V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Sobotni  športni napovednik

2 junija 2018 Šport


V soboški Fazaneriji bo danes sklepno dejanje 5. evropskega  nogometnega prvenstva  vinarjev iz osmih držav. Danes ob  13.uri bo nogometna tekma za tretje mesto med  Italijo in Češko. Po tej tekmi bo ob 15.30  nogometna tekma med Slovenijo in Nemčijo za naslov evropskega prvaka v nogometu med vinarji.

Motoklub veterani Murska Sobota   bo danes  ob 10.uri z začetkom na sedežu kluba pri Murska transportu  pripravil na 75 km dolgi progi 27. mednarodni reli veteranov »Prekmurje 2018«,  Skupno bo sodelovalo 82 vozil od motorjev do avtomobilov , letos pa si bodo udeleženci v  prvi etapi ogledali rojstno hišo muzeja Miška Kranjca v Veliki Polani, v drugi etapi pa se bodo odpeljali tudi to Vinariuma v Lenndavi.

Športna zveza Rogašovci bo  danes  ob 11.uri pripravila 15. Rogašovski tek,  ki bo letos tudi četrti v točkovanju za pomurski rekreativni pokal.  Mladi tekači bodo med 11. in 12.30  uro tekli na progah dolgih  od 200 do 1500 metrov. Člani in članice bodo v Rogašovcih ob Osnovni šoli Sveti Jurij tekli na enotni progi dolgi 6,6 km začetek članskega teka  bo ob 13.uri. Za  rekreativce iz domače rogašovske  občine bo  ob 13.uri  tudi tek na 3.300 metrov dolgi progi.

Klub malega nogometa Lordi Ivanjkovci bo danes  ob  12.uri pripravil v Ivanjkovcih tradicionalni Zelkov memorial v malem nogometu na asfaltnem igrišču. Kjer bo v dveh predtekmovalnih skupinah sodelovalo 8 ekip iz pomurske lige , finale pa je načrtovan  za 21. uro zvečer,  pred tem bo ob  20.30 tekma za tretje mesto.

Športno društvo Radenci bo s  kolesarsko sekcijo  jutri  ob 10.uri izpred Lovskega doma Radenci pripravilo 38. rekreativni koledarski maraton.  Kolesarji bodo imeli na voljo tri  proge. Mali maraton bo dolg 28 km in bo imel   dva večja vzpona. Srednji maraton bo dolg 54 km in kolesarji bodo morali premagovati  štiri vzpone. Najdaljša proga bo dolga 75 km in bo  imela kar sedem vzponov. Sicer pa v Radencih   niso pozabili tudi na najmlajše kolesarje, ki bodo imeli otroški kolesarski maraton na  4 km dolgi progi.

Nogometaši Lušta Beltinci, prvaki 3. slovenske nogometne lige, vzhod bodo v prvi kvalifikacijski nogometni tekmi za uvrstitev v 2. slovensko nogometno ligo danes  ob  17.uri v Športnem parku Beltinci  gostili ekipo Bleda, povratna tekma bo v sredo 6. junija  pob 17.uri na Bledu.

Hokejski klub Lipovci in Zveza za hokej na travi  Slovenije bosta  jutri  ob 15.uri pripravila v Lipovcih zaključek letošnje sezone v hokeju na travi. Ob 15.uri bo najprej moška  hokejska tekma med Triglavom in Lipovci,  ob 17.uri pa bo slovesna razglasitev rezultatov državnega prvenstva za sezono 2017/218.

Športno društvo Labda v Beltincih bo danes  ob 10. .uri pripravilo prvi kvalifikacijski turnir  odbojki na mivki za kadete in kadetinje. Za turnir je prijavljenih 20 ekip tako  moški kot v ženski konkurenci.  Odbojkarji  bodo danes  v Beltincih igrali vse do poznih večernih ur na dveh igriščih.

Pravi športni praznik  bo  ob koncu tedna  v Gaberju.   Danes  med 9. in 15.uro bo v Gaberju  10. festival  nogometa, med 12. in 19.uro pa bo še pomurski galop za ljubitelje konjeništva. Jutri  ob 13. uri bo v Gaberju mednarodna prijateljske nogometna tekma;  ob 17.30 pa bo v Gaberju  še   finalna pokalna nogometna tekma  za območje Medobčinske nogometne zveze Lendava   med Nafto 1903  iz Lendave in Turniščem.

Rokometni klub Arcont iz Gornje Radgone bo  danes  ob 13.uri pripravil v športni dvorani v Radencih  31. memorial Mateja Klopčiča v spomin na odličnega radgonskega rokometnega vratarja  in v spomin na nekdanje  radgonske igralce rokometa. Popoldne  bo v Radencih ob 16.30 tudi rokometna tekma veteranov, zvečer ob 18.15 pa bo predsednik radgonskega rokometnega  kluba Sašo Rauter  po letni tradiciji podelil nagrade 7 igralcem ,ki so posebej zaznamovali sezono 2017/2018.

Napovednik športnih tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.