V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Sobotni  športni napovednik

30 junija 2018 Šport


Rokometni klub Krog, bo z veteransko ekipo,  danes  ob 16.uri na asfaltnem igrišču pri  podružnični osnovni šoli gostil veteransko rokometno ekipo Monoštra iz Porabja.  Srečanja rokometnih veteranov Kroga in Monoštra imajo  že 30 letno tradicijo.

Novi Kajak kanu klub Rottoattivo iz Murske Sobote bo  danes  ob 10.30 pripravil  na Soboškem jezeru 6. tekmo slovenskega pokala v kajakih in kanujih na mirnih vodah.  V Murski Soboti bo sočasno  tudi tekma za pokal  Murske Sobote, pri organizaciji pa bo sodeloval tudi Zavod za kulturo turizem in šport Murska Sobota. Tekmovanje bo potekalo na 800 metrov dolgi  označeni progi,  posebej prilagojeno za cicibane, mlajše dečke, starejše dečke in mladince nastopilo pa bo okrog 100 tekmovalcev iz vse Slovenije.

Teniški klub Murska Sobota bo danes  ob 10..uri pripravil na teniških igriščih v Murski Soboti drugi  letni rekreativni teniški turnir. Na prvem turnirju je bil zmagovalec Andrej Vidmar iz Murske Sobote.

Športna zveza Moravske Toplice, ki v letu 2018 praznuje 20 letnico delovanja,  bo v jutri  ob 10.uri   pred Termami 3000 pripravila tradicionalni kolesarski maraton po Občini Moravske Toplice. Kolesarski rekreativci bodo imeli na voljo tri dolžine prog in sicer  velik maraton na 48 km dolgi progi, mali maraton, ki bo dolg 22 km in družinski maraton, ki bo ponudil 10 km družinske rekreacije.

Športno društvo Dolič bo danes  ob 11.uri v Doliču pripravilo sklepni turnir zahodne Goričke lige malega nogometa na katerem bo sodelovalo 12 ekip. V Doliču je načrtovana tekma za tretje mesto  jutri ob 19.uri, finalna tekma za naslov pokalnega prvaka pa bo ob 19.30.

Klub malega nogometa Šalamenci bo  jutri  ob 10.uri pripravil tradicionalni   9.  turnir v malem nogometu za  Robijev memorial na katerem bo sodelovalo 13 ekip. V prvi tekmi ob 10.uri se bosta pomerila: Šalamenci in  ekipa Gostišča Mencigar iz Krajne.     Tri najboljše ekipe na nogometnem  turnirju bodo organizatorji nagradili,  posebne pokale pa bodo podelili v Šalamencih tudi najboljšemu igralcu, strelcu in vratarju na turnirju.

Pomurski  športni festival v Melincih  bo danes  ob 10.uri v Melincih ponudil obiskovalcem 28. tradicionalni dnevno nočni turnir v malem nogometu.

Nogometaši  Mure za danes  o ob 18.uri načrtujejo v Odrancih  prijateljsko nogometno tekmo proti Odrancem – na tej tekmi pa se bo aktivnega igranja nogometa poslovil  nogometaš Roman Gostan, ki je igral v svoji karieri tudi za Muro in Nafto.

S pripravami za novo sezono v 2. slovenski nogometni ligi bodo danes  ob 10. uri v športnem parku v Beltincih začeli tudi nogometaši Lušta Beltinci – novinci v drugi, ki jih bo tudi v drugi slovenski  ligi vodi trener Zlatko Gabor.

Nogometno društvo Zvezda iz Doline pri Lendavi bo danes ob 13.uri pripravili v domačem kraju slovesnost ob 70 letnici delovanja nogometnega kluba. Po slovesnosti, kjer bodo  podelili priznanja zaslužnim članom bo na programu nogometni turnir. V prvi tekmi ob 14.uri bosta igrala: Graničar iz Pince Marofa in Petišovci, v drugi tekmi ob 15.15 pa bosta igrala: Zvezda Dolina in Olimpija iz Dolge vasi. Po uvodnih tekmah bosta poraženca igrala za tretje mesto, zmagovalca uvodnih  tekem pa se bosta pomerila za zmagovalca turnirja .

. V  torek 3.julija ob 19.uri bo v prostorih Medobčinska nogometne zveze Murska Sobota  v Slovenski ulici 25 žrebanje parov za novo tekmovalno sezono v 3. slovenski nogometni ligi, vzhod kjer bo sodelovalo v sezoni  2018/2019 le deset ekip.  V tretji ligi bodo   igrali: Odranci, Polana, Avto Rajh Ljutomer, Grad, Tromejnik Kuzma, Črenšovci,  Turnišče, Hotiza ,  Radgona in Veržej.

V bogatem programu aktivnosti pod naslovom Športno poletje v Ljutomeru bo od ponedeljka drugega do petka 6. julija med 9. in 11.uro  na teniških igriščih v Ljutomeru začetni tečaj tenisa za otroke. V večernem času   od  2. do 6. julija  med 18. in 20.uro  bo na teniških igriščih v Ljutomeru še začetni tečaj tenisa za odrasle.

Golf klub Radenci bo jutri  ob 9.30 pripravil na igrišču Golf Livade v Moravskih Toplicah 5. odprti memorial v golfu v spomin  na dr. Mihaela Šimonko. Tekmovanje bo na programu v moški in ženski konkurenci.

Hokejski klub  Moravske Toplice bo od 2. do 7. julija  na igrišču v Moravskih Toplicah pripravil 12. hokejski kamp za mlade od 8. do 16. leta starosti. Hokejski klub  v Moravskih Toplicah  bo v  letošnjem poletju pripravil še drugi kamp v zadnjem tednu v mesecu avgustu.

 

Napovednik športnih tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.