Domov

Sobotni  športni napovednik

16 junija 2018 Šport


Kasaški klub Ljutomer bo  jutri ob  14.15  pripravil v osrčju Prlekije druge letošnje   kasaške dirke za katere je prijavljenih 60 kasačev, ki se bodo  pomerili v  osmih dirkah.  Za ljutomerske prijatelje kasaštva bosta v ospredju zanimanja dve spominski  dirki.  Ob 16.15 bo memorialna dirka Mirka Hanžekoviča in ob 16.45 še spominska dirka za memorial Janka Makoterja.   Za obe memorialni dirki je prijavljen tudi najboljši kasaški voznik na prvih letošnjih dirkah Janko Sagaj.

Na olimpijskem strelišču v Rakičanu pri Büdinskem mlinu bo danes  ob 10.uri  peto kolo prve državne lige ,vzhod v trapu   v moštveni in posamični konkurenci.  Moštveno med osmimi ekipami trenutno vodita strelski ekipi Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote in Gornja Radgona, ki imata po štirih kolih 25 točk, na  tretjem mestu je Kungota z 20. točkami. V posamični konkurenci je med pomurskimi strelci Denis Pojbič iz soboškega društva drugi in Dani Šmid iz radgonskega društva tretji. Boštjan Maček je nastopil le na eni tekmi in je na devetem mestu.

Lovska družina Velika Polana   je danes od 8.ure dalje na strelišču  pri Copekovem mlinu v Mali Polani  organizatorica   posamičnega  in moštvenega  tekmovanja v streljanju na glinaste golobe.  Ekipno tekmovanje bo potekalo tako, da se bodo v konkurenco  šteli izidi štirih najboljših posameznikov.

Športno strelsko društvo Murska Sobota bo  jutri  med 9. in 14.uro pripravilo na strelišču v Presiki pri Ljutomeru 5. kolo mednarodne lige v streljanju z malokalibrsko puško in sočasno tudi drugo kolo regijske lige v streljanju z malokalibrsko puško.

Zavod za okolje in turizem Dobrovnik bo danes  ob 17.uri pripravil tradicionalni tek  za pomurski rekreativni tek okoli Bukovniškega jezera. Začetek teka  bo za mlajše kategorije na progah dolgih od 400 do 1500 metrov  med 17. in 18.uro. Glavni tek za člane na 6.750 metrov dolgi progi in za članice  na 4.500 metrov dolgi progi   bo na programu ob 18.uri in 10 minut.

Športno društvo team turbo Tropovci bo   jutri   ob 12. uri na 14 km dolgi progi pripravilo  v Odrancih državno kolesarsko  prvenstvo v kronometru za amaterje, masterje, ženske.   Začetek bo pri Gostilni ob Črncu v Odrancih za dirko pa je organizator dobil 105 prijav iz  vse Slovenije. Za prvenstvo je prijavljenih kar 105 kolesarjev.

Mladi odbojkarji in odbojkarice starostne kategorije U – 14 bodo  danes  ob 10.uri v Labda centru v Športnem parku v Beltincih nastopili na  regijskem kvalifikacijskem turnirju v odbojki na mivki. Organizatorji imajo prijavljenih 12 moških in 12 ženskih dvojic, po dve najboljši dvojici pa se bosta po dveh  kvalifikacijskih turnirjih uvrstili na finale državnega prvenstva v odbojki na mivki.

V soboški Fazaneriji bo ta konec znova živahno saj bodo na njem gospodarili mladi nogometaši. Danes  ob 10.uri bo po šest nogometnih ekip sodelovalo v starostni kategoriji U – 8 in U – 9. Jutri  drugi dan turnirja pa bodo  ob 10.uri  igrali nogometaši starostne kategorije U 10 in U – 11 kjer  bodo kot gostje nastopili nogometaši Varaždina.

Iz Nogometnega kluba Gančani  so nas obvestili, da bodo načrtovan 10. nogometni turnir  mladih v štirih starostnih kategorijah med 7. in 13. letom starosti  namesto ta konec tedna pripravili v soboto prvega septembra.

Danes  in  jutri  bo živahno tudi v Tropovcih na sklepnem turnirju Ravenske lige v malem nogometu na katerem bo sodelovalo 14 ekip. V soboto se bo turnir začel ob 14.30 popoldne.  V nedeljo bo nadaljevanje turnirja ob 9.uri, finalna tekma pa je načrtovana v Tropovcih za nedeljo ob 19.uri.

Golf klub Moravske Toplice je zaradi razmočenosti  na igrišču Golf Livade v Moravskih Toplicah  že v četrtek odpovedal  memorialni turnir dr. Mihaela Šimonke. Novi termin turnirja  golfistov bodo določili naknadno.

Šahovsko društvo Gornja Radgona ki letos praznuje 70 letnico delovanja, bo jutri  10.uri pripravilo    na Pomurskem sejmu šahovski turnir v počastitev  ustanovitve  radgonskega šahovskega društva.  Najboljši  šahisti bodo dobili  zraven pokala tudi Brošuro ob 70 letnici  Šahovskem društvu Gornja Radgona.

Prihodnji teden  četrtka  od 21.  do ponedeljka 25. junija  bo Balonarski klub Roto klub balon iz Murske Sobote družno z Letalsko zvezo Slovenije pripravil odprto državno prvenstvo  v letenju s toplozračnimi baloni – Murska Sobota 2018. Za tekmo je prijavljenih že 20 posadk, podrobnosti tekmovanja  pa bodo organizatorji razkrili šele dan pred začetkom tekmovanju na konferenci za novinarje v Gostilni Lovenjak v Polani.

 

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.