Domov

Sobotni  športni napovednik

28 aprila 2018 Šport


Turistično kulturno športno društvo Pečarovci  bo danes popoldne  ob 16.uri pripravilo pri vaško gasilskem domu v Pečarovcih 14. Pečarovski tek, ki bo hkrati prvi za letošnji pomurski rekreativni pokal.  Mladi tekači bodo med 16. in 16.40 tekli na progah dolgih od 200 do 1300 metrov. Glavni tek za člane in članice bo na programu točno ob 17.uri,ko  bodo člani tekli na 7100 metrov dolgi progi, članice pa bodo preizkušale svoje moči na 5800 metrov dolgi progi. Ob 18.uri bodo v Pečarovcih pripravili še tek trojk, kjer bo vsak tekač moral preteči 400 metrov dolgo progo.

V Pečarovcih  bodo danes  že  15.uri pripravili 12. rekreativni pohod ,ki se bo upošteval tudi za udeležence pohodov po Goričkem za leto 2018.  Proga pohodnikov bo vodila od Pečarovec do Prosečke vasi do Marofa  in nazaj na startno ciljni prostor v Pečarovce.

Ribiška družina Murska Sobota bo danes   ob 10.uri na Ledavskem jezeru v Kraščih na Goričkem pripravila prvo letošnjo tekmo državnega prvenstva v športnem  ribolovu za veterane. Skupno pričakujejo v soboto v Krašče okrog 60 ribičev, glede nastopa pa velja za ribiče starostna omejitev saj lahko med veterani tekmujejo le ribiči, ki so stari na 55 let. Zanimivo je ,da imamo tudi v naši pokrajini nekaj izvrstnih ribičev, ki izpolnjujejo kriterije za nastop to so Željko Mavrič,  Štefan Černjavič in Zoran Vidic pa še morda kateri iz levega ali desnega brega reke Mure.

Medobčinsko društvo invalidov Murska Sobota bo na kegljišču Vikenda v Radencih ob sodelovanju Kegljaškega kluba Radenska iz Murske Sobote danes  ob 10..uri  pripravilo  mednarodno kegljaško srečanje na katerem bodo sodelovale ekipe iz Madžarske, Avstrije in Hrvaške. Na tekmi bodo za soboško kegljaško ekipo tekmovali: Silvester in Jožef Martinuzzi, Marjan Šafarič in Evgen Dervarič. Ženska soboška ekipa pa bo nastopila v postavi :Martina Ropoša, Zorjana Kurbus, Ana Antolin in Anica Pajek.

V Lipovcih so  pred dnevi  popravili igrišče z umetno travo in kot prvi  so ga včeraj preizkusili  slovenski prvaki Lipovci in Moravske Toplice, več  uspeha so imeli Lipovci, ki so zmagali z rezultatom 4:1.

Današnja hokejska tekma v Lipovcih, ki bi morala biti ob 11.uri med   Lipovci in hrvaško Zelino pa je odpovedana, kajti gostje so svoj nastop včeraj odpovedali.

V 17.kolu prve slovenske ženske nogometne lige bodo v nedeljo ob 11.uri  igralke Telemacha  GMT iz Beltinec gostovale  pri igralkah Ankarana.

Med tednom  so v polfinalu slovenskega ženskega  nogometnega pokala igralke Telemacha GMT Beltinci v Ljubljani po 11 metrovkah premagala državne prvakinje igralke Olimpije  s 5:3  in se bodo  letos  sedmič pomerile v finalu za naslov pokalnega prvaka Slovenije  in sicer  bo to  30.maja proti ekipi Radomelj.

V 26. kolu druge slovenske nogometne lige bo popoldne  ob 17.uri Veržej gostoval pri Rogaški. Jutri  ob 13.15 bo ob televizijskem prenosu tekma med Dravo in Nafto, ki bo verjetno dokončno odločila od drugem mestu v ligi.  Mura bo jutri  ob 17.uri  v soboški Fazaneriji  gostila ekipo AŠK Bravo.

V  22. .kolu v 3. slovenski nogometni ligi, vzhod bosta danes  ob 17.uri tekmi: Avto Rajh Ljutomer – Radenska Slatina in Radgona – Polana.

Jutri  ob 10.30 bo tekma: Rakičan – Čarda  Martjanci,  v nedeljo popoldne ob 17.uri  pa bodo igrali:  Grad – Odranci , Hotiza – Tromejnik, Lušt Beltinci – Turnišče in Bogojina – Črenšovci.

Tretje ligaši pa ne bodo mirovali tudi med prvomajskimi prazniki, saj bodo  v sredo 2. maja na programu zaostale tekme 15. kola, ko bodo ob 17.uri igrali: Radenska Slatina – Polana, Hotiza – Radgona, Lušt Beltinci – Grad , Črenšovci – Avto Rajh  Ljutomer, Bogojina – Rakičan, Turnišče – Čarda Martjanci in Tromejnik Kuzma – Odranci.

V 23. kolu druge slovenske kadetske nogometne lige vzhod  bo Veržej v sredo 2. maja ob 15.uri gostoval  na Ptuju pri nogometaših Drave. Mladinci Drave in Veržeja se bodo v mladinski vzhodni nogometni  ligi pomerili v sredo 2. maja šele  ob  17.uri.

V predzadnjem kolu 2. slovenske rokometne lige za člane bo  jutri ob 19.uri  v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti  tekma med Pomurjem in Moškanjci /Gorišnico ;  radgonski Arcont je tekmo 21.kola proti  vodilnemu Mokercu že odigral in izgubil s 37:26.

Napovednik športnih tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.