V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Sobotni športni napovednik

19 maja 2018 Šport


V Lipovcih poteka od četrtka dalje  evropsko prvenstvo Chalenge II v hokeju na travi, kjer sodelujejo tudi slovenski hokejski prvaki Lipovci. Po uvodnem porazu proti prvaku Gibraltarja so Lipovci  včeraj  premagali Raćo iz Slovaške z rezultatom 4:1.   Danes  v tretji tekmi predtekmovanja   ob 17.15  bo še hokejska  tekma med  Akademikom iz Bolgarije in Lipovci. V nedeljo od 9.30 do 15.45 bodo tekme za končno razvrstitev na turnirju od prvega do sedmega mesta.

O prazniku  športa in rekreacije   v Radencih,   na  38. Mednarodnem maratonu treh poročamo v posebnih javljanjih, tam pa bodo danes  tekli na različnih razdaljah tudi pomurski tekači o tem pa bomo tudi poročali  v živo  tudi na Murskem valu.

Kolesarski klub Tropovci bo jutri  ob 10.uri  z začetkom pred gasilskim domom v Tropovcih pripravil 22. kolesarski maraton Občine Tišina na treh dolžinah prog.  Na najdaljši progi dolgi 73 km bo začetek kolesarjenja  ob 10.uri. Proga bo imela dva vzpona in 380 metrov skupne višinske razlike. V nedeljo  ob 10.05  bo startali kolesarji na 45 km dolgi progi, ki bo imel en težji vzpon in 100 metrov višinske razlike.  Družinska proga  na 20 km dolgi progi,  na popolnoma  ravni progi ,  pa  bo  pa   v Tropovcih   v nedeljo   ob 10. uri 10 minut.

V slovenski namiznoteniški ligi se konec tedna  začenja končnica državnega prvenstva štirih najboljših ekip.  Danes ob 17.uri bo v Zeleni dvorani v Puconcih prva  moška  namiznoteniška tekma med Kemo in novomeško Krko aktualno prvakinjo.

Nogometni program v drugi in tretji slovenski nogometni ligi vzhod bo ob koncu tedna izjemno zanimiv.

V 29. kolu v drugi slovenski nogometni ligi bo  Mura ,  prvakinja lige,   danes  ob 15.30 v soboški Fazaneriji gostila v derbiju kola ptujsko Dravo in ne glede na izid dobila tudi pokal za prvo mesto v drugi ligi. V soboški Fazaneriji so ob zadnji domači tekmi pripravili za obiskovalce poseben program.  Ostali dve pomurski nogometni tekmi bosta danes   gostovali.     Nafta 1903 iz Lendave, ki se še bori za drugo mesto bo gostovala  pri Brdih, Veržej, ki se poslavlja od druge lige   pa bo gostoval pri ekipi  Brežic.

V 15.kolu v 3. slovenski nogometni ligi, vzhod bo danes  ob 17.30  derbi kola v Odrancih, kjer se bosta pomerila   drugo uvrščeni Odranci in  vodilni na lestvici Lušt Beltinci. Preglejmo še preostale pare, vse tekme bodo danes ob isti uri torej  ob 17.30,  igrali pa bodo:  Čarda Martjanci – Hotiza, Črenšovci – Radenska Slatina, Grad – Avto Rajh Ljutomer, Turnišče – Tromejnik Kuzma, Radgona – Rakičan in Polana  – Bogojina.

V 20. kolu prve slovenske ženske nogometne lige bo  jutri  ob 17.30 v Ljubljani tekma med vodilno Olimpijo, ki ima 42 točk in drugo uvrščeno ekipo  Telemach GMT Beltinci, ki zaostaja za dve točki za vodilno ekipo.

Na igrišču Golf Livade v Moravskih Toplicah  poteka  tridnevno mednarodno amatersko prvenstvo za moške in ženske in sočasno tudi  tekma za pokal narodov na katerem sodeluje 130 golfistov   iz 13 evropskih držav.  Tekmovanje golfistov  v Moravskih Toplicah bo trajalo tudi  danes tako dopoldne kot popoldne po 13.uri.

Ledavsko jezero v Kraščih na Goričkem bo danes  ob  10uri  in v nedeljo ob 9.uri gostilo 12 ribiških družin iz celotne Slovenije na tretji in četrti tekmi prve »A« državne lige v športnem ribolovu. Tekmo v Kraščih  pripravlja Ribiška družina Murska Sobota, ki je v letošnji sezoni tudi član prve »A« državne lige v športnem ribolovu.

Na strelišču na glinaste golobe pri Büdinskem mlinu v Rakičanu poteka danes od  9.ure dalje  tretje kolo prve državne lige, vzhod v streljanju na glinaste golobe. Trenutno so v moštveni konkurenci v  vodstvu strelci domačega društva Štefan Kovač trap iz Murske Sobote, ki pa bodo tokrat tekmovali brez Boštjana Mačka,ki je odpotoval na mednarodno tekmo na Dunaj.  Drugi na lestvici  pa so trenutno  Radgončani.

V Hotelu Diana v Murski Soboti  poteka  drugi del tekmovanja v ženski državni šahovski ligi, kjer sodeluje sedem  ekip.

V četrtek  je ženska ekipa Radenske Pomgrada  iz Murske Sobote  v 4. kolu igrala proti Kočevju,  izid je bil 1,5:1,5.  Sinoči pa so  soboške šahistke igrale proti  Komendi, in zmagale  z 2,5:0,5 točke,  danes že ob 16.uri bodo imele domačinke dvoboj proti  Ljubljani ,  v nedeljo v 7., zadnjem,  kolu bodo šahistke  Radenske Pomgrada  proste, ker ekipa  Nove Gorice v  drugem delu državne šahovske lige ne nastopa.

 

Napovednik športnih tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.