Domov

Sobotni  športni napovednik

28 julija 2018 Šport


Nogometaši Mure bodo  v drugem kolu prve slovenske nogometne lige Telekom  jutri  zvečer ob 18.15  gostovali pri državnih nogometnih podprvakih Mariborčanih. Nogometaši Maribora so sinoči  bili še v Tbilisiju, kjer so pred 800 gledalci in  pri 32 stopinjah Celzija igrali  v drugem kvalifikacijskem srečanju za ligo Evropa proti gruzijski ekipi Čikura  0:0.

Nogometaši Nafte 1903, ki jih bo  tudi v novi sezoni v 2. ligi   vodil trener Franc Fridl bodo danes zvečer ob  20.30 v Športnem parku v Lendavi pod žarometi gostili nogometno ekipo Mladosti Kometa iz Preloga. Tekma bo v soboto zvečer  zaradi tega, ker bo tudi uvodna tekma 2. slovenske nogometne tekme Nafta 1903 – Kalcer Radomlje prihodnjo soboto 4. avgusta ob 20. 30.

Nogometni klub  Radenska Slatina bo v Športno rekreacijskem centru v Radencih  danes  ob 15.uri pripravil nogometni turnir, kjer bodo sodelovali bivši drugoligaš in sedanji tretjeligaš Veržej z novim trenerjem Mitjo Ernišo,  zraven bo tudi Avto Rajh Ljutomer z Boštjanom Zemljičem, ki je je prav tako član 3. slovenske nogometne lige, vzhod, gostitelj turnirja  bo Slatina članica pomurske nogometne lige  s trenerjem Markom Fajdigo.  Turnir v Radencih  bo odigran po skrajšanem igralnemu času, ob 15.uri bo tekma: Radenska Slatina – Veržej ob 16.30 Veržej Ljutomer in ob 18.uri Radenska Slatina – Ljutomer.

Nogometni klub Grad, ki ga vodi trener Bogdan Črnko bo  danes  in  jutri  pripravil pri Gradu na Goričkem  nogometni turnir na katerem bo sodelovalo kar šest ekip. Danes  prvi dan turnirja  bodo v prvi skupini ob 15.uri igrali: Serdica- Križevci , ob 16.uri Križevci – Tromejnik Kuzma in ob 17.uri Tromejnik . Serdica. V drugi skupini bo ob 18.uri tekma Grad- Hodoš , ob 19.uri Hodoš  – Goričanka   Rogašovci in ob 20.uri Goričanka – Grad.

V nedeljo ob 15.uri bo pri Gradu na Goričkem  nogometna tekma za peto mesto, ob 17.uri za tretje mesto in zvečer ob 19.uri za prvo mesto.

Dobili smo tudi podatke o nekaterih zanimivih prijateljskih nogometnih tekmah. Igralke Ženskega nogometnega kluba Telemach  GMT Beltinci bodo  v nedeljo ob 10.uri dopoldne v Bratoncih gostile  mladinsko moško ekipo Beltinčanov.

Odranci  bodo danes ob 18.uri igrali  prijateljsko nogometno tekmo pred domačimi gledalci s Podvinci.  Nogometaši Polane  pa bodo   danes ob 18.uri  v  Nedelici igrali prijateljsko tekmo s Poletom iz Svetega Martina na Muri.

Tudi Radgončani ne bo bodo počivali.  V nedeljo ob 17.30 bo v Gornji Radgoni prijateljska tekma med  Radgono in Šampionom iz Celja.

Športna zveza  Beltinci in Pikado klub Dokležovje bosta  danes  ob 13. uri  pri  vaškem domu v Dokležovju pripravila  tradicionalne igre krajevnih skupnosti. Na igrah bo sodelovalo osem  krajevnih skupnosti,  krajani pa se bodo pomerili v sobotnem popoldnevu v devetih igrah med drugim  ne bo manjkalo nekaj pravih  športnih preizkušenj kot je skok v daljino z mesta, met na koš ter tradicionalno vlečenje vrvi.

Za popestritev bodo v Dokležovju  danes ob 17.uri pripravili revijalno nogometno tekmo med svetniki Občine Beltinci in legendami beltinskega nogometa.

Športno društvo Labda Beltinci bo danes  pripravilo v Športno rekreacijskem centru v Beltincih na igrišču »Beltinska peščena plaža«  zadnji dan  finalnega  turnirja  letne lige  v odbojki na mivki, kjer je  sodelovalo 8 moških in 4  ženske ekipe.   Med osmimi moškimi ekipami bodo igrali tudi  Urban Drvarič, Miha Žalig, Dejan Pelemiš, Tomaž Horvat, Aljoša Bogožalec in Saša Ratkai; med štirimi ženskimi ekipami pa bodo nastopile tudi Iva Škraban, Katja Saje in Melani Jerič.  Danes bodo odbojkarske tekme v Beltincih  na programu med 13. in 19.uro.

Športna zveza Ljutomer bo v okviru prireditev ob prazniku Občine Ljutomer v nedeljo ob 16.uri ma letnem kopališču v Ljutomeru pripravila 7. kopališke igre z naslovom : »Lotmerk na vodi«.  Tekmovanje  dvočlanskih ekipo bo potekalo v štirih zabavnih igrah in to v starostni kategoriji do 15  in nad 15 let starosti.

Klub malega nogometa Strukovci bo  jutri med 9. in 20. uro pripravil  v Športnem centru v Strukovcih 12. memorial Damjana Vučaka v malem nogometu  na katerem se bodo pomerile šestčlanske ekipe za prehodni pokal in denarne nagrade.

Pravi praznik zabave in športa bo od  danes  do prihodnje sobote 4. avgusta v Veliki Polani na  Pomurskem poletnem festivalu. Iz zelo zanimivega programa naj opozorimo na tiste, ki bodo še najbolj športni. V ponedeljek  ob 16.uri bo tekmovanje v balinanju, ob 17.uri pa bo v Veliki Polani  nogometna tekma med predstavniki pomurskih občin in pomurskimi novinarji.

Pestro dogajanje bo tudi v ponedeljek. V atriju Mestne hiše  Občine Ljutomer bo Kasaški klub  Ljutomer  v ponedeljek ob 19.30 pripravil  žrebanje startnih številk za 28. kasaški derbi, ki bo prihodnjo  v nedeljo 5. avgusta v Ljutomeru.

Na sedežu Nogometne zveze Slovenije pa bo v ponedeljek tudi žrebanje parov za novo tekmovalno sezono v prvi slovenski ženski nogometni ligi.

 

Športni napovednik  tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider