V etru
Prva jutranja kronika RA Slovenija
Domov

Sobotni  športni napovednik

4 avgusta 2018 Šport


Kasaški klub Ljutomer bo  jutri  ob 14.30 na hipodromu v Ljutomeru  pripravil  tretje letošnje  dirke, ki bodo pripravljene tudi v počastitev 62. občinskega praznika.  Gledalci bodo v Ljutomeru med  14.30 in 18.30 lahko spremljali osem dirk, največja pozornost  bo veljala  peti dirki,  ko bo ob 17.uri na programu 28. kasaški derbi, kar je elitna dirka za štiri letne kasače. V peti dirki bo na progi 12 kasačev,  sedem med njimi  jih bo iz ljutomerskega kasaškega kluba. Med tistimi, ki je  nazadnje dobil  derbi v Ljutomeru pred dvema letoma, je   voznik  Jože Sagaj mlajši  in takratni Luther Ling. Za   dirke v Ljutomeru,  ki bodo odločale o zmagovalcu derbija je zanimivo , da bodo med vozniki  trije Sagaji doma iz Ključarovec  in sicer starejši Jože Sagaj z Luniko Love ter sinova Jože Sagaj ml.  z Anino Sakso in Janko Sagaj ki bo nastopil z Leibach  OZ.

Speedway team Lendava ,ki  praznuje 40 let delovanja,  bo danes  ob 18.30 na spidvej stezi v Petišovcih  pripravil mednarodno pozivno dirko in sočasno tudi  tretjo dirko  posamičnega  državnega prvenstva. Na prvih dveh dirkah v Krškem in v Ljubljani je zmagal Matej Žagar iz Ljubljane,  ki je tudi tokrat velik favorit za prvo mesto in novi naslov državnega prvaka med posamezniki. V Petišovce prihaja tudi Jure Pavlic, ki se je v Petišovcih vedno, ko je tekmoval Matej Žagar,  odlično uvrščal.  Organizatorji so ob jubileju domačega društva v goste povabili spidvejiste  iz sedmih  držav. Trening za današnjo  dirko bo v Petišovcih že ob 15.uri popoldne.

Čeprav se je nakazovalo,  da naj  jutri  ob  18.uri   tekme 3. kola prve slovenske nogometne lige Telekom v soboški Fazaneriji ne bi bilo a  je  po četrtkovem izpadu Domžal iz evropskega tekmovanja, ko so igrali proti ruski Ufi samo 1:1,  zanesljivo, da   jutrišnja  tekma med Muro in Domžalami v nedeljo zvečer  bo. Gostje iz Domžal so namreč ugoden izid 0:0 iz prve tekme  v gosteh pred domačimi gledalci zapravili in tako jim ostaja samo še tekmovanje v slovenski nogometni ligi. Na   tekmo  v Mursko Soboto   pa   bo  znova prišlo kar šest nogometnih sodnikov.

Ta konec tedna  začenjajo novo  sezono tudi slovenski drugoligaši. Nafta 1903 bo danes     zvečer ob 20.30,  gostila Kalcer Radomlje. Domači trener Franc Fridl gostov iz minule sezone nima v prijetnem spominu zato bodo Lendavčani v svojem športnem parku zelo previdni in trudili se bodo za ugoden  končni rezultat.

Nogometaši Lušta Beltinci, novinci v ligi, bodo s trenerjem Zlatkom Gaborjem   danes  ob 17.30  gostovali pri novincu v ligi ekipi  Vitanesta v Biljah, Beltinčani so se med tednom  skušali organizirati in svoje nogometaše spremljati na sami tekmi v Biljah. Ker je bilo  s strani gledalcev premalo prijav  so  poseben  avtobus  odpovedali in so gledalcem obljubili spremljanje tekme na  spletni strani kluba.

Znova bo zelo  zanimivo na Goričkem točneje v Kuzmi. Nogometni klub Tromejnik bo danes  in v nedeljo pripravil memorial Milana Sukiča. Danes  ob 15.30 bo v Kuzmi tekma med Serdico Kleparstvom Šinko in Gradom, ob 18.15 pa bo tekma med veterani Tromejnika in člansko ekipo Tromejnika. Sobotna poraženca bosta v nedeljo ob 16.uri v Kuzmi igrala tekmo za tretje mesto, ob 18.uri pa bosta sobotna zmagovalca igrala tekmo za prvo mesto. Vmes bodo danes   ob 17.uri v Kuzmi igrali  revijalno nogometno tekmo  11 letniki Tromejnika  in 11 letniki soboške Mure.

V Selu bo Nogometni klub Rotunda pripravil danes  ob 13.uri občinski turnir v velikem nogometu, kjer bosta sodelovala  še nogometna kluba Čarde iz Martjanec  in Bogojine.

Zbrali smo tudi nekaj podatkov o prijateljskih nogometnih tekmah.

Veržej, novi član 3. slovenske nogometne lige, vzhod  bo  danes  ob 18.uri gostil pred domačimi gledalci Šmartno. Radgona bo danes  ob 18.uri  pred domačimi gledalci igrala proti Križevcem iz Prekmurja.  Odranci bodo  zvečer  ob 18.uri gostovali  na Hrvaškem v Martinu na Muri pri ekipi Poleta.  V Radencih bo domača Slatina zvečer  ob 18.uri gostila nogometaše Pesnice.   V Bakovcih bosta mladi selekciji Mure igrali danes  dve prijateljski mednarodni nogometni tekmi. Kadeti Mure bodo ob 16,uri igrali proti vrstnikom Varaždina, ob 18.uri pa bo še mladinska tekma Mure in Varaždina.

Novoustanovljeni Surf sup klub Pomurje iz Murske Sobote  bo danes  ob 15.uri , na Soboškem jezeru,  ali pod domače rečeno na soboški Kamenšnici,  pripravil odprto klubsko regato v veslanju na deski. Organizatorji pričakujejo, da bo na tej prvi klubski tekmi sodelovalo okrog 15 tekmovalcev. Tisti, ki nimajo opreme za nastop jo lahko dobijo tudi pri vodstvu Surf Sup kluba Pomurje na prizorišču tekmovanja.

 

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.