V etru
Vreme, ceste
Domov

Sobotni  športni napovednik

10 februarja 2018 Šport


Zveza za hokej na travi Slovenije  bo jutri  ob 13.uri v  telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti  pripravila  27. finalni turnir letošnjega državnega prvenstva v dvoranskem hokeju. Med člani se bodo ob 16.20  v finalu za naslov državnega prvaka pomerili   Lipovci  branilci naslova in 14 kratni prvaki  in predanovski Triglav.  Pred člansko tekmo bo tekma članic med 8 kratnimi prvakinjami  Moravskimi Toplicami in Triglavom. V mlajših kategorijah  bodo med 13 letniki in 10 letniki  igrali za naslov prvaka:  Moravske Toplice in Lipovci.

Judo klub Lendava bo danes  ob 10..uri pripravil   v športni dvorani Dvojezične srednje šole   43. pokal Lendave v judu za pet starostnih kategorij.  Tekmovanje v starostnih kategorijah U – 16 in U – 21 se bo točkovalo za slovenski judo pokal.  V ostalih starostnih kategorijah ,ki bodo na programu  okrog 13.30,   bodo mladi judoisti nabirali točke za pokal organizatorskega kluba.   V Lendavo pričakujejo   okrog  400 judoistov iz  Avstrije. Madžarske, Hrvaške, Italije, Srbije in Slovenije ki se bodo borili na štirih boriščih v lendavski športni dvorani.

Badmintonska zveza Slovenije in Badmintonski klub Mladost bosta jutri  ob  9.30 pripravila v športni dvorani Dvojezične srednje šole Lendava na osmih igriščih  mednarodni turnir v badmintonu za rekreativne igralce, kjer pričakujejo okrog 60 igralcev  iz Hrvaške in Slovenije. Igralci bodo nastopili v štirih kategorijah med drugim tudi v elitni skupini, kjer bodo zraven tudi lendavski igralci badmintona.

Nogometni klub Planika  Turnišče  bo danes  in  jutri  pripravil v telovadnici osnovne šole v Turnišču 11. dvoranski nogometni turnir z naslovom: » Mlade zvezde«. Organizatorji bodo prvi dan turnirja  danes  ob 8. ure dalje  pripravili  turnir za starostno kategorijo U –  13 in ob 14.uri še za kategorijo U – 9. Jutri  bo v Turnišču  ob  8.uri turnir za kategorijo U – 11 in ob 14.uri še za kategorijo U – 7. Skupno imajo organizatorji za nogometni turnir prijavljenih 40 ekip s 400 mladimi nogometaši.

V 16.kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane bodo igralci  Panivte Pomgrada  danes  ob 14.uri gostovali v Novi Gorici pri ekipi Gen Volleya.

V 13.kolu  v  3. slovenski odbojkarski ligi, vzhod   bodo Radenčani    zvečer ob 19.uri pred domačimi gledalci gostili odbojkarje  Slovenske Bistrice, II. ekipa Panvite Pomgrada  bo  ob 16.uri v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti gostila odbojkarje II. ekipe Frama.

V 15.kolu prve slovenske odbojkarske lige za članice bodo  puconske odbojkarice   z novim imenom  Roto Kema in brez trenerja Sebastjana Lenarčiča   danes  ob 18.30 v Hočah igrale proti  ekipi Formule  Formisa. V 2. slovenski odbojkarski ligi vzhod bodo Ljutomerčanke zvečer  ob 19.uri v dvorani ŠIC-a v Ljutomeru  gostile Celjanke.  V 3. slovenski odbojkarski ligi ,vzhod so odbojkarice Sobote že  sinoči   gostovale v Mislinji pri II. ekipi Korvoleya in zmagale s 3:0;  odbojkarice  lendavske Muranie pa bodo  danes  gostovale pri igralkah  Črne na Koroškem.

V nadaljevanju mednarodne ženske ekstra košarkarske lige bo zvečer  ob 19.uri  izjemoma v telovadnici osnovne šole III  v Murski Soboti košarkarska tekma med ekipo Pomurja, ki je  četrta na lestvici in Ledito iz Domžal, ki je na drugem mestu.

V 11. kolu  prve slovenske košarkarske lige za kadete starostne kategorije U – 17 bodo košarkarji Radenske Creativa  danes ob 10.uri v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti  gostili ekipo Janč.

V  9.kolu pomurske košarkarske lige bo zvečer  ob 18.uri v Črenšovcih tekma med Tropicanom Bistrico in Sistemorgom Beltinci. Jutri  popoldne ob 14.uri bo v Ljutomeru  tekma med Prleškim študentskim klubom Ljutomer in vodilno ekipo pomurske lige Košarkarskim društvom Nona iz Murske Sobote.

Nogometaši soboške Mure so  zaradi slabih vremenskih razmer prijateljsko tekmo proti  tretje ligašu Varaždinu namesto na Hrvaškem  igrali na igrišču z umetno travo v avstrijskem Stradnu in iztržili neodločen izid 3:3.

V avstrijskem Stradnu bodo odigrali prvo pripravljalno nogometno  tekmo tudi nogometaši Farmtecha iz Veržeja, ki bodo v nedeljo ob 18. uri merili moči z tretje ligaško ekipo Radgone.

Ta konec tedna bodo aktivni tudi nogometaši Nafte, ki  načrtujejo  danes  ob  11.uri pripravljalno nogometno tekmo v Sombotelu proti madžarski prvoligaški ekipi Haladasa.

Jesenski prvaki 3. slovenske nogometne lige, vzhod Odranci bodo prvo pripravljalno nogometno tekmo igrali  v nedeljo ob 14.uri v Odrancih proti tretje ligaški ekipi Hotize.

Izjemno bogat športi program bo prihodnji teden ,ki se bo začel v četrtek 15. februarja  ob 18.uri s slovesno proslavo ob 20- letnici delovanja Namiznoteniškega kluba Keme Puconci, ki bo  na programu  v kulturni dvorani v Puconcih.

 

Napovednik športnih tekmovanj pripravlja za Murski val Tonček Gider.