Domov

Sobotni športni napovednik

17 marca 2018 Šport


Lokostrelski klub Lendava in Lokostrelska zveza Slovenije  bosta jutri  ob 10.uri pripravila  v Dolini pri Lendavi  mednarodno lokostrelsko tekmo   3D pokal Lendave 2018  , ki  šteje tudi  za jadranski pokal.  Organizatorja pričakujeta  na tekmo okrog 130 lokostrelcev iz Avstrije, Madžarske, Bolgarije, Hrvaške in Slovenije, ki bodo v gozdu streljali na makete živali.  Za tekmo  v Dolini pri Lendavi je prijavljen tudi  svetovni prvak  Ferenc Midesz Molnar  iz Madžarske. Tekmovanje bo na programu v  petih starostnih kategorijah, tekmovalci pa bodo  streljali   šestimi različnimi loki. Med udeleženci  bodo močno zastopani člani Lokostrelskega kluba Lendava, ki imajo v svojih vrstah odlične lokostrelce.

Judo klub Murska Sobota bo  danes  ob  10.uri  pripravil v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti 52. mednarodni turnir v judu za pokal Murske Sobote in sočasno  7. memorial Antona Tončka Kosa. Organizatorji pričakujejo na tekmovanje  blizu 200 judoistov med njimi tudi goste iz Avstrije in Hrvaške. Za slovenske judoiste bo tekmovanje sočasno tudi v točkovanju  za slovenski pokal in sicer ob 9.30 za starostno skupino U – 14 in popoldne ob 14.uri  za starostno kategorijo U – 16. Na tekmi bo soboški judo klub imel sedem  judoistov v tekmovalnem delu.

V 13.kolu prve slovenske ženske nogometne lige bodo igralke Teleinga GMT Beltinci jutri  ob 11.uri v Bratoncih gostile nogometašice Krima.

V  19.kolu druge slovenske nogometne lige  bo v Rogaški Slatini  danes  nogometna tekma med Rogaško in Muro že ob 12.30 z neposrednim televizijskim prenosom.  Preostali nogometnih tekmi pomurskih ligašev sta zaradi razmočenih igrišč preloženi. Tekma med Veržejem in Krko bo v sredo 4. aprila, tekma med Nafto in Sežano pa v sredo 11. aprila.

Vse načrtovane tekme v 3. slovenski nogometni ligi ,vzhod so zaradi slabe vremenske napovedi  odpovedane.  Tekme 15. kola bodo  odigrane  v sredo 2. maja

Odpovedano je tudi prvo spomladansko kolo  v prvi soboški medobčinski nogometni ligi, datum kdaj bodo odigrane tekme  12. kola bo določen naknadno, prihodnji teden pa bo začetek spomladanskega dela  s 13.kolom.

V sredo 21. marca ob  15.uri bo v Gančanih prva kvalifikacijska nogometna tekma  amaterskih nogometnih regijskih reprezentanc, pomerili se bosta  nogometni reprezentanci Murske Sobote  in Celja.

Športno društvo Vidonci  je zaradi slabih  vremenskih razmer odpovedalo današnji  spomladanski turnir v malem nogometu, ki bi moral biti   v športnem centru v Vidoncih  in za katerega je bilo prijavljenih n 12 ekip.

V  17. kolu v 3. slovenski odbojkarski ligi  vzhod za  člane bo  v športni dvorani v Radencih zvečer  ob 19.uri tekma med Radenci,  ki so drugi na lestvici in II. ekipo Fužinarja, ki je na šestem mestu. Odbojkarji II. ekipe Panvite Pomgrada iz Murske Sobote  bodo  danes  ob 16.uri gostovali pri odbojkarjih II. ekipe Sip Šempetra.

V 20. kolu  3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za članice  so odbojkarice Sobote že sinoči  v Murski Soboti premagale s 3:0  II.  ekipo  S Volleya iz Vuzenice.

V 3. slovenski košarkarski ligi, vzhod  za člane so Janče sinoči v Murski Soboti premagale  Radenska Creativ z rezultatom 73:70.

V pomurski košarkarski ligi je bila sinoči  povratna polfinalna košarkarska tekma med  Prleškim študentskim klubom Ljutomer  in Košarkarskim društvom Nona iz Murske Sobote.  Tekma med Košarkarskim klubom Ljutomer in Sistemorgom Beltinci je preložena na prihodnji petek  23. marca.

Športno društvo Studenec iz Cankove je  danes kljub napovedi slabega vremena  ob 9.uri pripravilo na 13 km dolgi krožni  progi: Cankova- Korovci – Gerlinci – Krašči- Domajinci- Topolovci – Cankova  tradicionalni 16. Jožefov pohod.  Začetek pohoda na Cankovi je bil  pred vaško gasilskim domom na Cankovi.

Planinsko društvo Mura iz Murske Sobote  je zaradi slabe vremenske napovedi sobotni  17. memorialni pohod Marije Vild od Bukovniškega jezera  do  Moravskih  Toplic na 12 km dolgi progi  odpovedalo in pohod bo na programu šele 19. maja.

V 17. kolu v  prvi slovenski namiznoteniški ligi za člane bo ekipa Sobote tekmo predzadnjega kola proti   Kajuhu Slovanu igrala šele v četrtek  22. marca ob 19.30 na osnovni šoli III v Murski Soboti.

Namiznoteniški klub Sobota bo danes  ob 19.uri pripravil v Termah Banovcih 10. tradicionalni namiznoteniški ples. Organizatorji pripravljajo številna prijetna presenečanja za obiskovalce namiznoteniškega plesa.

Pomursko namiznoteniško prvenstvo  učencev in učenk osnovnih šol, ki je bilo načrtovano za četrtek 15. marca , so organizatorji preložili in bo zdaj na programu v Zeleni dvorani v Puconcih v ponedeljek 19.marca  ob 10.uri.

Pomurska gospodarska zbornica, ki je letos že sedmič pripravila tekmovanje v pomurski gospodarski bowling ligi bo pripravila v ponedeljek  19.marca ob 17.uri dobrodelno tekmovanje v bowlingu. V ligaškem delu je letos zmagala ekipa Var iz Gornje Radgone pred  Avtobusnim prometom Murska Sobota in Zavodom Sončnica iz Murske Sobote.

Šahovsko društvo Radenska Pomgrad iz Murske Sobote je sinoči  pripravilo mladinski hitropotezni šahovski turnir na katerem je zmagal Nejc Hanc. Soboški šahisti   bodo imeli prihodnji ponedeljek 26. marca ob 17.45 v društvenih prostorih v Murski Soboti  redni občni zbor.

 

Športni napovednik tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.