V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Sobotni  športni napovednik

20 januarja 2018 Šport


Plavalni klub Zdravilišče Radenci  bo  jutri  ob 9.uri pripravil na petih progah 25 metrskega plavalnega  bazena v Radencih 8. tekmo za  pokal Zdravilišča Radenci.  Skupno bo na programu  11 tekmovalnih kategorij , priložnost za nastop  bodo dobili tudi  neregistrirani rekreativci in plavalci s posebnimi potrebami.  Organizatorji pričakujejo v Radence okrog 180 plavalcev , ki bodo nastopili v dopoldanskem in popoldanskem programu.

Zveza za hokej na travi  Slovenije  bo danes in  jutri  pripravila v športni dvorani osnovne šole v Apačah  evropsko prvenstvo  Championship III za članice v dvoranskem hokeju.   Danes  ob  10.uri bo tekma med  Slovenijo in Slovaško, popoldne ob 16.uri pa bo Slovenija igrala še proti Turčiji. Jutri   bosta na programu povratna dvoboja. Ob 8.30 bo tekma  Slovaška  – Slovenija ob in  13.30 bo še  tekma med Slovenijo in Turčijo.   Dve najboljši reprezentanci se bosta  v nedeljo ob  16.uri pomerili še za prvo mesto.

Sočasno z evropskim prvenstvom v dvoranskem hokeju za članice bosta  v Apačah  tudi dva turnirja za člansko državno prvenstvo.

Danes  ob 11.45 bo članska tekma med  Triglavom in Moravskimi Toplicami, popoldne ob 14.45 bo tekma med Lipovci in Triglavom in zvečer ob 17.uri bo še tekma članskih  hokejskih ekip Moravskih Toplic in Lipovec.

Jutri   bo ob 9.55 bo  članska tekma med  Lipovci in Triglavom, ob 12.30 bodo člani Moravskih Toplic igrali proti Lipovcem in  popoldne ob  14.30 bo še tretja tekma članskega državnega prvenstva med Triglavom in Moravskimi Toplicami.

V 12.kolu prve državne odbojkarske lige za člane bodo odbojkarji Panvite Pomgrada  zvečer  ob 19.uri gostovali v Kanalu pri odbojkarjih Salonita Kanala.  V  10.kolu 3. državne odbojkarske lige, vzhod bodo Radenci zvečer  ob 19.uri v športni dvorani v Radencih gostili odbojkarje  II. ekipe Šempetra.

V 12. kolu prve državne odbojkarske  lige za članice  bodo odbojkarice puconske Keme zvečer ob 19.uri gostovale pri ekipi Alianse Šempetra. V 12. kolu vzhodne druge slovenske odbojkarske lige za članice bodo igralke  Ljutomera   nocoj ob 19.uri gostovale pri odbojkaricah Benedikta.

V  12. kolu 3. vzhodne  ženske državne odbojkarske lige vzhod  so v pomurskem derbiju že sinoči odbojkarice Murske Sobote v Lendavi premagale Muranio z rezultatom 3:0.

V 12. kolu prve slovenske ženske namiznoteniške lige bo ekipa Keme izjemoma danes že  ob 10.uri v zeleni dvorani v Puconcih gostila ekipo  Ptuja.

V 12.kolu prve slovenske namiznoteniške lige  za člane bo tekma  med I. ekipo Keme in Mengšom zaradi sobotne  popoldanske zasedenosti puconske dvorane šele v torek  23. januarja ob 18.uri .  Ekipa  Sobote bo  popoldne  ob 17.uri  gostovala pri Mariborčanih, ki so  četrti na lestvici.  V 7.kolu 3. slovenske namiznoteniške lige za člane bo  danes  ob 10.uri II. ekipa Keme v Puconcih gostila Cirkovce.

Rokometni klub Pomurje bo  v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti danes  ob 10.uri pripravil 5. mednarodni rokometni turnir v spomin na Vlada  Roškarja – Žikija.  Danes ob   ob 10.uri bo tekma med domačim Pomurjem in  Monoštrom iz Madžarske, ki nastopa v 3. madžarski ligi.   Ob 11.45 bo  druga tekma med Slovenj Gradcem, ki je član prve »B« slovenske lige in Zagorico iz Zagreba, ki nastopa v 2. hrvaški ligi sever. Popoldne ob 13.30 bo tekma poražencev za tretje in ob 15.uri bo še  rokometna tekma  dopoldanskih zmagovalcev za prvo mesto na turnirju.

Pikado zveza Slovenije bo  v Zdravilišču v Radencih danes  ob 10.uri na 11 igralnih avtomatih  pripravila   3. državni rang turnir v elektronskem pikadu, ki organizatorju pomaga tudi pri sestavi državne reprezentance.  Tekmovanje se bo začelo s tekmovanjem v dvojicah,  v popoldanskem času pa bo še tekmovanje v moški in ženski posamični konkurenci.  Organizatorji pričakujejo v Radence   blizu 100 igralcev pikada iz vse Slovenije med njimi bodo tudi igralci iz pomurskih pikado klubov.

V 7.kolu pomurske košarkarske lige bosta na programu dve srečanji.  Nocoj  ob 19.15 bo v Beltincih tekma Sistemorg Beltinci – Košarkarski klub Ljutomer. Jutri ob11.uri bo na programu še tekma Lindau Lendava – Košarkarsko društvo Nona Sobota.

 Vse pomurski   drugoligaši se že pripravljajo za spomladanski del tekmovanja v nogometnih ligah. Danes  ob 15.uri  na igrišču z umetno travo v Lendavi  žal ne bo  napovedane  prijateljske tekme  med drugoligaško ekipo Nafte in Mariborom. Mariborčani so se odločili ,da bodo drugo pripravljalno tekmo  namesto v Lendavi,    danes ob 15.uri  raje igrali v Ljudskem  vrtu v Mariboru.

Šahovsko društvo Radenska Pomgrad bo   danes  ob 10. .uri v jedilnici osnovne šole I v Murski Soboti pripravilo pomursko posamično  prvenstvo v šahu  v petih starostnih kategorijah tako v moški kot v ženski konkurenci. Organizatorji pričakujejo na šahovsko prvenstvo  blizu 80 mladih šahistov.

Jutri  ob 9.uri bo v prostorih Osnovne šole Bakovci drugi  mednarodni konectedenski   hitropotezni  šahovski turnir  za sezono 2017/2018. Organizatorja Šahovsko društvo Radenska Pomgrad in Krajevna skupnost Bakovci na turnir pričakujeta okrog 80 šahistov med njimi tudi goste iz Hrvaške in Madžarske.

Prihodnji teden  bosta v naši pokrajini dve podelitvi priznanj najboljšim športnikom in športnicam v Pomurju za dosežke v letu 2017.

Športna zveza Lendava bo pripravila   prireditev z naslovom : » Športnik leta 2017« v sredo 24. januarja ob 18.uri v Supermarketu Tuš v Lendavi. Dan pozneje v četrtek  25. januarja  ob 18.uri bo Športna zveza Ljutomer pripravila v Domu kulture v Ljutomeru  48. izbor športnikov ljutomerske športne zveze.

Dvojezična osnovna šola I Lendava bo v četrtek 25.januarja ob 13.uri   na štirih igriščih v telovadnici lendavske osnovne šole pripravila  pomursko osnovnošolsko prvenstvo v badmintonu.

 

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.