Domov

Sobotni športni napovednik

25 februarja 2017 Šport


V zaostalem srečanju 10.kola  mednarodne ženske košarkarske lige LPI bodo košarkarice Pomurja jutri  ob 15.30 v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti gostile košarkarice Felixa iz Zasavja.  Na lestvici so Pomurke na petem mestu, igralke Zasavja pa  na sedmem mestu.

V zaostalem srečanju 10. kola pomurske košarkarske lige bo ob 17.uri v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti tekma med Košarkarskim društvom Nona iz Murske Sobote in Prleškim študentskim klubom iz Ljutomera.

V 17.kolu prve slovenske odbojkarske lige za članice  so sinoči  v Puconcih igralke  Keme  premagale  Zgornjo Gorenjsko s 3:0.  V  17.kolu druge vzhodne slovenske odbojkarske lige  bo ob 16.30  Kajuh /Šoštanj gostil odbojkarice Ljutomera. V  17.kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za članice bo Murania  ob 18.uri v Lendavi gostila  II. ekipo Prevalj. II. ekipa Keme bo  danes  ob 16.uri v Puconcih gostila  odbojkarice Črne. Odbojkarice Murske Sobote  bodo zvečer  ob 18.uri gostovale pri vodilni ekipi Ljubnega.

V  3. kolu zelene skupine v prvi slovenski odbojkarski ligi bo Panvita Pomgrad zvečer  ob 19.uri v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti  gostila ravenski Fužinar.  V 3. slovenski  ligi vzhod bodo  Radenčani  zvečer ob 17.30 gostovali pri Mislinji.

Badmintonski klub Mladost iz Lendave bo jutri  ob 9.uri pripravil v Športni dvorani  Dvojezične srednje šole  v Lendavi  prvi odprti mednarodni rekreativni turnir v badmintonu. Organizatorji pričakujejo v Lendavo blizu 90 igralcev iz celotne Slovenije med gosti  so svoj prihod napovedali tudi tekmovalci iz  Hrvaške in Madžarske.

Osnovna šola III Murska Sobota   bo v  četrtek 2. marca ob  13.uri pripravila v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti regijsko moštveno osnovnošolsko prvenstvo v badmintonu. Tekmovanje bo potekalo ločeno za kategorizirane in ne kategorizirane igralce badmintona.

Strelsko društvo Štefana Kovača iz Turnišča danes  na šest steznem strelišču v  Turnišču  organizira 5. kolo mednarodne First lige v streljanju z zračno pištolo. Danes  se bo strelska tekma v Turnišču začela  ob 11.uri.  Na strelski tekmi bo sodelovalo 10 ekip iz štirih držav med tekmovalci pa bodo  merili v tarče tudi strelci iz Turnišča in Murske Sobote.

Nogometni klub Radenska Slatina bo  danes pripravil tradicionalni turnir v malem nogometu za mlade nogometaše v dveh starostnih kategorijah.  Danes  dopoldne bodo v športni dvorani v Radencih igrali nogomet mladi starostne kategorije U – 9,  po 13.uri pa bodo igrali v Radencih nogomet še 11 letniki. Tri  najboljše   ekipe bodo v Radencih  dobile pokale, nagradili  bodo tudi najboljšega igralca, strelca in vratarja turnirja. Skupno je prijavljenih  250 mladih nogometašev.

Preglejmo  nekaj zanimivejših pripravljalnih  prijateljskih nogometnih tekem.  Danes  ob 14.uri bo tekma GMT Bogojina – Aqua Ižakovci,  Lušt iz Beltinec bo   danes  gostoval na Ptuju pri drugo ligaški ekipi Drave. Soboška Mura bo danes  ob 15.uri gostovala pri nogometni ekipi Doba. Nafta bo danes  ob 15.uri v Lendavi igrala proti avstrijskemu nižje ligašu Hofu.  Nogometaši Turnišča bodo  danes  gostovali v Martinu na Muri pri ekipi Poleta. Nogometaši Odranec pa bodo  v Kidričevem  igrali prijateljsko tekmo proti Gerečji vasi.  V soboški Fazaneriji bo danes ob 12.uri prijateljska nogometna tekma med Bakovci in Dobrovnikom. Jutri ob 10.uri pa bo v Beltincih ženska nogometna tekma med  Teleingom GMT Beltinci in zagrebškim Dinamom.

Medobčinska nogometna zveza  Lendava bo  danes ob 13.uri pripravila v športni dvorani Dvojezične srednje šole v Lendavi 2. memorial v spomin na nekdanja nogometaša Roberta Šabjana in Jožeta Žalika. V prvi tekmi ob 13.uri se bosta pomerili ekipi Nafte 1990 in veterani Nafte, ob 13.45 bo tekma med veterani Nafte in Turnišča, v zadnjem srečanju bo ob 14.30  še tekma  Veterani Turnišča – Nafta 1990.

Na teniških igriščih v Radencih bo ob 16.uri  5. turnir zimske teniške lige  v kateri v dveh skupinah nastopa skupno 16 igralcev iz obeh rekov reke Mure.  Po štirih turnirjih vodi Radenčan Žiga Starčič pred Renejem Hericem iz Banovec in Gorazdom Kozicem iz Radenec.

Kasaški klub Ljutomer bo jutri  ob 9.uri pripravil v gostišču Zorko v Borecih volilni  letni občni zbor. Kasaški klub že v vrsto let uspešno vodi Janko Slavič. Sočasno z volitvami bodo v Borecih v nedeljo sprejeli tudi letni program aktivnosti.

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.