Domov

Sobotni  športni napovednik

27 januarja 2018 Šport


Pomurski odbojkarji  bodo imeli ta konec tedna  aktivnosti v vseh državnih ligah.  V 13.kolu prve državne lige za člane bodo odbojkarji Panvite Pomgrada , ki so na četrtem mestu  in zdaj tudi  uradno  z novim trenerjem Sašom Topovškom  nocoj  ob 19.uri v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti gostili odbojkarje  Triglava iz Kranja, ki je šesti na lestvici in je bil za soboške odbojkarje usoden v četrtfinalu na slovenskega pokala.

V 11.kolu v 3. slovenski odbojkarski ligi, vzhod bo  v športni dvorani v Radencih danes  ob  19.uri tekma med Radenčani, ki so drugi na lestvici in II. ekipo Hoč, ki je na tretjem mestu. Odbojkarji II. ekipe Panvite Pomgrada  bodo danes  ob 16.uri gostili v Murski Soboti vodilno ekipo Slovenske Bistrice.

V 13.kolu  prve slovenske odbojkarske lige za članice bodo igralke puconske Keme, ki so šeste na lestvici   danes ob 17.uri gostovale v Novi Gorici pri ekipi Gen Vollleya. V 13. kolu druge vzhodne slovenske odbojkarske lige za dekleta  so  v Ljutomeru v dvorani Šic-a   v derbiju derbi kola med  Ljutomerčankami, ki je trenira Andrej Tot in Ptujčankami, kjer igrajo tri pomurske odbojkarice, trenira pa jih Bojan Novak, zmagale Ptujčanke s 3:0.   V 3. slovenski odbojkarski ligi, vzhod za članice bodo Sobočanke, ki so s trenerjem Davorinom Čelešem  vodilne na lestvici tretje lige  danes  gostovale pri II. ekipi Prevalj. Odbojkarice Muranie iz Lendave bodo v tem kolu proste.

V 13. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane bo popoldne  ob 16.uri v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti prekmurski derbi med Soboto, ki je na prvoligaški lestvici  peta in puconsko Kemo, ki je na tretjem mestu.

V ženski konkurenci prve slovenske namiznoteniške lige bodo dekleta Keme  danes  ob 17.uri gostovala  pri ekipi Logatca, ki je na četrtem mestu lestvice.

V  športni dvorani Ekonomske šole v Murski Soboti bo danes  in  jutri  dan nogometa. Nogometna šola Čarde iz Martjanec bo pripravila tradicionalni zimski mednarodni turnir v malem nogometu v štirih starostnih kategorijah.  Prvi dan  turnirja poteka danes  od 8. ure  turnir za   7 in 11 letnike, drugi dan  turnirja jutri  bo turnir za  9  in 13 letnike. Za dvodnevni  nogometni  turnir Čardine nogometne šole   je prijavljenih 50 ekip iz Avstrije, Hrvaške in Slovenije z okrog 500. mladimi nogometaši.

Nogometaši Nafte , ki so v okviru priprav  minuli teden že igrali prvo   prijateljsko  nogometno tekmo in izgubili v gosteh proti Mariboru z rezultatom 4:2 bodo drugo pripravljalno  tekmo igrali danes  ob 12.uri  na igrišču z umetno travo v Lendavi   proti ekipi ZTE-je iz Zalagerszega.

V 12. kolu prve »B« slovenske kegljaške lige za člane bo na kegljišču Vikenda v Radencih danes  ob  14. .uri dvoboj med Kegljaškim klubom Radenska iz Murske Sobote, ki je peti na lestvici  in Silikom iz Kranja, ki je na devetem mestu.   V ženski konkurenci prve » B« slovenske kegljaške lige bodo dekleta Radenske  zvečer  ob 18.uri  v sosedskem derbiju gostila kegljavke Slovenj Gradca, ki so  četrte na lestvici.

Začenja se tudi drugi del prvenstva v 2. slovenski kegljaški ligi, vzhod za članice. Kegljavke Lendave, ki so se poslovile od imena Nafte,  in so na četrtem mestu bodo   v  6. kolu jutri ob 12.30 gostovale pri kegljavkah Ruš, ki so tretje na lestvici.

V 12. kolu v 3. slovenski košarkarski ligi, vzhod bodo košarkarji Radenske Creativa ,po izjemni zmagi med tednom proti Nazarju,  v nedeljo ob 18.uri v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti gostili košarkarje Slovenske Bistrice.

V 8.kolu pomurske košarkarske lige  bodo vse tekme na programu danes. V Črenšovcih bo ob  18.uri tekma Tropicano Bistrica – Ljutomer. V dvorani Šica v Ljutomeru bo zvečer ob 20.uri tekma Prleški študentki klub Ljutomer – Lindau Lendava. V telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti pa bo  prav tako  ob 20.uri tekma med Košarkarskim društvom Nona Sobota  in Košarkarskim klubom Sistemorg Beltinci.

Danes ob 16.uri bo na teniških igriščih v Radencih 4. turnir medobčinske radenske  zimske teniške lige . Po treh turnirjih vodi na lestvici: Marko Volf, drugi je Gorazd Kozic in na tretjem mestu je Dani Strah a tokrat vodilni tenisač Marko Volf ne bo tekmoval.

Pikado klub Friend’s team od Svetega Jurija bo zvečer  ob 18.uri pripravil v gostišču Kuzmič v Svetem Juriju 7. rang turnir za igralce regijske pikado lige Goričko. Po šestih turnirjih vodi Aleš Zadravec iz Pikado kluba Slavček pred Rokom Duričem iz Pikado kluba Friend’s team od Svetega Jurija tretji pa je Rene Grah iz Pikado kluba Raj od Grada, ki se je izkazal na 3. državnem turnirju v Radencih.

Pikado klub Raj bo v Pizzerii Raj pri Gradu  danes   ob 18.uri pripravil 7. rang turnir za igralce II. regijske pikado lige. Po šestih turnirjih vodi  Dejan Baranja iz ekipe Nedotakljivi, drugi je Davor Horvat iz Gypsy team iz Domajinec in tretji Jasmin Baranja iz Pikado kluba Nedotakljivi iz Murske Sobote.

Športno strelsko društvo  Murska Sobota bo  v torek 30. januarja ob 8.uri pripravilo na 14 steznem strelišču v soboškem Partizanu  moštveno regijsko tekmovanje osnovnih in srednjih  šol v streljanju s serijsko zračno puško na katerem bo sodelovalo kar 92 strelcev.  Najboljše ekipe si bodo pridobile pravico sodelovanja na državnem prvenstvu.

 

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.