V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Sobotni športni napovednik

12 maja 2018 Šport


Namiznoteniški klub Kema bo danes  ob 10.uri v Zeleni dvorani v Puconcih pripravil 3. odprti članski turnir v namiznem tenisu v moški in ženski konkurenci na katerem bo sodelovalo skupno 59 igralcev in igralk.   Na prvem turnirju  v Cerknici je bil med pomurskimi igralci Luka Norčič iz Keme  drugi. Na drugem turnirju v Kidričevem  je bil drugi Pucončan Mitja Horvat iz ravenskega Interdiskonta  tretji pa je bil Bojan Ropoša iz puconske Keme. Žal na turnir  v Puconce ne bo Jana Žibrata, ki je na Otočcu na pripravah  slovenske reprezentance za mednarodno tekmovanje  v Hongkongu.

Združenje atletskih sodnikov in Zavod za kulturo, turizem in šport iz Murske Sobote bosta danes  ob 15.uri družno pripravila v soboški Fazaneriji 17. Soboški tek, ki se točkuje za letošnji pomurski rekreativni pokal.   Pred  današnjo  tekaško prireditvijo ob 14.45 bo najprej pohod okrog Murske Sobote na 8 km dolgi progi. Med 15. in  16.uro bodo tekli v Fazaneriji najprej mladi na progah dolgih od 250 do 2.000 metrov. Ob  16.50 bo glavni tek članov in članic na dveh dolžinah prog, članice bodo tekle na 6000  in člani na 8000 metrov dolgih progah.

Mladinsko društvo Černelavci bo  danes  ob 11.30 v Černelavcih pripravilo 2.  Černelavski kros na pet in 10 km dolgih progah.

V Murski Soboti , na atletskem stadionu bodo od ponedeljka  dalje brezplačni tekaški treningi, ki jih  v 10  slovenskih  krajih pripravlja Zavarovalnica Triglav pred  7. Triglavovim tekom, ki bo na Brdu pri Kranju  drugo soboto v mesecu septembru. Treninge  tekačev v Murski Soboti bo  vsak ponedeljek in sredo ob 19.uri vodil  Boris Kaučič.

V  28.kolu druge slovenske nogometne lige bo danes  ob 17.uri v Lendavi tekma: Nafta- Brežice. Jutri  ob 17.uri bo v soboški Fazaneriji Mura gostila Tabor iz Sežane, nogometaši Veržeja pa bodo v nedeljo ob 17.uri gostovali na Ptuju pri Dravi.

V  24.kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod  bosta danes ob 17.uri dve tekmi in sicer: Avto Rajh Ljutomer – Tromejnik Kuzma in Radenska Slatina – Turnišče. V nedeljo ob 10.30 bo tekma:  Rakičan – Polana, popoldne ob  17.uri pa bodo igrali: Hotiza – Črenšovci , Lušt Beltinci – Čarda Martjanci, Bogojina – Odranci in Grad – Radgona.

Prekinjena nogometna  tekma 15. kola tretje lige zaradi vremena med  Luštom Beltinci in Gradom  točneje,  njen preostanek  bo  odigran v sredo 16.maja ob 18.uri.

Iz Nogometnega kluba Pušča  so nas obvestili, da bo danes  ob 17.uri  na programu romski nogometni  derbi 18.kola  2. soboške medobčinske nogometne lige med Puščo in Romo iz Vanče vasi. Ob tej priložnosti bo  v soboto  na Pušči že od 13.ure dalje na programu festival nogometa.

Odbojkarski klub Panvita Pomgrad iz Murske Sobote bo jutri  ob 10.uri pripravil  polfinalni turnir za državno prvenstvo za kategorijo kadetov. V prvi tekmi ob 10.uri se bodo v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti pomerili kadeti Panvite Pomgrada in  Kostanjevice na Krki. V drugi tekmi bosta igrala Hoče in Brezovica.

Danes  ob 10.uri bo v telovadnici Ekonomske šole v Murski Soboti  polfinalni turnir državnega prvenstva v mali odbojki, kjer bodo nastopile tudi mlade odbojkarice Rota Keme iz Puconec ob njih pa še gostje iz Bleda, Vitala in Olimpije iz Ljubljane.

Danes bo znova bogat tudi program v hokeju na travi.  V Moravskih Toplicah  bo ob 10.uri  hokejska tekma 10 letnikov in ob 10.50 bodo igrali 13 letniki Moravskih Toplic in Lipovec. V Predanovcih  bo  jutri  popoldne ob 15.uri članska  hokejska tekma med Triglavom in Lipovci.

Društvo Preval za šport, rekreacijo in razvoj iz Bratonec bo  danes  med 10.. in 20. uro pripravilo , na zunanjem  igrišču  soboškega Partizana,  turnir v ulični košarki. Bratončani pripravljajo  turnir  v Murski Soboti v sodelovanju v Košarkarskim klubom Beltinci.

Teniški klub Murska Sobota  bo danes  ob 10. .uri pripravil na teniških igriščih v Murski Soboti turnir teniških šol Štajerske regije za mesec maj. Na programu bodo  turnirji v mini in midi tenisu ter tenisu za igralce stare do 10 let starosti  in nad 13 let. Med udeleženci turnirja bodo tudi člani Teniškega kluba Murska Sobota.

Danes ob 10.uri bo Murski Soboti tudi preloženi  dvoboj 3. kola druge slovenske teniške lige med Mursko Soboto in kranjskim Triglavom. Soboški igralci so uvodna  teniška dvoboja proti Galteni v Hajdini in Braniku iz Maribora izgubili.

V Radencih se  bo danes  že ob 10.uri začel  zadnji teniški turnir zimske teniške lige, kjer po šestih turnirjih vodi Gorazd Kozic pred Danijem Strahom in Danijem Ivanjšičem.

Golf klub Moravske Toplice bo danes  ob  10.uri  pripravil na igrišču Golf Livade  v Moravskih Toplicah  BMW turnir v golfu  za katerega je prijavljenih   60 golfistov.

V soboški Diani    se je včeraj začelo   21. moštveno državno prvenstvo v šahu za fante in dekleta stara do 16 let v počasnem šahu, ki bo trajalo do nedelje.  V prvem kolu  so včeraj šahiste I. ekipe Radenske Pomgrada premagali II. ekipo Radenske Pomgrada s 3:0, III. ekipa Radenske Pomgrada pa je igrala proti Ljubljani 1,5::1,5. V prvem kolu med dekleti je Celje premagalo Radensko Pomgrad z 1,5:0,5 točke.  Na prvenstvu  sodeluje 20 moških in 11 ženskih ekip.   Danes ob 9.30 se je v Murski Soboti začelo 2. kolo, tretje kolo pa bo popoldne ob 15.uri.

Jutri ob 9.uri bo  8.   mednarodni konec tedenski šahovski turnir  v gostišču  Bar Ančka Vučko v Ižakovcih.   V torek 15.maja  bo Šahovsko društvo Radenska Pomgrad ob 18.ur v društvenih prostorih v Murski Soboti v Kocljevi ulici  pripravilo mesečni hitropotezni šahovski turnir.

 

Napovednik športnih tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.