V etru
Vreme, ceste
Domov

Sobotni športni napovednik

18 februarja 2017 Šport


Odbojkarji Panvite Pomgrada iz Murske Sobote  bodo v prvem kolu zelene skupine  prve slovenske odbojkarske lige zvečer  ob 19.uri v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti gostili odbojkarje SIP Šempetra.

V ženski konkurenci 16.kola v prvi slovenski odbojkarski ligi bodo odbojkarice Keme  ob 19.30 gostovale v Ljubljani  pri odbojkaricah Calcita,  tokrat brez glavnega trenerja Bojana Novaka, ki ga je  nasledil  njegov pomočnik Sebastjan Lenarčič.

V 16.kolu vzhodne slovenske odbojkarske lige za članice bodo odbojkarice Ljutomera zvečer  ob 19.uri v telovadnici osnovne šole Ivana Cankarja v Ljutomeru   gostile ekipo Braslovč.

V 16.kolu 3. slovenske lige, vzhod  bo danes  lendavska Murania gostovala v Rušah pri Turbini, odbojkarice II. ekipe puconske  Keme pa bodo gostovale s trenerjem Renatom Peršo pri II .ekipi Prevalj.

V 15.kolu prve »B« slovenske kegljaške lige za člane bo danes  ob 10.30 na kegljišču Vikenda v Radencih tekma med Radensko in trboveljskim Rudarjem. Ob 14.uri bo tretje ligaška kegljaška tekma med   II. ekipo Radenske  in II. ekipo Ceršaka.

V ženski konkurenci prve  »B« slovenske kegljaške lige  za članice bodo igralke Radenske zvečer  ob 18.uri v Radencih gostile ekipo Litije. V 11. kolu 2. slovenske kegljaške lige, vzhod  bodo kegljavke Nafte iz Lendave  danes  zvečer gostovale pri Korotanu.

Rokoborsko društvo Sobota bo   danes  ob 11. uri v telovadnici osnovne šole II v Murski Soboti pripravilo državno rokoborsko prvenstvo v grško rimskem slogu za kategorijo  dečkov in mladincev.  Organizator ima prijavljenih okrog 80 rokoborcev iz petih slovenskih klubov, med tekmovalci bo tudi  32 mladih  soboških rokoborcev.

V  13. kolu pomurske košarkarske lige za člane  bo popoldne  ob 16.uri v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti tekma med Košarkarskim društvom Nona in Tropicanom iz Bistrice. Jutri  ob 18.uri bo v telovadnici Dvojezične srednje šole v Lendavi še košarkarska  tekma: Lindau – Prleški študentski klub  Ljutomer.

Košarkarski klub Radenska Creativ , Ženski košarkarski klub  Pomurje in Košarkarska zveze Slovenije  bodo v ponedeljek 20. februarja med 9. in 11.uro pripravili  v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti  brezplačen trening košarke za mlade od prvega do devetega razreda osnovne šole. Za vse udeležence so pripravili posebno presenečenje, naslov akcije pa je » Spoznaj košarko in se druži s priljubljenim Lipkom.«

Športna zveza Puconci bo  danes ob 10. .uri pripravila v namiznoteniški dvorani osnovne šole Puconci zaključni turnir posameznikov in uradno razglasitev rezultatov v dveh namiznoteniških ligah. V prvi ligi se je uvrstila na prvo mesto veteranska ekipa Sobote pred Jelenovim hramom iz Beznovec in Beltinci. V drugi puconski   ligi je zmagala mlada ekipa Keme pred II. ekipo Jelenovega hrama in Alfom iz Murske Sobote.

Medobčinska nogometna zveza Lendava   bo danes  in jutri  pripravila v telovadnici Dvojezične srednje šole v Lendavi  II .del akcije Rad igram nogomet za štiri starostne kategorije. Danes  ob 8.30 so  začeli igrati nogomet  11 letniki in ob 13.uri bo igrali  še mladi starostne kategorije  U – 9. Jutri  ob 8.uri bo nogometni turnir za 13 letnike in ob 13.uri bo še zadnji nogometni turnir za starostno kategorijo nogometašev U – 7.

Tudi ta konec tedna vas bomo povabili na nekatere prijateljske nogometne tekme niti slučajno pa ni mogoče naštevati vseh nogometnih srečanj.

V Lendavi na igrišču z umetno travo pri Dvojezični osnovni šoli bo  danes  ob 11.uri  mednarodna nogometna tekma med Nafto 1903 in Varaždinom.  Ob 14.uri popoldne bo v Gančanih prijateljska tekma: Luš Beltinci – Cirkulane.  V Gornji Radgoni bo popoldne ob 15.uri prijateljska mednarodna tekma med Radgono in Bad Gleichenbergom. V soboški  Fazaneriji,  bo na igrišču z umetno travo popoldne  ob 16.uri  nogometna tekma med  kadrovsko zelo okrepljeno Muro in ptujsko Dravo.  Danes  ob 15.uri bodo Odranci pred  domačimi gledalci gostili Lesoplast iz Križevec, jutri  ob 14,uri pa bo nogometna  še   tekma Odranci – Ormož.

Šahovsko društvo Radenska Pomgrad iz Murske Sobote bo jutri  ob 9.uri pripravilo v Gostišču Špirić v Černelavcih 4. mednarodni konec tedenski šahovski turnir.  Organizator pričakuje na šahovskem turnirju  blizu 80 šahistov iz treh držav.

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.