Domov

Sobotni  športni napovednik

21 julija 2018 Šport


V soboški Fazaneriji bo danes  ob 18.uri soboška Mura, kot novinka in povratnica v prvo slovensko ligo Telekom  v prvem kolu nove sezone  gostila kranjski Triglav. Trener Ante Šimundža je obstal brez  Arpada Vaša, ki se je vrnil v Nafto ter  Antonia Dodleka in Zvonimirja Žigerja, ki sta se vrnila na Hrvaško. Muro pa   so okrepili Mihael Rebernik iz Slavena Belupa, Špiro Peričić iz Cibalie, Tomi Horvat iz mladinske ekipe Maribora, Klemen Šturm iz Krškega ter Siyar Kepir iz Aluminija  predtem pa  je igral za turški Bešiktaš in Ivan Nevestić iz hrvaške Reke. Pri Muri so optimistično razpoloženi, računajo na dober obisk in podporo gledalcev ter želijo osvojiti vse tri točke.  O tem kaj se bo dogajalo na sobotni  nogometni tekmi Mura – Triglav med 18. in 20.uro  bomo z občasnimi javljanji poročali tudi na Murskem valu.

Nogometni klub Odranci gosti ta konec tedna štiri ekipe  na nogometnem   turnirju za 3. pokal Občine Odranci. Včeraj prvi dan turnirja je Lušt Beltinci premagal Turnišče s 4:0, Odranci pa so bili boljši od Črenšovec s 5:1.   V nedeljo drugi dan turnirja bo ob 16.uri  tekma  za tretje mesto med Turniščem in Črenšovci,  finalna tekma pa bo v nedeljo ob18.uri,ko se bosta pomerila za naslov prvaka Odranci in Lušt Beltinci.

Nogometni klub Tišina bo danes  in jutri  pripravil tradicionalni nogometni turnir za pokal Občine Tišina. Danes  ob  16.uri bo na Tišini tekma med Tišino in Lipo, ob 18.uri pa bo še tekma med Šalovci in Cerkvenjakom. V nedeljo ob 16.uri bo na Tišini tekma  sobotnih poražencev za tretje mesto, sobotna zmagovalca pa bosta v nedeljo  ob 18.uri igrala tekmo za prvo mesto.

Nogometni klub  Dobrovnik, novi član Pomurske nogometne lige, bo danes  ob 15.uri pripravil slovesnost ob 70 letnici delovanja nogometnega kluba. Ob jubileju bo Dobrovnik z veteransko ekipo že ob 15.uri igral mednarodno tekmo proti veteranom Csesztrega, po veteranski tekmi pa bo ob 17.uri še članska nogometna tekma med Dobrovnikom in Csesztregom. Po obeh odigranih nogometnih tekmah bo  v Dobrovniku še slovesna prireditev s počastitvijo jubileja nogometnega kluba.

Igralke Ženskega nogometnega kluba Telemach GMT Beltinci bodo jutri ob 10.uri v Bratoncih igrale prijateljsko tekmo proti selekcije Mure starostne skupine  U – 15, ki igra v prvi slovenski nogometni ligi, vzhod.

Nogometaši Nafte 1903 iz Lendave bodo danes zvečer  ob 18.uri v gosteh igrali nogometno tekmo proti madžarski ekipi Šiofoka.

Pa še napoved dveh prijateljskih nogometnih tekem.  Danes  ob 18.uri bo  ekipa  Serdica Kleparstva Šinko  gostila pred domačimi gledalci avstrijski Straden, Radgona pa bo danes  ob 18.uri gostila Slovensko Bistrico.

Športno društvo Kovačevci, ki deluje v Občini Grad  jutri  ob 12.uri na športnem igrišču v Kovačevcih proslavilo 15 letnico delovanja domačega športnega društva. Ob jubileju bodo najprej pripravili krajši kulturni program nato pa bo prijateljska tekma med domačo malonogometno ekipo in povabljeni ekipami.

Klub malega nogometa Pizeria Kučan v Križevcih v Prekmurju bo  danes med 8. in 17.uro  v Križevcih pripravil 8. memorial Zlatka Djekovskega v malem nogometu.

Športno zveza Ljutomer bo v okviru številnih prireditev pod skupnim naslovom » Športno poletje  2018 v Ljutomeru«   danes  ob 10.uri na letnem kopališču v Ljutomeru pripravila nogometni turnir na milnici, kar bo prava paša za oči.

Konjeniško društvo Križevci pri Ljutomeru bo  jutri  ob 14.uri pripravilo tradicionalne letne kasaške dirke na 750 metrov dolgi stezi za gostiščem Zorko v Borecih. Skupno bo na programu pet kasaških točk. Najbolj zanimiv na dirkah v Križevcih  bo Šampionat Slovenije za ponije, ki se bodo gledalcem predstavili   v štirih dirkah in to v dveh kvalifikacijskih ter nato še v tolažilni in finalni dirki za  prvaka.

 

Napovednik športnih tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.