičevega  turnirja  v malem nogometu.  Zraven nagrad za tri najboljše ekipe  bo organizator nagradil tudi najboljšega igralca na turnirju.

 Športno strelsko društvo  Gornja Radgona bo  danes   na strelišču v Gornji Radgoni  pripravilo druga na  4.turnirju 2. državne strelske lige severovzhod  v streljanju z zračno puško na katerem bo sodelovalo  osem strelskih ekip. Danes poteka tekmovanje  med   9. in 13.uro.

Strelsko društvo Štefan Kovač iz Turnišča bo na 6 steznem  strelišču  Agrocorna v Turnišča pripravilo  4. turnir 3. državne lige  v streljanju s standardno zračno puško. Strelska tekma v Turnišču  bo danes med   9. in 13.uro.

Strelsko društvo Koloman Flisar Tišina  bo  na domačem strelišču  organizator 4.turnirja  regijske pionirske lige v streljanju z zračno puško. Danes bo  strelska tekma  mladih strelcev  med  9. in 12.uro.

V  6. kolu pomurske košarkarske lige  je bila prva tekma že sinoči ko so v prleškem derbiju igralci Košarkarskega kluba Ljutomer premagali ekipo Prleških študentov s 70:51. Nocoj ob 20.uri bo  v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti tekma med Košarkarskim društvom Nona Sobota  in  Tropicanom iz Bistrice..  V nedeljo ob  11.uri bo v Lendavi še košarkarska  tekma:  Lindau – Sistemorg Beltinci.

Trije pomurski nogometni drugoligaši bodo  prihodnji  teden  začeli  s pripravami za spomladanski del sezone v 2. slovenski nogometni ligi.  Mura, ki bo  startala  s trenerjem Antejem Šimundžo bo imela uvodno srečanje z nogometaši  na nedeljski  večerji in  v prihodnjem tednu z rednimi treningi.  Nafta iz Lendave  bo  začela s pripravami pod taktirko Francija Fridla v ponedeljek 15. januarja.  Pri nogometnem klubu Farmtech v Veržeju  je klubska uprava začetek priprav zaupala Borislavu Radošu iz Lendave  , priprave  bodo začeli  nogometaši Fartmecha v četrtek 18.jnuarja.

Občinska športna zveza klubov malega nogometa Puconci  bo v torek 16. januarja ob 19.uri pripravila v sejni sobi Občine Puconcih žrebanje parov zimske lige v malem nogometu, ki bo na programu v zeleni dvorani v Puconcih  v nedeljo 4. februarja ,  v soboto 10. in v nedeljo 11. februarja.

V Hotelu Diana v Murski Soboti bo danes  ob 11.uri na programu 19. državno posamično šahovsko   prvenstvo dijakov srednjih šol.  Sodelovalo bo 57 dijakov in dijakinj, med njimi bodo  tudi znani pomurski šahisti:  Luka Skuhala, Jaka Meglič, Andre Keglević in Fabijan Marič Vild.  Med dijakinjami bo v Murski Soboti šahirala tudi  svetovna mladinska prvakinja Lara Unuk iz  bežigrajske gimnazije. Prvenstvo bo potekalo v moški kot ženski konkurenci.

V klubskih prostorih Šahovskega društva Radenska Pomgrad  v Murski Soboti je bil sinoči mesečni mladinski hitropotezni turnir na katerem je zmagal Maj Pintarič;  v  torek 16.januarja ob 18.uri pa bo v Murski Soboti še   prvi letošnji članski hitropotezni šahovski turnir.

 

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.