V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Sobotni  športni napovednik

3 februarja 2018 Šport


V Zeleni dvorani v Puconcih poteka danes  od 8. ure do 14.ure tretji turnir državnega prvenstva v dvoranskem hokeju.  Med zanimivejšimi srečanji bodo članski dvoboji.  Ob 9.55 bo dvoboj med Moravskimi Toplicami in Lipovci, ob 11.25 bo tekma Triglav Predanovci – Moravske Toplice, zadnja članska tekma pa bo ob 12.55,ko bosta igrala Lipovci in Triglav. Hokejiste čaka po tretjem turnirju v Puconcih v soboto 11. februarja še finalni  turnir letošnjega državnega prvenstva v dvoranskem hokeju.

Športno zdravniško društvo Murska Sobota  bo v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti danes   med 9. in 17.uro organizator   tradicionalnega mednarodnega turnirja  zdravniških ekip in veteranov v malem nogometu.  Med zdravniškimi ekipami  bodo v Murski Soboti igrale zraven gostiteljev tudi  ekipe iz Makarske, Murske Sobote, Sombotela, Ljubljane in Celja. Med veteranskimi ekipami  bo igrala  v močni mednarodni konkurenci tudi soboška ekipa Old boys ob gostih iz Hrvaške, Madžarske.

V  14.kolu prve slovenske odbojkarske lige za članice bodo igralke Keme zvečer  ob 19.uri v Zeleni dvorani v Puconcih gostile odbojkarice Calcita.

V 14.kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane bodo odbojkarji Panvite Pomgrada zvečer  ob 17.uri v Hali Tivoli v Ljubljani gostovali pri odbojkarjih ACH Volleya. V 3. slovenski odbojkarski ligi, vzhod  bodo  Radenčani  danes  ob 19.30 gostovali pri odbojkarjih Mežice.

V  14. kolu prve slovenske namiznoteniške lige je bil  prekmursko štajerski derbi med Kemo in Mariborom   že v četrtek – zmagali so Mariborčani s 5:2,  ekipa Sobote pa bo danes ob 17.uri gostovala pri Interdiskontu v Ravnah na Koroškem.

V ženski konkurenci prve slovenske namiznoteniške lige bo dvoboj med članicami  Keme in Letrike iz Vrtojbe  danes  ob 17.uri in ne  ob 15.uri kot smo poročali  včeraj , dvoboj pa bo  v Zeleni dvorani v Puconcih.

V 8.kolu 3. slovenske namiznoteniške lige za člane bo II. ekipa Keme danes  dopoldne  ob 10.uri gostovala pri ekipi Škofje Loke, popoldne ob 16.uri pa še pri ekipi Križ.

V telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti bo  jutri  ob 10.uri 2. članski  državni TOP turnir najboljših igralcev v namiznem tenisu tako v moški kot v ženski konkurenci. Med udeleženci nedeljskega  članskega  namiznoteniškega  turnirja bodo tudi številni pomurski namiznoteniški igralci.

Društvo nogometnih trenerjev Murska Sobota  in Območno društvo nogometnih trenerjev Lendava  sta danes od 8.ure dalje v veliki predavalnici  Ekonomske šole v Murski Soboti  organizatorja   licenčnega trenerskega seminarja  B in C  kategorije. Med  predavatelji  bo tudi   Zdenko Maučec predsednik soboškega trenerskega društva. Marko Trebec bo govoril o temi: » Najprej trener , potem pedagog.«, profesor športne vzgoje Branko Škof pa bo predaval o tem kako izboljšati delo z mladimi nogometaši.

V napihljivem balonu pri osnovni šoli v Beltincih bo jutri   med 10. in 15.uro turnir zimske ženske  državne lige v malem nogometu za  starostno kategorijo U – 15. Na turnirju bo sodelovalo 6 ekip tri iz Pomurja, dve iz Krima in ena iz Maribora.

V  12. kolu 2. slovenske rokometne lige za člane je sinoči   v  telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti  Pomurje  premagalo  Veliko Nedeljo z rezultatom 40:35.  Rokometna tekma  med radgonskim Arcontom in Kronosom iz Logatca pa je bila preložena.

Plesni klub Zeko iz Murske Sobote bo  danes  v telovadnici osnovne šole I  v Murski Soboti pripravil dve plesni dobrodelni  predstavi. Na prvi ob 13.uri bodo sodelovali učenci osnovnih šol in vrtcev, kjer poučujejo člani plesnega kluba.  Zvečer ob 18.uri pa se bodo predstavili  še plesalci Plesne šole Zeko, ko se obeta prava paša za oči z odličnimi plesalci tudi tistih z  mednarodnih tekmovanji.  Izkupiček bo Plesni klub Zeko namenil  Tadeji Polanšček, ki jo je huda bolezen posedela na invalidski voziček.

V 3. slovenski košarkarski ligi, vzhod bo tekma  14.kola med Radensko Creativom in Branikom iz Maribora v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti šele  v ponedeljek ob 20.uri.  V zaostalem srečanju 7. kola pomurske košarkarske lige  bo  zvečer  ob 19.uri v Črenšovcih tekma: Tropicano Bistrica –  Prleški študentski klub Ljutomer.

V ženski konkurenci prve slovenske košarkarske lige U – 15 bo jutri  ob 10.uri v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti tekma med  Pomurjem in Feliksom iz Zasavja.

Športno društvo Črenšovci je danes  med 8. in 11.uro  organizator zadnjega dne  5. turnirja regijske strelske lige za cicibane in mlajše pionirje.

Pomurski strelci  bodo danes   med 10. in 12.uro sodelovali tudi v  Ormožu, kjer bo Strelsko društvo Tovarne sladkorja  Ormož pripravilo zadnji dan   5. kola druge državne  lige v   streljanju z zračno puško.

V dvorani Gledališča Park v Murski Soboti sta bila sinoči  na 27. prireditvi  nagrajena  za športnika leta 2017 v  Mestni občni Murska Sobota  gimnastičarka Asja Benčec in strelec Jure Sočič;  več o prireditvi bomo poročali v današnji informativni oddaji ob 17.uri in v nedeljskem športnem popoldnevu ter  tudi na spletni strani Murskega vala.

Danes  ob 9.uri se je  v jedilnici osnovne šole II v Murski Soboti  začelo  pomursko moštveno  osnovnošolsko prvenstvo v šahu. Tekmovanje bo potekalo v  treh starostnih kategorijah in sicer v skupinah 9, 12 in 15 let starosti.

Včeraj pa je bil v Murski Soboti februarski mladinski hitropotezni šahovski turnir na katerem je zmagal Joži Lenček Kranjec .

V gostišču Kuhar – Kosi v Puconcih  bo  jutri  ob 9.uri tretji konec tedenski  mednarodni  hitropotezni šahovski turnir za sezono 2018. Šahovsko društvo Radenske Pomgrad pričakuje v Puconce okrog 60 šahistov,  med njimi tudi goste iz sosednjih držav.

 

 

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.