Domov

Sobotni športni napovednik

11 februarja 2017 Šport


Judo klub Lendava pripravlja danes v Športni dvorani  Dvojezične srednje šole v Lendavi 42. tekmovanje v judu za pokal   Lendave. Tekmovanje v judu poteka v starostnih kategorijah U – 16 in U – 21 tudi za slovenski pokal. V Lendavi pa bo sočasno tudi tekmovanje  v starostnih kategorijah U – 10, U – 12 in U – 14, kar se bo točkovalo za  moštveno razvrstitev za 42 pokal Lendave,  saj bo pet najboljših ekip v Lendavi prejelo  pokale,  trem najboljšim posameznikom pa bodo  podelili  medalje.

Športna zveza Beltinci in Občina Beltinci bosta danes  ob 10.00 pripravili  v prostorih beltinskega grada slovesno razglasitev  priznanj  za   najboljše športnike, športnice in ekipe v letu 2016.  Posebnih priznanj bodo deležni tudi mladi perspektivni športniki.

V 14.kolu v prvi slovenski namiznoteniški ligi za člane bo danes  ob 16.uri v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti tekma med Soboto in Mengšom, žal bo ekipa Sobote igrala brez poškodovanega Tomaža Roudija.  V Zeleni dvorani v Puconcih  bo danes   ob   17. uri še  tekma med Kemo in Mariborom.

V   14. kolu  prve slovenske ženske  namiznoteniške lige bo zvečer  ob  17.uri  v Puconcih tekma med žensko ekipo Keme in  Logatcem. V  5. kolu v 2. slovenski namiznoteniški ligi za članice  bo  danes ob 10.uri v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti tekma med Soboto in  Ljubljano in ob 13.uri   še med Soboto in  Preserjem.

V 18. kolu v prvi slovenski odbojkarski ligi za člane bo zvečer  ob 19.uri v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti  prekmursko   štajerski derbi  med Panvito Pomgradom in  Mariborom. V 3.slovenski odbojkarski ligi, vzhod za člane bodo Radenčani danes  ob 18.uri gostovali pri odbojkarjih Mežice.

V 18.kolu prve slovenske ženske odbojkarske lige bo v Zeleni dvorani v Puconcih zvečer  ob 20.uri tekma med Kemo in Volleybalom iz Ljubljane.

V 3. slovenski  odbojkarski ligi ligi, vzhod  za članice bo  Murania bo jutri ob  15.uri v telovadnici Dvojezične osnovne šole I v Lendavi gostila  ekipo Formisa.

V 14.kolu prve »B« slovenske kegljaške lige  za člane bo danes  ob10.30 v Radencih derbi med Radensko, ki je druga na lestvici in ekipo Acroni iz Jesenic, ki vodi na lestvici.

V  3. slovenski kegljaški ligi vzhod bo II. ekipa Radenske  popoldne   ob 14.uri gostila na kegljišču Vikenda v Radencih  II. Ceršaka.

V prvi »B« slovenski kegljaški ligi za članice bodo kegljavke Radenske iz Murske Sobote  v Radencih   zvečer ob  18.uri gostile II. ekipo Celja. Nafta iz Lendave bo tekmo  10. kola v 2. slovenski ligi vzhod za članice proti Šoštanju  igrala  v Radencih šele v nedeljo popoldne ob 16.30.

Nogometni klub Planika Turnišče bo  danes in jutri  pripravil v dvorani osnovne šole v Turnišču nogometnih turnir mladih z naslovom: » Mlade zvezde Turnišča«. Prvi dan turnirja bodo ob 8.uri igrali mladi starostne kategorije U – 10 in ob 14.30 starostne kategorije U – 9. V nedeljo drugi dan  nogometnega turnirja bodo   ob 8.uri začeli igrati  11 letniki in popoldne ob 14.30 še 7 letniki. Skupno bo v dveh dneh sodelovalo blizu 400 mladih nogometašev in 40 ekip iz Hrvaške in Slovenije.

Športno strelsko društvo  Coal iz Petišovec bo  danes  ob 10.00 pripravilo  5. turnir  3. državne severovzhodne lige v streljanju z zračno puško.  Strelsko društvo Ljutomer pa bo  ob 10.00 pripravil pripravilo 5. turnir  regijske lige  v streljanju s serijsko zračno puško za cicibane in mlajše pionirje.

V  soboški Fazaneriji so na igrišču umetno travo občasno zelo zanimive nogometne  tekme. Danes ob 14.uri bo nogometna tekma med Muro in avstrijskim Bad Radkersburgom,  ob 16.00 bo še tekma med Bakovci in Luštom Beltinci; v nedeljo ob 14.uri pa bo v Murski Soboti   tekma med  Radgono in Čardo iz Martjanec.

V  12. kolu pomurske košarkarske lige bo zvečer ob 19.15 tekma Sistemorg Beltinci – Tropicano Bistrica, ob 19.30 pa bo v telovadnici osnovne šole III tekma med Košarkarskim društvom Nona iz Murske Sobote in ekipo Lindaua iz Lendave.

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.