V etru
Prva jutranja kronika RA Slovenija
Domov

Sobotni  športni napovednik

7 aprila 2018 Šport


V zaostalem srečanje slovenske lige v hokeju na travi  za člane bo jutri ob 15.uri v Lipovcih zaostala hokejska tekma med Lipovci in Moravskimi Toplicami.

V 22. kolu druge slovenske nogometne lige bo pred domačimi gledalci  v soboški Fazaneriji jutri  ob 16.uri igrala  le Mura in to proti Brežicam. Nafta bo  danes  ob  16.30 gostovala na Koroškem pri Fužinarju  Veržej  bo  jutri  gostoval v Kranju pri nogometni ekipi Zarice.

V 18.kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod bosta danes ob 16.uri naslednji tekmi:  Radgona – Turnišče in Avto Rajh Ljutomer – Lušt Beltinci. Jutri  ob   10.30 bo tekma: Rakičan – Radenska Slatina,  v nedeljo  popoldne ob  16.uri pa bodo igrali: Grad – Tromejnik Kuzma, Polana – Črenšovci, Odranci – Čarda Martjanci in Bogojina – Hotiza.

V sredo 11. aprila ob 16.30 bo zaostala tekma  17.kola  3. slovenske lige, vzhod med  Črenšovci in Odranci, dan pozneje  v četrtek 12. aprila ob  17.uri   bo še zaostala  nogometna  tekma med Hotizo in Rakičanom.

V  20.kolu prve slovenske kadetske nogometne lige bo soboška Mura  danes  ob 14.uri v Bakovcih gostila ekipo Gorice, po kadetski tekmi ob 16.uri pa bo v Bakovcih  še mladinska nogometna tekma med Muro in Gorico.

Zelo dramatično bo danes  ob 19.uri v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti na drugi četrtfinalni  odbojkarski tekmi med  članskima ekipa Panvite Pomgrada in Maribora. Prvo tekmo v Mariboru so v sredo dobili Mariborčani s 3:1. Za uvrstitev v  polfinale državnega prvenstva  potrebujeta ekipi  dve zmagi. Če se bodo soboški odbojkarji zelo potrudili kar ni  ni nemogoče in  bodo drugo tekmo zmagali,  bo potem v nedeljo ob 18.uri v Murski Soboti še tretja tekma med istima nasprotnikoma.

Sekcija rekreativne odbojke Blok in Batina pri Športnem društvu Radenci  bo v športni dvorani v Radencih danes  med 10. in 16.uro pripravila  4. Dinijev memorial v odbojki v spomin na Silvina Matjašeca.  Organizatorji pričakujejo v Radence šest rekreativnih odbojkarskih ekip.

Kolesarski klub Tropovci bo jutri   ob 9.uri na 5 km dolgi  krožni progi  Tropovci – Gradišče – Murski Črnci – Gradišče – Tropovci pripravil kolesarsko dirko za 9. pokal Občine Tišina. Skupno bo na programu tekmovanje v šestih kategorijah na skupnih dolžinah prog od  500 metrov do 60 km za amaterje. masterje , mlajše in starejše mladince in članice.  Organizatorji  pričakujejo v Tropovce okrog 250 kolesarjev, v času dirke  bo na krožni progi tudi popolna zapora ceste.  V ospredju zanimanja bo zagotovo nastop  Tropovčana  Luke Jablanovca, ki letos prvič nastopa med mlajšimi mladinci.

V 5. kolu 3. slovenske košarkarske lige, vzhod so košarkarji Radenske Creativa sinoči   v Murski Soboti gostili  Nazarje in utrpeli poraz s 84:72.

Praznik košarke bo  danes  ves dan v dvorani ŠIC-a v Ljutomeru,  ko  bodo od 9.ure dalje do  poznega popoldneva igrali mladi košarkarji.  Zvečer   bo finale letošnje pomurske lige v košarki. Ob 18.uri se bosta za tretje mesto pomerili ekipi Košarkarskega kluba Ljutomer in Prleškega študentskega kluba Ljutomer.  Po tekmi za tretje mesto bo zvečer ob  20.uri še tekma za naslov pomurskega košarkarskega prvaka, kjer bosta merila moči Košarkarsko društvo Nona iz Murske Sobote in Sistemorg Beltinci.

V  19.kolu 2. slovenske rokometne lige za člane bodo igralci  Pomurja  danes zvečer ob 19.uri v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti  gostili rokometaše Sevnice. Rokometaši Arconta iz Gornje Radgone  so v četrtek  v Radencih igrali zaostalo tekmo proti Kronosu iz Logatca  in bili poraženi s 27:23, v tem kolu pa bodo   prosti.

Rokometna zveza Slovenije   je za sredo 11. aprila točno ob 12.uri sklicala novinarsko konferenco v Hotelu Bioterme Mala Nedelja kjer bo opravljen žreb parov za letošnji finalni turnir štirih  moških rokometnih ekip. V soboto 21. in v nedeljo 22. aprila bo Rokometni klub Jeruzalem iz Ormoža  v športni dvorani  v Ljutomeru pripravil finalni turnir na katerem bodo sodelovale še ekipe: Krke iz Novega mesta, Celja Pivovarne Laško in Kopra, ki ga vodi slovenski selektor Veselin Vujović.

Badmintonski klub Mladost iz Lendave bo jutri ob 9.30 pripravil v telovadnici Dvojezične srednje šole v Lendavi 3. državni turnir za starostni skupini igralcev  U – 13 in U- 17.   Za  lendavski badmintonski klub bo nedeljska tekma  tudi mini generalka pred organizacijo 13. mednarodne tekme z naslovom  Srebrna žogica Lendave, ki bo v Lendavi  od petka 20.do nedelje 22. aprila.

Športno strelsko društvo Murska Sobota bo  danes  ob 15.uri na soboškem 14 mestnem strelišču pripravilo  finalno tekmovanje v streljanju s serijsko zračno puško za  cicibane, mlajše in starejše pionirje. . Skupno bo  sodelovalo 10 strelskih ekip z okrog 80.strelci.

Na teniških igriščih v Radencih bo danes  popoldne  ob 16.uri šesti turnir zimske teniške lige. Po petih turnirjih vodi Radenčan  Gorazd Kozic, drugi je Dani Strah in tretji Marko Volf oba iz Gornje Radgone.

Šahovsko društvo Radenska Pomgrad iz Murske Sobote bo  jutri  ob 9.uri v gasilskem domu v Lipi pripravilo 6. mednarodni konec tedenski šahovski turnir na katerem organizatorji pričakujejo okrog 70 šahistov.

V torek 10.aprila ob 18.uri   bo v klubskih prostorih  šahovskega kluba v Kocljevi ulici v Murski Soboti  še mesečni hitropotezni šahovski turnir za člane.

 

Športni napovednik tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.