V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Sobotni športni napovednik

24 marca 2018 Šport


V 20. kolu druge slovenske nogometne lige bo osrednjo pozornost privabil prekmurski drugoligaški derbi med Muro ,ki jo vodi Ante Šimundža   in Nafto, ,ki jo vodi nekdanji trener Mure Franc Fridl , tekma   bo jutri  ob 15.uri v soboški Fazaneriji in jo bomo v nedeljo spremljali tudi na Murskem valu.  V jesenskem srečanju je bil v Lendavi izid na  tekmi 2:2.  Za nedeljsko  tekmo je tako v Murski Soboti kot v Lendavi izjemno zanimanje.  Nogometaši Veržeja bodo v drugoligaški konkurenci  že  danes  ob 15.uri gostovali v Sežani pri nogometaših Tabora.

Judo zveza Slovenije in Judo klub Klima center Tratnjek Beltinci bosta danes  ob 10.uri pripravila v Zeleni dvorani v Puconcih državno prvenstvo v judu za mlajše kadete in kadetinje ter člane in članice.  Na tej najmnožičnejši in najbolj kvalitetni prireditvi judoistov v Pomurju bo sodelovalo 185 tekmovalcev  v  kategoriji mlajših kadetov in kadetinj in  131  judoistov v konkurenci članov in članic   V Puconcih bo  jutri prisotnih skupno 316 judoistov  med njimi bodo  tudi številni judoisti, ki so  nosilci najvišjih odličjih na olimpijskih igrah,  svetovnih in evropskih prvenstvih.  Zakaj pa bodo Beltinčani takšno kvalitetno tekmo judoistov pripravil v Puconcih je odgovor  preprost ker v Beltincih  ta čas še nimajo ustrezne športne dvorane za takšno prireditev.

Prvi bodo v Puconcih po slovesni otvoritvi  začeli s tekmovanjem mlajši judoisti, člani in članice pa popoldne  med 14. in 15.uro.

V 4 .kolu  prve slovenske odbojkarske lige v modri skupini za naslov prvaka bo zvečer ob 19.uri v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti tekma med odbojkarji Panvite Pomgrada in aktualnimi državni prvaki odbojkarji ACH Volleya iz Ljubljane ,kjer zdaj igra tudi soboški odbojkar Uroš Pavlović.

V 18. kolu tretje slovenske odbojkarske lige, vzhod bo danes  ob  16.uri v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti pomurski odbojkarski  derbi med II. ekipo Panvite Pomgrada in  Radenčani.

V  21.kolu druge slovenske odbojkarske lige vzhod za članice bodo  Ljutomerčanke danes  ob  19.uri v dvorani ŠIC-a v Ljutomeru gostile Braslovče.

V 21. kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za članice bodo dekleta  Muranie iz Lendave zvečer  ob 17.uri  gostovala  v Rušah pri odbojkaricah Turbine. Odbojkarice Sobote, ki vodijo na lestvici  tretje lige, bodo   popoldne ob 14.uri gostovale pri odbojkaricah Kajuha Šoštanja.

V  16 .kolu v 3. slovenski nogometni ligi vzhod bodo danes  ob 15.uri  naslednje tekme: v Martjancih;  Čarda- Črenšovci,  Grad bo gostil Hotizo, Radgona bo igrala s sosednjo ekipo Radenske Slatine. V Veliki Polani bo tekma: Polana – Tromejnik Kuzma,  Odranci bodo gostili Turnišče, Avto Rajh Ljutomer pa bo igral proti Bogojini. V nedeljo  bo samo ena tekma in to ob 10.30   Rakičan – Lušt Beltinci.

Vse tekme v prvi in drugi soboški in lendavski medobčinski nogometni zvezi so zaradi slabega stanja nogometnih igrišč  ta konec tedna odpovedane.

Prihodnjo sredo 28. marca ob 15.uri bo na igrišču v Gančanih prva letošnja nogometna tekma  amaterskih regijskih reprezentanc Murske Sobote in Celje.

V nadaljevanju prvenstva v mednarodni ženski ekstra košarkarski ligi  so sinoči košarkarice Pomurja v Murski Soboti premagale  vodilno ekipo novomeške Krke.z rezultatom 53:50.

V 6. kolu 3. slovenske košarkarske lige,vzhod so sinoči v Ljubljani košarkarji Radenske Creativa premagali Janže z rezultatom 76:70.

V  povratni polfinalni košarkarski tekmi v pomurski ligi  je  Košarkarski klub Ljutomer gostil Sistemorg iz Beltinec, podobno kot v prvi tekmi so bili tudi tokrat boljši Beltinčani z rezultatom 74:61 in se uvrstili na finalni turnir.

V 18.kolu  prvi »B« slovenski kegljaški ligi za člane bo  Radenske iz Murske Sobote danes  ob  14.uri na kegljišču Vikenda v Radencih gostila Kočevje. V ženski konkurenci  prve »B« slovenske  lige bodo kegljavke  Radenske   zvečer ob 18.uri v Radencih gostile kegljavke Trebnjega.

V 18.kolu druge slovenske rokometne lige za člane bo  zvečer  ob 19.uri v športni dvorani v Radencih pomurski rokometni derbi med radgonskim Arcontom in soboškim Pomurjem. Čeprav so Sobočani tretji na lestvici, pa v teh srečanjih nikoli ni izrazitega favorita.

Šahovsko društvo Radenska Pomgrad iz Murske Sobote, ki je bilo v letu 2017  znova najboljše v Sloveniji in ga   vodi predsednik Štefan Cigan bo imelo v  ponedeljek 26. marca ob 17.45 v društvenih prostorih v Murski Soboti  redni letni občni zbor.

Športni napovednik tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.