V etru
Druga jutranja kronika
Domov

Sobotni  športni napovednik

9 junija 2018 Šport


V Bakovcih bo danes  popoldne ob 15.uri  na programu  4. Bakovski tek, ki se točkuje za pomurski pokal v rekreativnih tekih.  Mladi tekači bodo na progah dolgih  od  200 do 1500 metrov tekli med 15. in 16.uro. Glavni tek za člane in članice bo na programu ob 16.50. Člani bodo tekli na  8,5 km dolgi progi in članice na 4,3  km dolgi progi.  Po nekajletnem premoru  bodo v Bakovcih  na 1500 metrov dolgi progi pripravili znova  tudi tek parov, ta tek bo na programu ob  15.55.

Strelsko društvo Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote bo danes  in  jutri  pripravilo na strelišču pri Büdinskem mlinu v Rakičanu mednarodno  tekmovanje v streljanju v trapu za Grand  prix Murske Sobote.  Prvi dan v soboto  se bo tekmovanje začelo ob 10.uri, tekmovalci pa bodo imeli na programu tri serije.  V  nedeljo  bosta na programu še dve seriji in finalna tekma. Žal bo letošnja prireditev  kadrovsko osiromašena saj bosta Boštjan Maček in Jasmina Maček prav v času tega tradicionalnega tekmovanja nastopila s  slovensko reprezentanco na tekmi svetovnega pokala na Malti.

V soboški Fazaneriji bosta danes  in  jutri  dva mednarodna nogometna turnirja .  Danes  ob 10.uri se bo začel nogometni turnir starostne kategorije U – 13, kjer bodo zraven soboške Mure tudi   iz ekipe iz severovzhodne Slovenije, skupno  osem,   igrali pa bodo  tudi gostje iz Varaždina in Medžimurja iz Čakovca.

V nedeljo ob 10.uri bo v Murski Soboti  še nogometni turnir  za starostno kategorijo U – 12  kjer bo nastopilo  osem ekip med  njimi bodo  tudi mladi iz avstrijske St. Ane, hrvaškega Medžimurja  ter   ekipe iz Domžal, Fužinarja  in domače Mure. Finale na obeh turnirjih bo na programu tako v soboto kot v nedeljo okrog 18.ure 15 minut.

Praznik nogometa bo danes  in v  jutri  v Bratoncih,  ki  ga družno pripravljata Ženski nogometni klub  Telemach GMT Beltinci in Medobčinska nogometna zveza Murska Sobota poimenovali pa so ga 8. festival nogometa.    Danes  ob  9. uri  so   v Bratoncih igrali najprej  9 letniki. Prvi dan bo  festival nogometa trajal do poznih popoldanskih ur.

Po dopoldanskem  nogometnem festivalu   v Bratoncih  bo  zvečer   ob  17,30 še zadnja prvenstvena ženska  nogometna tekma U – 17 med  Telemachom GMT Beltinci in Radljami.  Beltinčanke vodijo na lestvici, gostje iz Radomelj  pa so tretje in Beltinčanke tako čaka nov pokal za državni naslov v starostni kategoriji U – 17.

V nedeljo bo v Bratoncih drugi dan   8. nogometnega festivala.   Od 10.ure  najprej bodo igrali  nogomet  7 –  letniki, popoldne po  14.uri pa bodo preizkušali svoje sposobnosti še 11 letniki. Zanimivo je, da so za festival prijavljena tudi dekleta iz Stanjevec na Goričkem in  Rome iz Vanče vasi in igralke Ženskega nogometnega kluba Telemach GMT Beltinci, ki zdaj domujejo v Bratoncih.

V  nedeljo ob 18.uri bo v Lendavi prva kvalifikacijska  tekma za uvrstitev v prvo vzhodno slovensko nogometno ligo U – 15 med Nafto in Taborom iz Maribora.  Povratna nogometna  tekma bo   v sredo 13. junija v Mariboru.

V Noršincih v Občini Moravske Toplice bo danes  ob 10.uri  turnir v malem nogometu za naslov pokalnega prvaka občine. Na turnirju bo sodelovalo v treh predtekmovalnih skupinah skupno 9 ekip. Popoldne ob 17.20 bo na programu tekma za tretje mesto in ob 17.50 bodo v Noršincih igrali finalno tekmo za naslov pokalnega prvaka v malem nogometu v Občini Moravske Toplice.

V Motvarjevcih  bo v nedeljo ob 10.uri šest ekip sodelovalo na  veteranskem  nogometnem turnirju  iz območja Občine Moravske Toplice.  Prva tekma bo ob 10.uri , popoldne ob 13.uri bosta obe polfinalni tekmi in ob 14.uri bosta sklepni tekmi najprej za tretje in na to še za prvo mesto na veteranskem turnirju v malem nogometu.

V Gornji Radgoni  bo  Študentsko mladinski klub  Klinka danes  pripravil osmo   športno zabavno prireditev  z naslovom: »Športaj s klinko«. Organizatorji  v Gornji Radgoni bodo   danes med 8. in   22.uro predstavili    27 športnih panog,  v  osmih panogah  bodo lahko obiskovalci tudi tekmovali.

V pestrem programu 25. dni  turizma v  Občini Dobrovnik se je  ob 9. uri začel  14. Vidov pohod po Strehovcih, sočasno  bo ob 9.uri pa  tudi  ulični turnir v malem nogometu.

Mestne četrti Murske Sobote   so  danes  ob  9.uri pripravile  8. pohod Mestnih četrti po mestu Murska Sobota. Začetek pohoda bo  med Ulico Štefana Küzmiča in Ulico Mikloša Küzmiča v malem parku Murske Sobote. Pohod bo brezplačen za vse udeležence in bo organiziran v vsakem vremenu.

Kolesarski klub Prekmurje, ki je lani praznoval 70 letnico delovanja,   bo v nedeljo ob 15.uri   pri gradu v Beltincih   pripravil tradicionalni spominski kolesarski maraton na 27 km dolgi progi.

Šahovsko društvo Radenska Pomgrad iz Murske Sobote bo  v nedeljo ob 9.uri pripravilo  pri brodu v Krogu ob reki Muri zadnji letošnji mednarodni konectedenski šahovski turnir. Letos so pomurski šahisti skupno pripravili kar 10 šahovskih turnirjev, lani je v Krogu na zadnjem turnirju  sezone zmagal Denis Gjuran, drugi je bil Štefan Cigan in tretji Matej Titan – vsi trije bodo tudi letos med udeleženci sklepnega šahovskega turnirja v Krogu.

V naslednjem tednu bomo  v sredo 13. junija lahko med Lendavo in Mursko Soboto v dolžini 159 km  spremljali   prvo etapo 25. mednarodne kolesarske dirke po Sloveniji, sicer pa bo  dirka  malo potekala tudi po obmejnih krajih Madžarske in Avstrije..  Začetek dirke v Lendavi  bo  okrog  13.ure, cilj pa v Murski Soboti okrog 17.ure.

 

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.