V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Sobotni športni napovednik

5 maja 2018 Šport


Ženski košarkarski klub Pomurje iz Murske Sobote je  v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti pripravil  včeraj prvi dan  finalnega  turnirja  državnega prvenstva  za starejše pionirke pripravil dve tekmi.  V uvodni tekmi  je  Triglav Kranj  premagal  Feliks Zasavje s 77:50,  zvečer v drugi tekmi pa je  Akson Ilirija premagala soboško Pomurje s 54:48.   Danes je na prvenstvu prost dan, jutri  ob 17.uri bosta  v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti Pomurje in  Feliks iz Zasavja igrala tekmo za tretje  mesto  zvečer ob 19.uri pa bo košarkarska  tekma med Triglavom in Aksonom Ilirijo za naslov državnega prvaka v košarki za starejše pionirke.

Kasaški klub Ljutomer bo jutri  ob 14.30 pripravil v osrčju Prlekije prve  letošnje kasaške dirke. V petih dirkah bo skupno sodelovalo  40 kasačev. Na dirkah v Ljutomeru bodo nastopili vsi najboljši ljutomerski kasaški vozniki ob njih pa bodo tudi gostje iz osrednje Slovenije. Prva dirka bo na programu ob  14.30 zadnja, peta pa bo  ob  16.50.

Odbojkarski klub Panvita Pomgrad iz Murske Sobote  bo jutri  ob 10.uri pripravil v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti  polfinalni odbojkarski turnir za državno prvenstvo za kategorijo starejših dečkov  na katerem bodo ob mladih soboških odbojkarjih  sodelovali še gostje iz Žužemberka, Salonita Anhovega iz Kanala in Hoč. Prva  nedeljska tekma ob 10.uri bo med Panvito Pomgradom in Žužemberkom.

Hokejski klub Lipovci bo  jutri  na prenovljenem igrišču z umetno travo  gostitelj dveh hokejskih tekem. Ob  15.uri se bodo v Lipovcih pomerile hokejistke Moravskih Toplic in predanovskega Triglava ob 16.uri pa bo prvoligaška  ligaška tekma med Moravskimi Toplicami in Lipovci.  Oba kluba v članski konkurenci  se hkrati pripravljata za evropsko prvenstvo in sicer  slovenski prvaki Lipovci za prvenstvo Chalenge II v Lipovci in Moravske Toplice v Helsinkih  za evropsko prvenstvo Chalenge IV.

Strelsko društvo Rudar iz Presike bo jutri  med 9. in 14.uro pripravilo na strelišču v Presiki 19. tradicionalno odprto prvenstvo Presike v streljanju z malokalibrsko puško, hkrati  bo na programu tudi drugo kolo mednarodne lige z malokalibrsko puško in prvo kolo regijske strelske lige v streljanju  z malokalibrsko puško za leto 2018.

V prvem kolu mednarodne  strelske lige v madžarskem kraju  Gellenhaza je moštveno zmagal Zalaegerszeg, dobrovniško Jezero je bilo tretje Rudar iz Presike pa  sedmi. Posamično je  bil med  pomurskimi strelci v prvem kolu mednarodne  strelske lige  najboljši Toni Križanič iz Rudarja  Presika, ki je osvojil  peto mesto.

V prvem kolu druge slovenske teniške lige za člane  bo  jutri  ob 10.uri na teniških igriščih v soboški Fazaneriji  dvoboj med Mursko Soboto in mariborskim Branikom.

V naši pokrajini bo znova zanimiv tudi nogometni program.

V  27. kolu druge slovenske nogometne lige bo  danes  ob 17.uri tekma Veržej – Nafta 1903. Jutri ob 12.30 bo v Novem mestu nogometna  tekma med Krko in soboško Muro z neposrednim televizijskim prenosom.

V 23. kolu prve slovenske nogometne lige vzhod U – 15  bo Mura  danes  ob 17.uri v soboški Fazaneriji na prenovljenem igrišču z umetno travo igrala proti Miklavžu.

V 23.kolu 3. slovenske nogometne lige ,vzhod bosta danes  ob 17.uri na programu srečanji: Radgona – Avto Rajh Ljutomer in Črenšovci – Lušt Beltinci. Jutri  ob  17.uri pa bodo na programu preostala srečanja:  Polana – Grad, Odranci – Rakičan , Čarda  Martjanci – Bogojina, Turnišče- Hotiza in  Tromejnik Kuzma – Radenska Slatina.

Preglejmo še pare nogometnih tekem  v obeh medobčinskih nogometnih ligah.

V 18.kolu prve soboške  medobčinske lige bo  danes  ob 17.uri   nogometna tekma: Cven – Hodoš, v nedeljo ob 17.uri pa bodo igrali:  veterani Mure – Kema Puconci,  Križevci – Goričanka Rogašovci , Aluvar Gančani – Bakovci, Dokležovje – Aqua Ižakovci  in Serdica  Kleparstvo Šinko – Rotunda Selo.

V  18.kolu prve lendavske medobčinske nogometne lige bosta  danes  ob 16.30 dve tekmi in sicer:  Mostje – Bistrica in  Čentiba – Dobrovnik. Jutri  ob 16.30 pa bosta še  nogometni tekmi: Nedelica – Nafta veterani in Olimpija Dolga vas – Kobilje.

Kar trije zanimivi rekreativni pohodi se nam obetajo ob koncu tedna, ki spadajo tudi v seznam pohodov Goričko 2018.

Danes   ob 10.uri bo  Turistično društvo Rogašovci pripravilo 18. Florjanov pohod na 13 km dolgi progi, začetek pohoda  bo pri  Osnovni šoli Sveti Jurij na Goričkem.

Krajevna skupnost Krnci bo  danes zvečer ob 22.uri pripravila 7. nočni pohod  Krnci 2018 na 9 km dolgi progi ,ki se bo začel pred Vaško gasilskim domom Krnci.

 

 

Jutri   ob 14.uri bo na programu Pohod po Kovačevcih, ki ga pripravlja Športno društvo Kovačevci , pohod dolg  9 km,     se bo začel v Športnem centru v Kovačevcih.

 

 

Napovednik športnih tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.