V etru
Od petka do petka
Domov

Sobotni  športni napovednik

7 julija 2018 Šport


Športno rekreacijsko društvo Gornji Slaveči bo danes zvečer  ob 18.uri pripravilo v športno rekreacijskem centru v Gornjih Slavečih na Goričkem  3. tradicionalni poletni turnir v elektronskem  pikadu. Tekmovanje  pikadistov   bo na programu v moški in ženski konkurenci  ter v dvojicah.

Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Murska Sobota  bo  danes  ob 10.uri pripravilo v prostorih Prostovoljnega gasilskega društva Nemčavci tradicionalno mednarodno  športno  rekreativno srečanje z namenom  izboljšanja kakovosti življenja oseb z okvaro vida. Nastopile bodo ekipe   iz Ptuja, Čakovca, Varaždina in Murske Sobote. Tekmovanje bo potekalo v vrtnem kegljanju in v šahu.

Krajevna skupnost Ivanci in Občina Moravske Toplice bosta danes  ob 12.uri pripravila pri stari šoli v Ivancih 23. vaške igre za pokal Občine Moravske Toplice  kjer bo zraven športnega merjenja moči tudi precej zabavnih točk.

Športno kulturno  turistično društvo Breza Brezovci bo družno z Občino Puconci    v nedeljo ob 10.uri na igrišču v Brezovcih  pripravilo 10. vaške igre za prehodni pokal Občine Puconci.  Na igrah imajo pravico sodelovanja ob športnih društvih tudi turistična, kulturna, gasilska in upokojenska društva.

Krajani Adrijanec bodo družno z Občino Gornj9i Petrovci  jutri ob 10.uri pri vaško gasilskem domu v Adrijancih pripravilo 24. vaške igre za območje Občine Gornji Petrovci.

Turnir v odbojki na mivki bo  danes   med 10. in 12. uro tudi na igrišču Labda center v Beltincih in sicer v okviru  regijskih tekmovanj za štajersko pomursko regijo, kjer si bodo najboljši pridobili pravico do nastopa na finalu državnega prvenstva.   Po uspešni izvedbi turnirjev v odbojki na mivki za starostni skupini U – 14 in U – 16 bo zdaj  v Beltincih  turnir še za kategorijo mini junior. Na turnirju v Beltincih bodo nastopili tudi pomurski odbojkarji in sicer  Lana Pitz Durič iz Murske Sobote in Nuša Škrilec iz Polen ter dvojica: Katarina Sarjaš iz Lendave  in Nea Maučec z Vaneče.

V Strehovcih  poteka danes  v okviru praznovanja 25. dnevov  turizma Občine Dobrovnik   tradicionalni  turnir v odbojki na mivki.

Zavod za kulturo turizem in šport Murska Sobota  bo  na soboškem letnem kopališču   danes  ob 15.uri pripravil drugo tekmo v skokih v vodo za pokal Murske Sobote. Najprej bo na programu prikaz skokov v vodo, nato učenje varnih skokov s stolpa in ob koncu bo še tekmovanje za najbolj atraktiven skok in najboljši skok v  tehničnem smislu.

Golf klub Radenci bo danes ob  10.uri pripravil na igrišču za golf v Radencih,  z devetimi luknjami,  poletni  golf turnir Golf kluba Radenci. Organizatorji bodo pripravili tekmovanje v moški in ženski konkurenci, najboljši trem tekmovalcem pa bodo podelili tudi nagrade.

Nogometna šola Mure bo od ponedeljka 9.  do petka 13. julija pripravila v soboški Fazaneriji nogometni tabor za mlade v starosti od 5. do 12. leta starosti. Program aktivnosti na nogometnem taboru Mure v Murski Soboti bo potekal dnevno do 15.30 popoldan, organizatorji tabora pa bodo pripravili tudi varstvo otrok zjutraj med 7. in 8.uro ter popoldne med 15. in 15.30.

Klub malega nogometa Pečarovci bo jutri ob 9.uri pripravil na igrišču  v Pečarovcih turnir v malem nogometu. Na turnirju bodo organizatorji  tri najboljše ekipe nagradili, posebni nagradi pa bosta v Pečarovcih dobila tudi najboljši igralec in vratar malo nogometnega turnirja.

. V Radencih  poteka od ponedeljka 2. do  sobote 7. julija   Razgibano poletje  Radenci  2018. Danes  ob 10.uri   bosta na programu turnirja v ulični košarki in odbojki na mivki za rekreativce.

V ponedeljek  med 9. in 11.uro   se začenja v Radencih v Termalnem kopališču Zdravilišča Radenci  plavalni tečaj  za neplavalce. Tečaj bo trajal do petka 13. julija , pripravlja pa ga Zavod za turizem in šport Radenci, ki bo ob koncu tudi vsem udeležencem podelil praktična darila.

 

Napovednik športnih tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.