V etru
Druga jutranja kronika
Domov

Sobotni  športni napovednik

14 julija 2018 Šport


Občina Dobrovnik bo danes  ob 12.uri pripravila tretjo mednarodno  izvedbo  24. urnega kolesarskega maratona v Sloveniji. kjer  bo  sodelovalo   61 kolesarjev iz Madžarske, Hrvaške, Ukrajine, Francije   in Slovenije. Začetek kolesarske dirke bo pred Dvojezično osnovno šolo v Dobrovniku. Na dirki bodo nastopili tudi   pomurski kolesarji. Tako bo nastopila  kolesarska ekipa Ocean Orchids cycling team iz Dobrovnika za katero bodo tekmovali: Darja Horvat, lanska evropska prvakinja na 12 urni vožnji ob njej pa bodo še Matej Mašič, Patrik Drvarič in Matej Antolin.  Nastopila bo tudi lanska bronasta ekipa iz 24 urne kolesarske dirke v postavi: Matej Šemen iz Filovec, Robert Kardinar iz Dobrovnika, Simon Gjerkeš iz Nedelice in Marko Baloh iz Ljubljane.  Iz Kolesarskega kluba Tropovci se bo preizkusil Boštjan Nemec doma iz Dolnjih Slaveč. Kolesarji se bodo v Dobrovniku preizkušali v 12  in 24 urni vožnji  tako  moštveno kot posamično. Krožna proga bo dolga 11 km in bo potekala  med Dobrovnikom,  Turniščem , Renkovci in  Dobrovnikom.

Športni praznik  bo danes  ob 13.uri v Nemčavcih  ,kjer bodo Krajevna skupnost Nemčavci, Mestna občina Murska Sobota in Športno rekreacijsko društvo Nemčavci predali namenu Športno rekreacijsko turistično točko Nemčavci.  Pridobitev bo ponudila krajanom sanirano teniško igrišče  pokrito  z umetno travo.  Na objektu  bodo tudi druge  možnosti za  rekreacijo in sprostitev  domačih krajanov in obiskovalcev kraja.

Kajak kanu klub Mura iz Kroga bo jutri  ob 14.uri pri brodu v Krogu pripravil 24. tradicionalno tekmovanje Prekmurcev in Prlekov v vlečenju vrvi. Trenutni izid  tradicionalne tekme je  10:10.  Lani so imeli v 25 članskih ekipah Prleki najtežjega tekmovalca v  Antonu Gjergjeku iz Globoke, ki je tehtal 135 kg, Prekmurci pa so tekmovali z Matejem Fickom iz Markišavec, ki je tehtal kar 170 kg. Tudi letos bodo morali biti tekmovalci iz območja Upravnih enot Ljutomera in Murske Sobote . Tekma v vlečenju vrvi bo potekala med Krogom in Vučjo vasjo – ob vlečenju vrvi  pa bo na obeh bregovih reke Mure  na  programu tudi pester družabni  progam.

Lovska družina Prosenjakovci bo jutri  ob 9.uri v Prosenjakovcih pripravila tradicionalno med družinsko  tekmovanje v streljanju na glinaste golobe. Tekmovanje bo potekalo v posamični in moštveni konkurenci, najboljši strelci pa bodo tudi nagrajeni. Tokrat bo na tekmi manjkal Boštjan Maček iz Bodonec, ki je ta čas na tekmi svetovnega pokala v  Tusconu.

Športno društvo Kovačevci v Občini Grad , ki letos zaznamuje 40 letnico delovanja bo jutri  ob 9.uri pripravilo na športnem igrišču v Kovačevcih  turnir v malem nogometu za naslov občinskega prvaka.

Klub malega nogometa Vadarci bo danes ob 11.uri pripravil na igrišču v Vadarcih  turnir v malem nogometu  za 7. memorial Dušana Potočnjeka. Organizatorji bodo nagradili prve tri ekipe, najboljšega igralca  in vratarja na turnirju.  Na turnirju bo sodelovalo 10 ekip, finalne tekme pa bodo zvečer med 18. in 20. uro.

Mladinsko društvo Dobrovnik  bo  sočasno s kolesarskim maratonom  danes  ob 10.uri pripravilo na igrišču Nogometnega kluba Dobrovnik  mednarodni turnir v malem nogometu, kjer bo sodelovalo kar 16 ekip. Med gosti bodo v Dobrovniki igrali nogomet tudi mladi iz Porabja.

Nekaj  zanimivih  pripravljalnih nogometnih  tekem bo ta konec tedna. Nogometaši Nafte 1903 bodo  danes ob 18.uri v Lendavi gostili madžarsko drugoligaško ekipo Rakoczi.  Nogometaši  Sredice Kleparstva Šinko pa bodo  jutri že ob 10.30   gostili na Goričkem drugoligaško ekipo  Lušta Beltinci.  Nogometaši Grada bodo jutri ob 18.uri pri Gradu gostili ekipi Bad Radkersburga.

Tudi nogometaši Mure imajo načrtovani še  dve prijateljski srečanj do začetka prvenstva  v prvi ligi. Danes ob 18.uri  bo  tekma med Muro in hrvaškim  Rudešem toda tekma bo zaprta za javnost, ,  v torek   bodo nogometaši Mure gostovali pri Ljutomerčanih. .

V ponedeljek  bo Nogometni klub Čarda  Martjancih začel družno z Medobčinsko nogometno zvezo Murska Sobota 11.  poletno šolo nogometa 2018. Šola bo trajala le v popoldanskem času od 16.ure dalje. Šola je primerna za otroke  od 5. do 15.leta starosti  zadnji dan šole bo v petek 20. julija.  Ker je nogometna šola v Martjancih brezplačna imajo že zdaj prijavljenih okrog 100 mladih, ki bodo obiskovali nogometno šolo.

Medobčinska nogometna zveza Murska Sobota  bo v ponedeljek ob 19.uri v soboški Zvezdi pripravila slovesno razglasitev rezultatov in podelite nagrad klubom in posameznikom za dosežke  v minuli sezoni v prvi in drugi soboški nogometni ligi. Sočasno bo  v ponedeljek tudi žrebanje parov za novo tekmovalno sezono v prvi in drugi medobčinski nogometni ligi ter za prvo kolo pokalnega tekmovanja.  V prvi soboški  ligi bo sodelovalo 10 v drugi pa sedem nogometnih ekip.

Napovednik športnih tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.