V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Sobotni športni napovednik

24 februarja 2018 Šport


Prva dan tridnevnega evropskega prvenstva Challenge I v dvoranskem hokeju so  imele včeraj  v Murski Soboti   slovenske prvakinje igralke Moravskih Toplic  polovičen uspeh. V dopoldanskem  srečanju so utrpele poraz  proti prvakinjam Švedske z rezultatom  9:2, v večernem srečanju pa so bile  hokejistke Moravskih Toplic boljše od  Rače iz Slovaške s 3:1.  Danes imajo igralke Moravskih Toplic  v skupini »A« ob 12.30 tekmo proti bolgarskemu Akademiku iz Sofije. Drugo tekmo  bodo danes igralke Moravskih Toplic imele na programu med  16. in 18.uro proti tretji ali četrti ekipi iz »B« skupine.  Evropsko hokejsko prvenstvo v Murski Soboti bo končano v nedeljo popoldne.

Nogometni klub Slatina Radenci  bo danes  in  jutri  gostil v športni dvorani v Radencih na tradicionalnem 2.  zimskem turnirju v malem nogometu  mlade v štirih starostnih kategorijah. Na turnirju bo v dveh dneh  sodelovalo  46 ekip iz 21 klubov iz Hrvaške in Slovenije z okrog 500 nogometaši.  Prvi dan turnirja  bodo v Radencih danes  med 8. in 16.uro igrali nogomet 9 letniki, popoldne ob 16.uri pa bodo igrali  še 13 letniki. V nedeljo ,drugi dan turnirja , bodo dopoldne igrali 7 letniki in popoldne še 11 letniki. Organizatorji bodo na turnirju v Radencih   trem najboljšim  ekipam v vsaki starostni kategoriji podelili pokale, nagradili pa bodo tudi najboljšega igralca, strelca in vratarja.

Nogometaši  Nafte  imajo za danes popoldne  ob 14.uri na igrišču z umetno travo v Lendavi  načrtovano  prijateljsko pripravljalno nogometno tekmo  proti  jesenskemu  prvaku 3. slovenske nogometne lige, vzhod Odrancem.

V 17.kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane bodo odbojkarji  soboške Panvite Pomgrada  zvečer  ob 19.uri gostovali  pri odbojkarjih Hoč, kjer igra tudi nekdanji soboški odbojkar Urban Drvarič.  Odbojkarji Radenec in II. ekipe Panvite Pomgrada bodo tretje ligaško  tekma 15. kola igrali šele v soboto 3. marca.

V ženski konkurenci prve slovenske odbojkarske lige bodo igralke Rota –  Keme danes  ob 19.uri gostovale pri odbojkaricah Ljubljane.  V  vzhodni skupini druge slovenske odbojkarske lige bodo Ljutomerčanke zvečer  ob 19.uri v dvorani Osnovne šole Ivana Cankarja gostile  II. ekipo Nove KBM Branik iz Maribora.

V 17 . kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za članice so  odbojkarice  Sobote, ki vodijo na lestvici  v Murski Soboti izgubile proti ekipi    Formule Formisa iz Hoč z rezultatom 3:1.  Odbojkarice Muranie iz Lendave so že   sinoči gostovale v Vuzenici  pri II. ekipi S volleya.

Medobčinsko društvo  slepih in slabovidnih Murska Sobota bo  danes  ob 10.uri  v društvenih prostorih v Murski Soboti pripravilo drugo kolo  vzhodne državne lige v showdownu v namiznem tenisu za slepe in slabovidne. V Mursko Soboti organizatorsko društvo pričakuje tekmovalce iz Maribora in Ptuja.

V zaostalem srečanju pomurske košarkarske lige bo  zvečer  ob 17.uri v športni dvorani Dvojezične osnovne šole v Lendavi tekma: Lindau – Košarkarski klub Ljutomer.

Rokometaši radgonskega Arconta,  bodo    zaostalo tekmo 14. kola 2. slovenske rokometne lige   proti Ajdovščini   igrali v športni dvorani v Radencih v torek 27.februarja ob 20.uri.

Na teniških igriščih v Radencih bo danes  ob 16.uri peti turnir zimske teniške lige. Po štirih turnirjih  vodi Radenčan Gorazd Kozic, drugi je  Marko Volf, tretji  Dani Strah oba iz Gornje Radgone, na četrtem mestu pa je Dani Ivajnšič iz Ljutomera.

V prvi pomurski pikado ligi  bodo v 14. kolu zvečer  ob 18.uri na programu naslednji dvoboji: Maži bar Ižakovci – Kouvrani Filovci, Mokoš Bakovci – Dokležovje, Špirić Černelavci – Picolo Melinci. Leoana iz Ljutomera bo prosta.

V drugi pomurski pikado ligi pa bodo v  14. kolu danes  ob 18.uri na programu naslednji dvoboji: Čarne vrane Ižakovci- Graba team Dokležovje, Bar Tiffany Črenšovci – Kocka bar Renkovci in  Don Matija Bogojina – Naš bar Melinci ekipa Pikado kluba Bar Klement  iz Murske Sobote  bo prosta.

 

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.