V etru
Tako na to gledam jaz in kako na to gledate vi
Domov

Sobotni  športni napovednik

17 februarja 2018 Šport


Rokoborska zveza Slovenije in Rokoborsko društvo Sobota bosta danes  ob 11.uri v telovadnici osnovne šole II v Murski Soboti pripravila  državno prvenstvo v rokoborbi grško rimskega sloga za mlajše in starejše dečke. Organizatorja pričakujeta na prvenstvo okrog 50 mladih rokoborcev.

V 16. kolu prve slovenske odbojkarske lige za članice so  odbojkarice ekipe Roto Keme, ki so v prvi ligi na šeste   že  sinoči  v Puconcih gostile  državne prvakinje Novo KBM Branik iz Maribora in izgubile s 3:1.   V 16.kolu vzhodne skupine druge slovenske odbojkarske lige bodo igralke Ljutomera  danes  ob 18.uri gostovale pri odbojkaricah  Ljubnega.  V  16. kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod so  odbojkarice Muranie  že  sinoči  v Lendavi gostile odbojkarice Mežice. Ženska odbojkarska ekipa Sobote, ki vodi na lestvici  je  v telovadnici osnovne šole II v Murski Soboti gostila ekipo Uniforesta iz Prebolda in zmagala z rezultatom 3:0.

V 16.kolu v prvi slovenski odbojkarski ligi za člane bo ekipa Panvite Pomgrada iz Murske Sobote  nocoj  ob 19.uri v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti gostila odbojkarje Calcita iz Kamnika. V 3. slovenski odbojkarski ligi, vzhod so  odbojkarji Radenec že sinoči  gostovali pri II. ekipi Maribora in zmagali s 3:0.

V  15.kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane  bo  Sobota danes  ob 16.uri v telovadnici osnovne šole III  v Murski Soboti  gostila Krko iz Novega mesta.  Moška ekipa Keme bo  zvečer ob 17.uri v Zeleni dvorani v Puconcih gostila ekipo Ptuja.

Tekma 15.kola prve slovenske ženske namiznoteniške lige med Kemo in Jesenicami je preložena in bo na programu šele  v torek 6. marca ob 17.30 v Puconcih.

Judo klub Štorkljice iz Murske Sobote, ki ima svoje domovališče v soboškem BTC-eju , bo  danes  ob 10.uri  in popoldne ob 17.uri  in v nedeljo ob 10.uri pripravil brezplačni ogled revijalne  samoobrambe, kar bo izjemna   paša za oči.

V 14.kolu prve »B« slovenske kegljaške lige bo  danes  ob 14.uri na kegljišču Vikenda v Radencih dvoboj med Radensko iz Murske Sobote  in trboveljskim Rudarjem.  Po moški tekmi bo ob 18.uri v Radencih še ženski dvoboj med Radensko in II.  ekipo Celja.

 

Občinska strelska zveza Murska Sobota bo danes   med 8.30 in 16.uro popoldne pripravila na 14 steznem strelišču v Murski Soboti  strelsko tekmovanje s standardno in serijsko zračno puško v posamični in moštveni konkurenci  za 4. Lebarjev memorial. Skupno je za strelsko tekmo prijavljenih  22 ekip.

Nogometni klub Rakičan bo danes   med 8. in 13.uro  v športni dvorani Ekonomske šole v Murski Soboti pripravil 10. Valentinov turnir za mlade nogometaše . V dopoldanskem turnirju bo sodelovalo 10 ekip  starostne kategorije U – 9 med njimi bodo  tudi mladi nogometaši Mure in Maribora.  Popoldne med 14. in 19.uro bo še turnir za starostno kategorijo U – 11. Organizatorji bodo na nogometnem   turnirju nagradili po  štiri  najboljše ekipe  in  najboljšega vratarja in strelca v vsaki starostni kategoriji.

Medobčinska nogometna zveza Lendava   je danes med 9. in 12.uro v telovadnici Dvojezične srednje šole v Lendavi organizator dneva veteranskega nogometa na katerem sodeluje  štiri veteranske ekipe iz Črenšovec, Turnišča, Nafte in Torcide iz Lakoša.

V 14. kolu 2. slovenske rokometne lige je bila tekma med radgonskim Arcontom in Ajdovščino preložena;  tekma med Metliko in Pomurjem   bo  danes  ob 20.uri v Metliki.

V  10.kolu pomurske košarkarske lige  bo zvečer   ob 19.uri v Črenšovcih  tekma Tropicano Bistrica – Lindau in  zvečer ob 19.15 bo še  tekma Sistemorg Beltinci – Prleški študentski klub Ljutomer.  Jutri ob 16.uri bo  še   zadnja  tekma  Ljutomer – Košarkarsko društvo Nona Murska Sobota.

Občina Moravske Toplice in  športna zveza sta že sinoči  v  Hotelu Vivat v Moravskih Toplicah pripravila razglasitev rezultatov najboljših športnikov v letu 2017 Najboljši športnik je modelar Martin Bencik, športnica hokejistka Petra Dervarič in  društvo Hokejski klub Moravske Toplice.

Športna zveza Beltinci bo družno z Občino Beltinci danes  ob 10.uri pripravila v prostorih gradu v Beltincih razglasitev perspektivnih športnikov in športnic, kolektivov ter športnikov in športnic v letu 2017 na območju Občine Beltinci.

Kasaška zveza Slovenije in Kasaški klub Ljutomer sta  v gostišču Zorko v Borecih pripravila Kasaško akademijo na kateri  so   razglasili  najuspešnejše kasače, njihove voznike, lastnike kasaških konj in rejce v kasaški sezoni 2017 v Sloveniji. Najboljši kasaški voznik v letu 2017 je bil   Mitja Slavič iz Kasaškega kluba Ljutomer, najboljši kasač Delux z rejcem Mitjo Slavičem, nagrado za življenjsko delo pa je dobil  Franc Jureš iz Babincev

Šahovsko društvo Radenska Pomgrad iz Murske Sobote je sinoči v  Gostilni Spirić v Černelavcih popravilo  4. mednarodni konec tedenski šahovski turnir na katerem je med 30 šahisti zmagal Denis Gjuran pred Jernejem Skuhalo oba iz  Radenske Pomgrada.

 

Napovednik športnih tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.